פרו: הארגון הפרואני הלהט"בי צ'ולה קונטרה-ויז'ואל קרא לתומכיו לצאת לפלאצה דה-ארמס, הכיכר המרכזית בלימה, ולערוך מפגן נשיקות כנגד מדיניות הממשלה המקומית, אותה כינו "הומופובית". על אף שהמפגן כלל פחות משלושים משתתפים, משטרת לימה שלחה עשרות שוטרים לפזרו, ואלה השתמשו בין השאר באלות ותותחי מים. ההוראות הרשמיות אמנם אוסרות על הפגנות ועצרות פוליטיות בכיכר, אך המפגינים מספרים כי אירועים כאלה, וכן אירועים דתיים, מתרחשים בה באופן קבוע.

צילומים מפיזור ההפגנה:

אנגליה: צעד נוסף בהפיכת הספורט התחרותי המקצועי לסביבה מכילה יותר. ספורטאים רבים אינם יוצאים מהארון, מהפחד שיאבדו את החסויות המסחריות שלהם. לשמחתנו, חברת אדידס הוסיפה בסוף השבוע שעבר סעיף לכל חוזי הספונסר עליהם היא חותמת, ובו היא מתחייבת לא לפטר אתלטים שיצאו מהארון. אדידס היא מותג הלבשת והנעלת הספורט השני בגודלו בעולם, והחברה הראשונה שמתחייבת בפני ספורטאים שיציאה מהארון לא תפגע בפרנסתם.

קיר צבעוני אדידס (צילום: Sakchai Lalit | AP)
תעזור לספורטאים לצאת מהארון - אדידס|צילום: Sakchai Lalit | AP

אינדונזיה: ליין, אחת מאפליקציות התקשורת הפופולריות במדינה, עמדה במרכז שערורייה פרלמנטרית בשבוע שעבר, לאחר שממשלת אינדונזיה ציוותה עליה להסיר מהחנות המקוונת סטיקרים (אמוטיקונים משוכללים, כמו אלה שנמצאים בשימוש בפייסבוק) ובהם זוגות חד מיניים. "רשתות חברתיות חייבות לכבד את התרבות ואת התפיסה הרווחת במדינות בהן יש להן מספר גדול של משתמשים", אמר דובר משרד התקשורת במדינה, שציין כי גם אפליקציית וואטסאפ תידרש לצעדים דומים. משמר זכויות האדם, מהארגונים העולמיים הגדולים ביותר לשמירה על זכויות האדם גינה את הצעד, ודרש מראש ממשלת אינדונזיה להפגין מחויבות וסולידריות עם הציבור הלהט"בי במדינתו.

אימוג'י
מה כל כך מפחיד באימוג'י גאה?