ממשלת סין נוהגת לעדכן בכל חודש את רשימת משחקי המחשב המאושרים להפצה במדינה, אבל במהלך אוגוסט וספטמבר לא אושר אף משחק חדש, מה שגרם לרבים לתהות מה קורה בתעשיית הגיימינג המשגשגת בסין. 

אבל עכשיו, מסמך שהודלף מתוך הכשרה פנימית שנערכה באיגוד הגיימינג בסין ופורסם ב-South China Morning Post, חשף מגבלות חדשות על הפצת משחקי מחשב במדינה, המאטות בצורה משמעותית את הפצתם. על פי הפרסום, משחקי מחשב יופסקו להיות מוגדרים כ"בידור טהור" ויהיו חייבים להעביר לשחקן "סט ערכים נכון".

כתוצאה מכך, ועל בסיס ערכי המסורת הסינית, תאסור המדינה על הפצת משחקי מחשב בהם ישולבו מערכות יחסים גאות, דמויות להט"ביות או גברים "נשיים". אם הרגולטורים לא יוכלו לקבוע מה מינה של הדמות המופיעה במשחק באופן מיידי, הוא לא יאושר להפצה במדינה. 

בנוסף, גם משחקים שיתנו לשחקן את היכולת לבחור בדילמות מוסריות בין טוב לרע לא יאושרו כלל להפצה. "במשחקים מסוימים יש גבולות מטושטשים של מוסר", נכתב במסמך. "שחקנים יכולים לבחור אם להיות טובים או רעים, אבל משחקים לא אמורים לתת לשחקנים את הבחירה הזאת, אז יש לאסור את ההפצה שלהם".

ילד משחק במחשב (צילום: sezer66, Shutterstock)
אילוסטרציה|צילום: sezer66, Shutterstock

אלו לא המגבלות החדשות היחידות והרגולטורים צריכים לבחון מעתה אם משחקי המחשב כוללים גם הפרת חוקים סיניים, הדלפת סודות מדינה, אמונות תפלות, הימורים, אלמנטים היסטוריים לא מדויקים, רמיזות לקולוניאליזם, הערצה לכסף והרשימה נמשכת עוד ועוד.

המגבלות החדשות מופיעות אחרי שבאוגוסט הודיעה ממשלת סין כי החליטה להגביל את משך הזמן בו קטינים יוכלו לשחק במשחקי מחשב לעד שלוש שעות בשבוע. על פי הדיווח, בתחילת חודש ספטמבר נערכה פגישה רשמית בין ראשי חברות הגיימינג הגדולות ביותר בסין והרשויות, במהלכה אסרו עליהם לקדם ערכים המתנגשים עם המסורת הסינית, ביניהם גם "אהבה להט"בית". 

הדלפת המסמך מסמנת צעד נוסף של סין במאבק נגד מה שהממשלה מכנה "ירידה בתפיסת 'הגבריות' המסורתית", או "משבר הגבריות". בחודש שעבר, הודיעה סין כי היא אוסרת על הופעת דמויות גברים "נשיות" להופיע בטלוויזיה, בטענה כי רשתות השידור חייבות "לקדם במרץ אך ורק תרבות סינית מסורתית מעולה". ההנחיות הרשמיות לרשתות הטלוויזיה הוגשו במסגרת קמפיין "התחדשות לאומית" של הנשיא שי ג'ינפינג לאכיפת "מוסר סיני מסורתי", על ידי הידוק שליטת הממשלה בעסקים ובחברה. הממשלה מסרה אז כי "רשתות הטלוויזיה חייבות לשים סוף לגברים 'סיסי' ולכל אסתטיקה חריגה אחרת על המסך".