>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

הומופוביה ברוסיה (צילום: AFP, GettyImages IL)
נוטלים חיי אדם. הומופוביה ברוסיה|צילום: AFP, GettyImages IL
אנחנו לא באמת זקוקים למחקרים על מנת לדעת שבמדינות בהן קיימת הומופוביה גלויה המעודדת פגיעה פיזית הכוללת אלימות ואפילו רצח, חייהם של הלה"טבים נמצאים בסכנה. ובכל זאת, מחקר חדש של אוניברסיטת קולומביה בארצות הברית מגלה, כי לא רק אלימות פיזית מקצרת את חייהם של להט"בים, אלא גם חוסר קבלה כללית.

על פי המחקר החדש, להט"בים החיים במדינות להט"בופוביות מתים בממוצע 12 שנים מוקדם יותר מאלה שגרים במקומות בהם מקובל להיות להט"ב. המחקר, שבוצע על ידי בית הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת קולומביה, בדק את ההשלכות שיש למגורים בקהילה להט"בופובית ומצא כי להט"בים החיים תחת דעות קדומות זוכים לחיים קצרים יותר באופן משמעותי וסובלים יותר ממחלות מאשר אלה שחיים במקומות פחות נגועים בדעות קדומות.

ד"ר מארק הצנבולר, מהמחברים הראשיים של המחקר, אמר: "הממצאים שלנו מצביעים על כך שמיעוטים מיניים הגרים ביישובים עם רמות גבוהות יותר של דעות קדומות נוטים למות מוקדם יותר ממיעוטים מיניים הגרים ביישובים בעלי רמה נמוכה של דעות קדומות".

ממצאי המחקר הראו כי עד סיום המחקר, 92% מהלהט"בים שחיים בקהילות מקבלות היו עדיין בחיים בהשוואה ל-78% מהלהט"בים שחיו בקהילות שהיו נגד להט"בים. המחברים גם הגיעו למסקנה שיש קשר ישיר בין מקרי מוות אלימים וקהילות עוינות, הממחיש שאנשים להט"בים הם בעלי סיכויים גבוהים פי 3 להיות קורבנות של התקפות אלימות במקומות הומופוביים.

אין תמונה
קמפיין נגד הומופוביה בברזיל
גם התאבדות מוצגת כבעיה גדולה יותר בקהילות בעלות דעות קדומות. מהדו"ח עולה כי באזורים בעלי רמה גבוהה של  דעות קדומות, להט"בים התאבדו בגיל ממוצע של 37.5 בהשוואה לממוצע של 55.7 עבור מי שחי בקהילות עם רמה נמוכה של דעות קדומות. 25% ממקרי המוות במקומות להט"בופובים היו כתוצאה ממחלות לב וכלי דם, בהשוואה לרק 18.6% ממקרי מוות ביישובים בהם להט"בים לא היו במצב תמידי של לחץ.

"לחצים נפשיים וחברתיים קשורים קשר הדוק לסיכון למחלות לב", הסביר ד"ר הצנבולר, "וסוג זה של מתח עשוי לייצג מסלול עקיף דרכו דעות קדומות תורמות לתמותה. אפליה, דעות קדומות ודחיקה לשוליים חברתיים יוצרות דרישות ייחודיות מלהט"בים, אשר גורמות ללחץ רב".

המחקר, שפורסם באינטרנט דרך כתב העת למדעי החברה ורפואה, מאשר את מה שלהט"בים רבים כבר יודעים ומגיע בזמן בו העולם עד להתקפות ברוטליות רבות במקומות כמו ניגריה, אוגנדה ורוסיה.