10,500 ספורטאים מתכנסים בימים אלה בפריז לקראת המשחקים האולימפיים שיפתחו בשישי הקרוב, אבל מסתבר שהספורטאים ההומואים שמחפשים להכיר ספורטאים הומואים אחרים יצטרכו להסתמך על החושים הטבעיים שלהם ולהפעיל את הגיידאר במלוא העוצמה, זאת לאחר ש"גריינדר", אפליקציית ההיכרויות הפופולרית, נחסמה בכפר האולימפי - אבל יש לכך סיבה טובה.
"הם חסמו את גריינדר בכפר האולימפי", כתב בטוויטר (או X) לואי פיזאנו, אזרח אמריקאי שגר בפריז, בציוץ שנצפה עד כה יותר מ-3 מיליון פעמים. לצד הכיתוב צירף פיזאנו צילום מסך מתוך האפליקציה, שבו נדמה כי אין פרופילים פעילים בכל אזור הכפר האולימפי, למרות שאנו יודעים כי באולימפיאדה הנוכחית משתתפים לכל הפחות 156 ספורטאים וספורטאיות להט"ב מ-26 מדינות לפחות, זאת מבלי לספור את אלו שעדיין חיים בארון.
את הדבר אישרה הוועדה המארגנת של המשחקים האולימפיים בפריז, זאת מבלי לציין באופן ספציפי את שמה של אפליקציית "גריינדר", שהיא כידוע אפליקציית הדייטינג והסטוצים הפופולרית ביותר בקרב להט"ב, ובפרט הומואים. "הוועדה המארגנת מסרה כי אפליקציות דייטינג נגישות בתוך תחומי הכפר האולימפי, אבל המיקום הגיאוגרפי הושבת על ידי האפליקציה", נמסר ל"דיילי מייל" על ידי מארגני האולימפיאדה. לכלי התקשורת הבריטי נמסר שקיים רצון כי גריינדר תהיה מרחב בטוח שבו כל הספורטאים הגאים, בלי קשר למוצא שלהם, ירגישו בטוחים להכיר אחד את השני בזמן שהם נמצאים בכפר האולימפי.
not they blocked Grindr in the Olympic Village pic.twitter.com/sZsC996Kaa
— Louis Pisano (@LouisPisano) July 22, 2024
ההחלטה להשבית את שירותי המיקום ולהעלים את הפרופילים של כל מי שנמצא בתחומי הכפר האולימפי נובעת מרשלנות עיתונאית של כלי התקשורת "הדיילי ביסט" בשנת 2016, אז פורסמה ידיעה של הכתב ניקו היינס תחת הכותרת "יש לי שלושה דייטים מגריינדר בשעה בכפר האולימפי".
כתבתו של היינס עסקה בבחור סטרייט שמתחזה לספורטאי הומו בגריינדר ומגיע למסקנה כי גברים צעירים ואתלטיים אוהבים לקיים יחסי מין. הכתבה של היינס הייתה הכי נקראת באתר באותו היום, ועוררה סערה רבה משום שהיא סיפקה מידע מזהה רב שאפשר להוציא מהארון מספר ספורטאים הומואים, כולל כאלה שחיים במדינות שהן הומוסקסואליות נמצאת מחוץ לחוק.
"הדיילי ביסט" תיקן את הכתבה והסיר את החלקים הגרועים ביותר בה, אבל הדבר לקח זמן רב וקרה רק אחרי סערה בינלאומית ברשתות החברתיות. אפילו הוועדה האולימפית הבינלאומית, אשר לא נחשבת כמעוז של ליברליות, גינתה את המאמר של כלי התקשורת. מאז אותו מקרה "גריינדר" לא לוקחת את הסיכון שמא ספורטאים בארון יוצאו פעם נוספת מהארון, למרות שלא ידוע אם אפליקציות דייטינג גאות אחרות נוהגות באותה הצורה.