בפעם הראשונה בהיסטוריה, אימצו האומות המאוחדות החלטה הנוגעת לזכויותיהם של אנשים אינטרסקס,. ההחלטה, שכותרתה "מאבק באפליה, באלימות ובפרקטיקות מזיקות נגד אנשים אינטרסקס", מכירה בכך שאנשים אינטרסקס קיימים בכל חברה, וכי הם "עשויים להתמודד עם צורות מרובות של אפליה בכל תחומי החיים, כגון גישה לחינוך, בריאות, תעסוקה, ספורט וביטוח לאומי, וכן מגבלות על מימוש כשירותם המשפטית ונגישות לסעדים ומשפט".
במסגרת ההחלטה, אותה הגישו פילנד, דרום אפריקה, צ'ילה ואוסטרליה, הביעו האומות המאוחדות "דאגה חמורה" לגבי שיטות מזיקות, לרבות "התערבויות רפואיות מיותרות או ניתנות לדחייה, שעלולות להיות בלתי הפיכות ביחס למאפייני המין, המבוצעות ללא הסכמה מלאה, חופשית ומודעת של האדם, ובמקרה של ילדים ללא ציות להוראות האמנה בדבר זכויות הילד". הכוונה היא כמובן לניתוחים המבוצעים באנשים וילדים אינטרסקס, שנולדים עם שני איברי מין, זכרי ונקבי, בהם מסירים את אחד מאיברי המין.
בהחלטת מועצת זכויות האדם של האו"ם, שעברה ללא שום התנגדות, נמסרה בקשה לנציבות העליונה של האומות המאוחדות להכין דוח על האפליה, האלימות והפרקטיקות המזיקות להן נתונים אנשים אינטרסקס, הסיבות השורשיות להן ומה השיטות הטובות ביותר שיהיו עבור אוכלוסייה זו. הדוח המדובר יימסר בספטמבר 2025, ומטרתו תהיה לעודד מדינות "לפעול למימוש הרמה הגבוהה ביותר של בריאות גופנית ונפשית עבור אנשים עם שינויים מולדים במאפייני המין".
על פי ארגון "משמר זכויות האדם", כ-1.7% מהאנשים נולדים אינטרסקס, ומאז שנות ה-50 רופאים ביצעו בילדים אינטרסקס ניתוחים "מנרמלים", כלומר הסרת אחד מאיברי המין, שהם ניתוחים "בלתי הפיכים, מסוכנים ואף מיותרים מבחינה רפואית". "למרות ההסכמה הגוברת כי הניתוחים הללו צריכים להיאסר, חלק מההורים ממשיכים להתמודד עם לחץ מצד המנתחים לבחור את הניתוחים הללו עבור ילדיהם, שצעירים מדי מכדי להשתתף בהחלטה", נמסר מ"משמר זכויות האדם". "ההחלטה של מועצת זכויות האדם היא הזדמנות לתקן מיתוסים ולהבטיח שילדים שנולדו בריאים לחלוטין, רק קצת שונים, יהיו חופשיים להתגבר ולקבל החלטות לגבי גופם".
35 ארגוני חברה אזרחית מרחבי העולם פרסמו את ההודעה ושיבחו את ההחלה. "ההחלטה מסמנת עוד אבן דרך כיצד גופים בינלאומיים מסתכלים על זכויותיהם של אנשים אינטרסקס", נכתב. "במהלך השנים, העבודה של החברה האזרחית ומדינות כאחד בנתה מומנטום אדיר, אבל הדברים יכולים לקבל תפנית מכרעת עוד יותר הפעם. הדוח הרשמי הראשון אי פעם של האו"ם המתייחס למצב זכויות האדם של אנשים עם וריאציות מולדות במאפייני המין, יעלה את המודעות לנושא באופן שמדינות לא יוכלו עוד להתעלם ממנה ויצטרכו לפעול לפיה".