ארגון שהוקם על מנת לחשוף צביעות הודיע היום (שני) כי הוא יתרום סכום של מיליון דולר עבור "קווירים למען פלסטין" או כל ארגון להט"ב אמריקאי אחר שיארגן לראשונה מצעד גאווה בעזה או בגדה המערבית, כך על פי דיווח של פוקס ניוז. 

כידוע, מאז טבח 7 באוקטובר ופרוץ מלחמת "חרבות ברזל" צצו ברחבי ארצות הברית קבוצות אנטי-ישראליות כמו "קווירים למען פלסטין", אך הומוסקסואליות נותרה טאבו בשטחי הרשות הפלסטינית ועזה. מיותר לציין כי להט"ב הם קבוצה נרדפת באזורים אלה, כאשר חשיפת נטייתם המינית או זהותם המגדרית היא סכנת חיים של ממש. 

על הקמפיין החדש הודיע גרגורי טי אנג'לו, נשיא עמותת "קמפיין הסובלנות החדש" (NTV), חבר הקהילה הגאה ונשיא ארגון הלהט"ב הרפובליקני האמריקאי "לוג קאבין רפובליקנס" לשעבר. אנג'לו אמר כי הקמפיין הוא "קריאת השכמה" לכל מי שמזדהה כחלק מתנועת "קווירים למען פלסטין" או תנועת "גייז למען עזה". 

"אני לא רוצה שאנשים יתנערו מהקמפיין הזה בטענה שהוא תעלול פרסומי או קומי. זו הצעה לגיטימית", הוא הסביר בשיחה עם פוקס ניוז. "הקמפיין נוצר כדי לקרוא לתומכים כביכול בשוויון להט"ב לשים את הכסף שלהם איפה שהפה שלהם נמצא. אני חושב שזו הזדמנות אמיתית עבור הקבוצות האלה לערוך אירוע שידגיש את העובדה שהשטחים הפלסטיניים הם אכן לא מקום טוב עבור להט"ב לחיות בו, או שזה יכול להיות רגע של פריצת דרך למען פלורליזם ושלום במזרח התיכון". 

עמותת "קמפיין הסובלנות החדש" הודיעה כי היא הבטיחה התחייבויות לפרס של מיליון דולר ובקרוב תפרסם את ההצעה בעזרת שלטי חוצות ניידים ברחבי אוניברסיטת קולומביה בניו-יורק, מטה קמפיין זכויות האדם בוושינגטון הבירה ואוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס. "ברור שהפרס של מיליון דולר הוא משהו נוצץ, הוא נועד למשוך תשומת לב ולסובב ראשים", הסביר אנג'לו. "אבל הדחף הגדול מאחורי הפרויקט הזה הוא שוויון וזכויות אדם". 

לדבריו, הקמפיין יאפשר  לאזרחים אמריקאים מן השורה לשלוח הודעות ישירות להנהלה הבכירה של ארגונים כמו "קמפיין זכויות האדם", "הליגה ההומו-לסבית נגד השמצה" (GLAAD), ו"אקטיביסטים למען שוויון לטרנסג'נדרים", המעודדים ישירות אמריקאים להילחם למען זכויות להט"ב בשטחים הפלסטיניים ומדינות ערב. "בשמאל בארצות הברית כל דיכוי הוא אותו דיכוי", אמר אנג'לו. "אני חושב שהשמאל, לרעתם, מאחד הכל, החל מאפליה גזעית לאפליה בנטייה מינית, דרך אפליה מגדרית ועד איסלאמופוביה - הכל תחת אותה מטריה. זה בהחלט לא המקרה". 

רחובות רמאללה (צילום: Issam Rimawi, Anadolu Agency, Getty images)
כזה, רק עם דגלי גאווה. רמאללה 2024 |צילום: Issam Rimawi, Anadolu Agency, Getty images

אנג'לו הוסיף כי מפגינים אנטי-ישראליים רבים בארה"ב מתעקשים שלהט"ב לא זוכים ליחס טוב במדינה כאשר מטיחים בהם את העובדה כי יהרגו אותם בעזה ובגדה המערבית. "זה לא יכול להיות רחוק יותר מהאמת. כאן בארה"ב יש לנו הגנה מפני אפליה עבור הומואים וטרנסג'נדרים, שהגיעה באמצעות פסיקה של בית המשפט העליון", הוא אמר. "כל 50 המדינות, ובאופן כללי יותר מלבד חקיקה, יש לנו מדינה שמקבלת בברכה אנשים מכל הדתות והמשפחות. זה לא מה שרואים בשטחים הפלסטיניים, שם נישואים חד-מיניים הם לא משהו שאפשר אפילו לדבר עליו. אין הגנות מבחינת העסקה על נטייה מינית או זהות מגדרית". 

כידוע, הרשות הפלסטינית אסרה בשנת 2019 על ארגוני זכויות להט"ב לקיים אירועים בגדה המערבית ואף איימה לעצור משתתפים, בעוד כאן בישראל אנחנו יכולים לרטון, לזעוף ולהביע את זעמנו נגד התבטאויותיו ההומופוביות של מפכ"ל המשטרה (עדיין לא שמענו התנצלות, מר דני לוי). לפערים הללו התייחס אנג'לו, שביקר בשנת 2013 בישראל ובגדה המערבית במסגרת טיול טבילה נוצרית. "זכיתי לראות במו עיניי את הפער, לא רק בזכויות גייז, אלא באמת בזכויות אדם המתבטאות היטב כאשר אתה חוצה בין ישראל לשטחים הפלסטיניים".