כנופיות פשע הומופוביות בניגריה מצאו שיטה חדשה לפתות להט"ב לפגישה, ואז לסחוט אותם בשביל כסף: באמצעות פרופילים מזויפים באפליקציות דייטינג כמו גריינדר, כך מדווחת רשת BBC באפריקה. הכנופיות המדוברת מכונות "קיטו", ביטוי בניגרית המשמש כדי לכנות אדם המתחזה ללהט"ב ברשתות החברתיות כדי ללכוד את חברי הקהילה הגאה.
התחקיר המטלטל שופך אור על הפשעים המתרחשים נגד להט"ב בניגריה, מדינה שמרנית ודתית בה העונש על הומוסקסואליות יכול להגיע ל-14 שנות מאסר - חוק שאושר בשנת 2014 כשברקע סקר גילה כי 87% מאוכלוסיית המדינה מתנגדת נחרצות ללהט"ב.
מוחמד, אב לשלושה, סיפר בדמעות ל-BBC איך נפל קורבן לכנופיית "קיטו" לאחר ששוחח בגריינדר עם אדם בשם ג'מאל, איתו החליט להיפגש. לאחר שהגיעו לביתו של ג'מאל נכנס מוחמד להתקלח, אז פרצה חבורת גברים לדירה והחלה להכות אותו. ג'מאל וחבורת הבריונים צילמו סרטון של התקיפה והפיצו אותו ברשתות.
"לא האמנתי שמישהו שבטחתי בו ילך עד כדי כך רחוק כמו מה שהם עשו לי", סיפר מוחמד בדמעות ל-BBC והוסיף כי לאחר המקרה החל לפתח נטיות אובדניות, אם כי אהבתו לילדיו עזרו לו להתגבר על הקושי. "התקשרתי לשלושת הילדים שלי שיבואו להציל אותי", הוסיף. "הבן שלי אמר לי שהוא אוהב את אבא שלו, אפילו אם אבא שלו הומו. אין לו שום בעיה עם זה".
עמנואל, קורבן נוסף של כנופיות הקיטו, סיפר שגם הוא צולם בזמן התקיפה. לעומת מוחמד, הסרטון לא הופץ ברשתות החברתיות, זאת משום שעמנואל נסחט על ידי חברי הכנופייה ונאלץ לשלם 500 אלף נאיירה (כ-1000 דולר) מחשבון הבנק שלו. לדבריו, התקיפה הותירה אותו מצולק נפשית וחסר ביטחון, לאחר שהכנופיה עינתה אותו והטביעה בגופו חותם בעזרת ברזל, בדיוק כפי שעושים לבקר.
רוב הגברים שהתראיינו לכתבה איבדו את מקום עבודתם בעקבות פרסום סרטוני התקיפה שלהם ברשת. בחודש פברואר בשנה שעברה נרצח אדם לאחר שפותה על ידי "קיטו" באמצעות המדיה החברתית, על כך פי הפרסום ב-DNB. בנוסף, 6 גברים נעצרו בניגריה כאשר לכאורה סחטו כסף מגברים הומואים, אותם הם פיתו באמצעות יישומון הכרויות.
פשעים באמצעות אפליקציות דייטינג נגד הומואים הפכו לדבר שכיח מאוד ברחבי היבשת. בדרום אפריקה בשנה שעברה הרשויות פרסמו אזהרה לגברים שעושים שימוש בגריינדר מפני פושעים המשתמשים באפליקציה כדי לצוד מטרות לתקיפה, סחיטה או רצח. התופעה כל כך רווחת ברחבי אפריקה שישנו אפילו אתר שנקרא "יומני הקיטו", בו מתפרסמות אזהרות לציבור מפני תוקפים שזוהו.
במקרים מסוימים, כפי שמתואר בתחקיר, מדובר בהומואים בעצמם שנקלעו למעגל הסחיטה באיומים ותוקפים הומואים אחרים בשל מצב כלכלי קשה. אדם נוסף שהעיד בכתבה סיפר כי הותקף במצ'טה ונסחט באיומים לאחר ששכב עם האדם איתו נפגש. מקרה זה מדגיש יותר מכל את המציאות המורכבת של הומואים בניגריה, שלעיתים מובילה אותם לשחזר את מעגל האלימות אותו עברו בעצם. במקרה הטוב, הרשויות מתעלמות מהמקרים, אבל במקרה הרע הן משתפות פעולה עם התוקפים.
למרות מבצע הסיכול המשטרתי נגד הפושעים המתואר בכתבה של ה-BBC, באחת העדויות מצוין כי המשטרה בעצמה לעיתים משתפת פעולה עם התוקפים ומבצעת בעצמה את התקיפה. אחד הקורבנות העיד כי הוכה, הושפל ואף צולם בסרטון בתחנת המשטרה על ידי השוטרים. סוף הסיפור אינו טוב, ובצער הרב התוקף, שנעצר במסגרת מבצע משטרתי, שוחרר מיד ללא הגשת כתב אישום.
תופעת הקיטו אינה ייחודית למדינות אפריקה. גם בישראל קרו מקרים בעבר של פיתוי הומואים למפגש מיני ואז שימוש באלימות כנגד הקורבנות וגניבת רכושם. סחיטה באיומים זה כנראה השלב הבא, למרות שבניגוד למדינות אפריקה, בישראל המשטרה פועלת נגד התוקפים ומגישה כתבי אישום.