אמש (שני, ערב יום השואה) קיימה עיריית רמת גן בפעם השנייה אירוע "זיכרון בסלון" במרחב הציבורי, במסגרתו נפרסו "סלונים" בשלוש כיכרות מרכזיות בעיר, כאשר בכל אחת מהן הוקרנו עדויות של שורדי שואה.
בין הקטעים שהוקרנו לתושבי העיר שהגיעו להתייחס עם זכר הנופלים הוקרן גם בפעם הראשונה סרטון אנימציה מתוך הסרט "פרדי היקר" על חייו של פרדי הירש, ספורטאי יהודי הומו שהיה מדריך הנוער במחנה הריכוז וההשמדה אושוויץ. הסרטון המרגש משלב אנימציה, תמונות ועדויות של גברים ונשים שהכירו אישית את פרדי ושרדו את הזוועות האיומות של המשטר הנאצי.
לאורך יום הזיכרון לשואה ולגבורה המתקיים היום (שלישי), תקרין עיריית רמת גן את סרטוני העדויות בין השעות 10:00-14:00 על גבי מסכים שהוצבו בכיכר רמב"ם המחודשת (אורדע), במרכז המסרחי בשכונת מרום נווה וגם במתחם הבורסה. נוסף על כך, תקיים הערב עיריית רמת גן הקרנה של הסרט "פרדי היקר" ושיחה עם יוצר הסרט רובי גת, במרכז הגאה (רחוב ביאליק 42) בשעה 19:00. הקהל הרחב מוזמן.
"הקהילה הגאה היא יותר ממסיבות, אירועים ושמחות. היא קהילה עם היסטוריה חשובה, מרתקת ואף טרגית", אמר מחזיק תיק לקידום הקהילה הגאה בעיר, המשנה לראש העיר ישראל זרי. "ביום חשוב כמו יום השואה, היה לנו חשוב להשמיע ולהנציח גם את המקרים הפחות מדוברים מאותה תקופה. נזכור ולא נשכח".
על הסרט "פרדי היקר": הירש נולד בגרמניה וברח לצ'כיה בגיל 19, עם פרסום חוקי נירנברג. הוא היה ציוני נלהב שמעולם לא הסתיר את הנטיות המיניות שלו, והחל את פעילותו בצ'כיה לפני הכיבוש הגרמני כמורה ספורט. עד מהרה הוא הפך למושא הערצה של חניכיו, ועם גירוש היהודים לגטו טרזין, פרדי התמנה לאחראי על הנוער ודאג ליותר מ-4,000 חניכים.
פרדי לא נכנע לייאוש גם כשהיא למחנה הריכוז וההשמדה אושוויץ, והצליח לשכנע את ד"ר מנגלה להקים מעון יום ל-600 ילדים ולהעניק להם חום, מזון טוב ורגעי אושר אחרונים. באושוויץ, לראשונה בחייו, פרדי הירש לא חווה הומופוביה - הוא חי בגלוי עם בן זוגו וזכה לכבוד והערכה מהאסירים היהודים. ביחד עם אנשי המחתרת באושוויץ הוא תכנן מרד שלא התרחש - בגלל מותו, שנותר בגדר תעלומה אותה מנסה הסרט לפרום. (ישראל, 72 דקות, עברית, אנגלית וצ'כית).