ארה"ב אישרה איסור הנפת דגלים שונים, ביניהם דגל הגאווה ודגל Black Lives Matter, על שגרירויות ארה"ב ברחבי העולם. הדבר מתאפשר למרות התנגדותו של הנשיא ג'ו ביידן, שכינה את הצעד "מעליב", בגלל חבילת מימון לממשלה עד סוף ספטמבר בסך 1.2 מיליארד דולר - הסכם תקציב דו-מפלגתי עם הרפובליקנים, שנועד בין היתר למנוע שביתה בממשל עד ה-30 בספטמבר. ההסכם הוא המקבילה האמריקאית לחוק התקציב, והרפובליקנים הכניסו את הסעיף המדובר כחלק ממנו ברגע האחרון, לאחר שחתימתו נדחתה שוב ושוב. 

בשנה האחרונה הוצעו איסורים שונים הנוגעים לדגל הגאווה על ידי רפובליקנים, בין הבולטים שבהם הוא יו"ר בית הנבחרים של ארצות הברית, מייק ג'ונסון. ההנחיה אוסרת על כל הדגלים להיות מונפים מחוץ לשגרירויות פרט לדגל ארה"ב, אך היא אינה מונעת מעובדים בודדים להציגם. מטרת הצעד היא לדכא לכאורה דגלים שנתפסים פוליטיים, ביניהם Black Lives Matter. עם זאת, קיימת חריגה לדגלים שמכבדים שבויי מלחמה או עצירים לא חוקיים.

דגל הגאווה הונף בשגרירויות ברחבי ארה"ב במהלך חודש הגאווה ביוני, ובימים כמו היום הבינלאומי נגד הומופוביה ב-17 במאי. הוא הוצג לראשונה על ידי ממשל אובמה, אך ממשל טראמפ יישם הנחייה לאסור להניף את דגל הגאווה ב-2019. את האיסור ביטל ממשל ביידן בשנת 2021, אך כעת, פעם נוספת, האיסור שב בעקבות הסכם המימון הממשלתי, ובטענה למימון יוזמות בריאות אחרות, כולל תוכנית סיוע למאבק בנגיף ה-HIV. 

מדובר בצעד נוסף נגד הקהילה הגאה במדינה. בינואר מחוקקים בפלורידה קידמו צעד שיאסור על מורים ועובדי ממשלה להציג דגלים המתארים "נקודת מבט גזעית, מינית, מגדרית או אידיאולוגיה פוליטית". החודש, כך לפי דיווח של ה-BBC, יותר מ-58 אחוז הצביעו בקליפורניה בעד הצעד שיאסור על דגלי גאווה, או כרזות לא ממשלתיות, להתנופף מעל לרכוש המדינה. 

דובר הבית הלבן הודיע זמן קצר לאחר חתימת ההסכם כי הבית הלבן מתכוון לפעול לביטול האיסור. "הממשל נלחם נגד הכללת מדיניות זו, ואנו נמשיך לעבוד עם חברי הקונגרס כדי למצוא הזדמנות לבטלה". גרגוריו קאסאר, נציג בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם המפלגה הדמוקרטית, ציין כי "זה מראה עד כמה נמוך המפלגה הרפובליקנית הגיעה, שהם איימו לסגור את שירותי הממשלה בגלל הניסיון להבין אילו דגלים ניתן להניף מול אילו בניינים", והוסיף כי "אני חושב שזה מצחיק".