אזהרה חריגה: אפליקציית הדייטינג הפופולרית גריינדר שלחה לכל המשתמשים בשטח מדינת מצרים הודעת אזהרה מיוחדת, זאת כתגובה לדיווחים מרובים הנוגעים לפעילות המשטרה המקומית נגד להט"ב.
על פי הדיווחים, בתקופה האחרונה חלה עלייה חדה במספר העצורים הלהט"ב במדינה, שפותו על ידי המשטרה ברשתות החברתיות ובאפליקציות הדייטינג, נעצרו וספגו התעללות קשה. עוד דווח כי המשטרה המצרית פורצת לחשבונות גריינדר של משתמשים מקומיים, זאת במטרה לאתר להט"ב ולהביא למעצרם.
יותר מכך, פעילים ופעילות להט"ב במדינה מספרים כי המשטרה שוכרת את שירותיהם של "מלשינים", הפועלים באפליקציות דייטינג כמו גריינדר, טינדר ובמבל, במטרה לפתות את חברי הקהילה הגאה לפגישה ובכך להביא למעצרם. לפי הדיווח של PinkNews, משטרת מצרים עצרה בדרך זו יותר מ-150 להט"ב.
בתגובה לכך, שלחה גריינדר הודעת אזהרה חריפה לכל המשתמשים במדינה, בה גינתה את המשטרה ודרשת מכל המשתמשים להתנצל בצורה אחראית וזהירה בזמן השימוש באפליקציה ובעת מפגש עם אנשים שהכירו בה. "הלב שלנו עם הקהילה במצרים", אמר דובר מטעם גריינדר. "אנחנו פועלים עם קבוצות בשטח כדי לוודא שכל המשתמשים יקבלו מידע עדכני על איך להישאר בטוחים. אנחנו גם לוחצים על ארגונים וממשלות לדרוש צדק וביטחון עבור הקהילה הגאה במצרים" .
דריוס (שם בדוי), תושב מצרי להט"ב מפורט סעיד, סיפר כי חברי וחברות הקהילה הפסיקו להסתובב ברחובות מתוך חשש ומחפשים נואשות דרכים לברוח מהמדינה. "חברים שלי ואני קיבלנו הודעה קולית שאומרת ש-28 הומואים נעצרו על ידי המשטרה, שהכריחה אותם להתקשר לכל החברים שלהם, כדי שיעצרו גם אותם", סיפר דריוס. "לפני כמה חודשים אחר מהחברים שלי נמצא מת. אני מרגיש לא בטוח בכלל".
לדברי דריוס, המשטרה מחרימה את הטלפונים של העצורים ומתקשרת לאנשי הקשר כדי לבדוק מי מהם חבר בקהילה הגאה. יותר מכך, דווח כי המשטרה מחזיקה ברשימות מעקב. "אני לא עוזב את הבית אלא אם כן מישהו אוסף אותי ברכב", סיפר דריוס. "אני באמת דואג שאם אעזוב את הבית, ישחטו אותי כמו תרגול".
משמר זכויות האדם מתח ביקורת על הרשתות החברתיות ואפליקציות הדייטינג, שלא עושות מספיק כדי להגן על חברי וחברות הקהילה הגאה, זאת בנוסף לדרישה מהשלטונות במצרים לכבד התחייבויות בינלאומיות ואזוריות ולהגן על זכויות אדם של להט"ב. "להתעללות מקוונת נגד להט"ב יש השלכות לא מקוונות, והיא מזיקה לפרנסה, לבריאות הנפשית ולביטחון שלהם", אמרה בכירה בארגון, והוסיפה כי הפלטפורמות הדיגיטליות אמנם מאפשרות ללהט"ב להביע את עצמם, אבל הן גם הפכו לכלי דיכוי בחסות המדינה.