>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
מכת הציוצים ההומופוביים בטוויטר אינה דבר חדש, וארגוני זכויות להט"ב מתריעים על כך כבר למעלה משנה, אולם בטוויטר מסתתרים מאחורי התיקון הראשון לחוקה האמריקנית, המעגנת חופש ביטוי מוחלט – כולל חופש הסתה. גם ממשלת צרפת, אשר פנתה רשמית לטוויטר בנושא האשטגס הומופוביים ואנטישמיים, נתקלה בתגובה דומה. כעת עומדת הרשת החברתית בפני תביעה בצרפת.
במטה הראשי של ארגון הבנ"ה (היום הבינלאומי נגד הומופובי וטרנספוביה), אשר מקום מושבו בצרפת, הודיעו כי הם שוקדים על תביעה נגד טוויטר בגין פתחון פה להסתה לגזענות ולשנאה. בתביעה דורש הארגון מהרשת החברתית לחסום לאלתר את כל ההאשטגס ההומופוביים.
"ההאשטגס הללו הם בפירוש קריאה בוטה למותם ולרצח של הומואים", אמר אלכסנדר מרסל מארגון הבנ"ה העולמי לאתר The Local France, המתפרסם באנגלית. "זה לחלוטין בלתי מתקבל על הדעת".
הלהיט התורן: ההאשטג "לשרוף את ההומואים על..."
בהבנ"ה טוענים כי עד כה למעלה מעשרת אלפים ציוצים השתמשו בהאשטג #LesGaysDoiventDisparaîtreCar – "ההומואים חייבים להיעלם/להתחסל בגלל...", מתוכם כ-900 מכילות קריאה ישירה לרצח של הומואים.
האשטגס הומופוביים נפוצים נוספים: #SiMonFilsEstGay – "אם הבן שלי היה הומו", שאליו נלווה בדרך כלל ציוץ עם פירוט אודות התאכזרות לילדים הומואים; #PédéPuant – "מתרומם מסריח"; #TeamHomophobe – "צוות הומופוביה"; והלהיט התורן של ההאשטגס ההומופוביים: #BrûlonsLesGaysSurDu – "לשרוף את ההומואים על...".
"אתם יכולים לדמיין איך זה להיות הומו בן 17 או 18 שנכנס לטוויטר ורואה ציוצים שקוראים לרצוח אותו?", שאל בזעם מרסל.
האשטגס אנטישמיים הנפוצים: "יהודי מת", "אם הייתי נאצי", "יהודי חמדן"
"אנו קוראים לטוויטר להפגין אחריות חברתית ולא לאפשר לרשת להפוך כלי לקידום שנאה וגזענות", כך לשון ההודעה שקרא איירו בישיבה.
מלבד הציוצים ההומופוביים, בממשלת צרפת הביעו את מחאתם גם על האשטגס אנטישמיים, שהנפוצים בהם הם: #UnJuifMort – "יהודי מת"; #SiJ'étaisNazi – "אם הייתי נאצי"; ו-#JuifCupide – "יהודי חמדן".
עורכת הדין של טוויטר, אלכסנדרה נרי, אמרה בתגובה לסוכנות הידיעות אי.אף.פי כי ישנה בעיה משפטית להיענות לקריאה הצרפתית, בשל חופש הביטוי המוחלט המעוגן בחוקה האמריקנית, המאפשר גם חופש הסתה.
"בסיס הנתונים שלנו נמצא בארצות הברית", אמרה. "לפיכך, אנחנו מחויבים לחוק האמריקני ובפרט לתיקון הראשון לחוקה, האוסר להגביל את חופש הביטוי. עם זאת, אנחנו בודקים אפשרות להיענות בכל זאת לפנייה, שכן החוק האמריקני קובע כי אנו חייבים גם בשיתוף פעולה עם מערכת המשפט בצרפת, ואילו החוק בצרפת אוסר על הסתה לגזענות. הדבר ייבחן משפטית בצורה מעמיקה".