הידיעה כי בפעם הראשונה בהיסטוריה תשתתף במשחקים הפראלימפיים שיתקיימו בפריז אצנית טרנסג'נדרית ריגשה רבים בקהילה הגאה, אך כעת מתעוררים גם קולות אחרים, מרוצים קצת פחות. כזכור, בשבוע שעבר פרסמנו כי האצנית האיטלקייה ולנטינה פטרילו תשתתף בשני מקצים לספורטאיות עם לקות ראייה (200 מטרים ו-400 מטרים), והשתתפותה מתאפשרת משום שרמות הטסטוסטרון בגופה נמוכות ועל פי נהלי הוועד האולימפי היא רשאית להתחרות.
פטרילו (50) נולדה עם סטרגרדט, מחלת עיניים ניוונית שאין לה מרפא, והיא עברה התאמה מגדרית בשנת 2019. בשנה שעברה היא זכתה במדליית ארד באליפות העולם באתלטיקה פארה, וכעת היא מכוונת להגיע להישגים נאים גם במשחקים הפראלימפיים בפריז. אחת המתנגדות להשתתפותה של פטרילו היא האצנית הגרמנייה לקוית הראייה קטרין מולר-רוטגרדט, שעתידה להתחרות מול פטרילו במקצה 200 מטרים.
"בעיקרון, כל אחד צריך לחיות כפי שהוא מרגיש בנוח, אבל קשה לי להגיד את זה על ספורט תחרותי", אמרה האצנית הגרמנייה בראיון מלעיתון הגרמני "בילד". "היא חיה והתאמנה בתור גבר זמן רב, אז ישנה אפשרות כי המאפיינים הפיזיים שלה שונים משל אלו שנולדו נשים. זה עלול לתת לה יתרון". את הדברים הללו אמרה קטרין לאחר שכבר התחרתה מול פטרילו במרוץ האחרון שלהן, והוסיפה: "עבורי המגדר שלה לא משפיע עלי, אפילו לא שמתי לב לזה כי לא יכולתי לראות אותה. רק אחרי המרוץ התחילו לדבר על כמה שהיא נראית גברית. אני לא יכולה לשפוט את זה".
פטרילו התחרתה בעבר במרוצים לגברים לפני ההתאמה המגדרית וזכתה עד אז ב-11 תארים לאומיים. על פי נהלי הוועד הפראלימפי, ספורטאיות אשר מוכרות בחוק כנשים זכאיות להתחרות בענפי ספורט לנשים. "הוועד הפראלימפי הבינלאומי יטפל בכל מקרה של ספורטאים טרנסג'נדרים בהתאם להנחיות של הוועד האולימפי הבינלאומי", מצוין בתקנון הוועד.
נשיא הוועד הפראלימפי הבינלאומי, אנדרו פרסונס, אמר שפטרילו תתקבל בברכה בפריז ואמר כי הוא מקווה שכל איגודי הספורט הבינלאומיים יוכלו להתאחד תחת תקנות ברורות הנוגעות לספורטאים טרנסג'נדרים. הוא הוסיף שהוא מוכן לקבל כל ביקורת, ומכין את עצמו לכזו כשברקע השתתפותה של פטרילו.
פטרילו עצמה דיברה בהתרגשות על הבחירה בה לייצג את איטליה במשחקים הפראלימפיים, כאשר המקצה הראשון בהשתתפותה יתקיים ב-2 בספטמבר. "חיכיתי ליום הזה שלוש שנים ועשיתי כל מה שאפשר כדי להרוויח אותו", היא אמרה בשיחה עם ה-BBC Sport. "מגיעה לי הבחירה הזאת ואני רוצה להודות לפדרציה הפראלימפית האיטלקית ולוועד הפראלימפי האיטלקי על שהאמינו בי, גם כאדם וגם כספורטאית. הערך ההיסטורי של של היותה אישה טרנסג'נדרית ראשונה במשחקים הפראלימפיים הוא סמל חשוב לכוללנות".
פטרילו יצאה מהארון בפני בת זוגה בשנת 2017, ולאחר מכן החלה בהליך הורמונלי. זוגתה תמכה בה לאורך כל הדרך והן ממשיכות להיות נשואות גם היום. "לא תכננתי את זה. הייתי במיטה עם אשתי, עמדתי להירדם, ואמרתי לה 'זוכרת שהתחפשתי לאישה? זה לא היה פעם אחת, אני עושה את זה כל יום'".