פדרציית השחייה הבינלאומית (הידועה יותר כ-FINA) הכריזה כי היא תאסור על ספורטאיות טרנסיות לקחת חלק בתחרויות שחייה עילית, במידה ולא החלו בהליך להתאמה מגדרית עד גיל 12. מדובר בהחלטה תקדימית, המבדילה את ענף השחייה מרוב ענפי הפסורט האולימפיים.
חברי הוועדה הצביעו בעד ההחלטה ברוב של 70%, אחרי מצגת שכללה את דבריהם של מומחים רפואיים, משפטיים, ושתי שחייניות אולימפיות סיסג'נדריות – סאמר סנדרס וקייט קמפבל, שהצביעו על יתרון משמעותי של שחייניות טרנסג'נדריות על פני סיסג'נדריות, גם לאחר הפחתת רמות הטסטוסטרון.
"הם לא אומרים שכולם אמורים לעבור שינוי מגדרי עד גיל 11, זה מגוחך", אמר ג'יימס פירס, דובר נשיא FINA. "אי אפשר לעבור שינוי בגילאים האלה ברוב המדינות, ויש לקוות שזה לא משהו שמעודדים. אנחנו בסך הכל אומרים שזה בלתי אפשרי לתת לאנשים שעברו התאמה מגדרית להתחרות, מבלי שיהיה להם יתרון (על נשים סיסג'נדריות)". בנוסך, פירס הבהיר שאין נשים טרנסיות שנמצאות בצמרת ענף השחייה הבינלאומי.
בתגובה, הקמפיין לזכויות אדם (HRC, ארגון אמריקאי הפועל למען זכויות להט"ב) גינה את המדיניות החדשה של FINA. בהצהרה לתקשורת נאמר מטעם הארגון כי "(הדרישה לעבור שינוי עד גיל 12) אינה ריאליסטית למעשה בלתי אפשרית, במיוחד בגלל שבמדינות מסוימות מנסים למנוע גישה מנערים.ות טרנס לטיפולים הולמי-גיל וחיוניים רפואית שיאפשרו להם להיענות למדיניות הזאת".
"ההחלטה הפתאומית והמפלה הזאת היא מתקפה בוטה נגד ספורטאיות טרנסג'נדריות שעבדו כדי להיענות למדיניות שאיפשרה להן להשתתף בתחרויות האלו במשך שנים בלי בעיה", אמר ג'וני מדיסון, הנשיא המכהן של הקמפיין לזכויות אדם. "המדיניות הזאת היא דוגמה לדרך שבה ארגוני שחייה נכנעים למפל של מידע מוטעה, דעות קדומות ומתקפות מוכוונות כולן נגד שחיינית אחת".
השחיינית עליה מדיסון דיבר היא ככל הנראה ליה תומאס, השחיינית הטרנסית הראשונה שניצחה באליפות המכללות בארצות הברית. תומאס, שהחלה הליך התאמה מגדרית בגיל 21, אמרה שהיא מעוניינת להמשיך בקריירת השחייה שלה ולנסות להגיע לאולימפיאדה, אך המדיניות החדשה של FINA כנראה תשנה את מהלך הקריירה שלה לחלוטין.