הקליפ הטלוויזיוני שהוקרן לכבוד אירועי הגאווה בממלכה המאוחדת חוגג ומעצים היסטוריה של התנגדות להט"בית, תחת ההאשטאג #PrideJubilee (יובל לגאווה). השנה מציינים במצעדים ברחבי העולם יובל שנים למאורעות סטונוול בניו יורק, שהיו הרגע המכריע בהיווצרות תנועות שחרור קוויריות בחופי ארה"ב, וברחבי העולם. הסרטון עובר על נקודות ציון היסטוריות לקהילה הלהט"בית בממלכה המאוחדת. החל מאסיפת הגאווה הראשונה בלונדון ב-1972, דרך משבר האיידס של שנות השמונים ועד ימינו.

בסרטון מומחז הרגע בו פעילות לסביות הסתערו על אולפן חדשות השעה שש במחאה על "סעיף 28”, שהעבירה מרגרט טאטצר ב-1988, שנועד להשתיק את הקהילה הגאה ולשתק כל מאמץ חינוכי והסברתי של הקהילה, מעין גרסה מרוככת לחוק הפרופגנדה הרוסי של היום.

התשדיר הוצג בטלוויזיה ב-21 ביוני, אליו התלוו כרזות  שפוזרו ברחבי הבירה ויתלו עד המצעד שייערך ב-6 ביולי. בכרזות יופיעו חברות וחברי הקהילה הלהט"בית וייצגו, בדרך הדיוקן המלכותי, את רגעי המרד האזרחי של הקהילה הגאה.

טום סטיבנסון, מנהל השיווק של אירועי הגאווה בלונדון: "בחודש האחרון בלבד אנו נזכרים שאפילו שנעשו צעדי ענק בהשוואת מעמד הקהילה, חלקים מהקהילה שלנו עדיין לא זכו לטעום מפירות המאבק. זוגות מותקפים בציבור, הקהילה הטרנסגנדרית מהווה מטרה לאפליה ובריונות, ולהט"בים עדיין מתעמתים עם חוסר צדק ברמה העולמית. זה ברור שהמאבק עדיין לא נגמר".

>> כל התמונות ממצעד הגאווה 2019

>> 10 הסלבס הישראלים הגאים הכי מצליחים באינסטגרם

>> 11 אייקונים להט"בים בוחרים את היצירה הגאה של השנה

"יובל לגאווה נועד ללמד אותנו עם החלוצות הקוויריות שבאו לפנינו, ועל האחריות הקולקטיבית שעלינו לקבל כדי להבין את ההיסטוריה של עצמנו", הוא מסכם.

מצעד הגאווה בלונדון. (צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images)
אז מי טס להרים בלונדון?|צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images