זו סיטואציה לא פשוטה לכל אדם שהוא, אבל ככל סביבה שמפרידה בין גברים ונשים, גם בתי כלא מפגינים חוסר גמישות בכל הנוגע לנשים טרנסג'נדריות. נכון, כולנו מכירים את סופיה (השחקנית הטרנסג'נדרית, לאברן קוקס) מ"כתום הוא השחור החדש", אבל במציאות זה מורכב אפילו יותר.
טארה הדסון, מאפרת ונערת זוהר בריטית, נכלאה לפני מספר חודשים לאחר שהורשעה בתקיפה. את ראשית תקופת מאסרה היא העבירה בכלא לגברים, כיוון שלא השלימה את ההליך הבירוקרטי של שינוי המין בתעודת הזהות שלה. הדסון, שהשתחררה בראשית החודש, התראיינה וסיפרה שעברה חיפוש גופני בעירום על ידי גברים, שנאלצה להתפשט מול אסירים שאיימו על חייה, ושהעבירה את כל שהותה שם בפחד תמידי מפני אונס.
הדסון, בתמונה מחשבון הטוויטר שלה:
#Saturday unless you've walked in my shoes don't judge my hair! X #hangover #sofia pic.twitter.com/I3I2jjKMV7
— Tia Star (@tiaXstar) ספטמבר 19, 2015
לאחר שאקטיביסטים בקהילה הטרנסג'נדרית הבריטית העבירו למשרד המשפטים עצומה עם למעלה מ-150,000 חתימות, הדסון הועברה לכלא נשים, שם ריצתה את שארית המאסר. בחודש האחרון שתי נשים טרנסג'נדריות בריטיות שמו קץ לחייהן בבתי כלא שונים לגברים.
קט סמית', חברת אופוזיציה בפרלמנט הבריטי, שמכהנת כשרה לענייני שוויון לנשים בממשלת הצללים (בפוליטיקה הבריטית, ממשלת צללים היא מעין ממשלה אופוזיציונית, מקבילה לממשלה הקואליציונית, ותפקידם לייצג את רצונותיהם של מי שלא הצביעו לממשלה המכהנת), קראה השבוע במליאת הפרלמנט עדות של אסירה טרנסג'נדרית נוספת. האסירה, שביקשה להישאר בעילום שם, נשלחה אף היא לכלא לגברים. שם, נשללה ממנה הזכות לעבור ניתוח להשלמת המעבר, והיא הזריקה לעצמה אקונומיקה במפשעה כדי לייבש ולכרות את שק האשכים שלה.
"זכויות טרנסג'נדרים מפגרות בעשרים שנה אחרי זכויות להט"ביות אחרות. זה נושא שרק עכשיו זוכה לחשיפה הראויה", סיכמה הדסון בראיון שערכה. בסקר של ההאפינגטון פוסט התגלה שכשני שליש מהבריטים תומכים בכליאת נשים טרנסג'נדריות בבתי סוהר לנשים.