הגברת הראשונה של ארצות הברית לשעבר ואשתו של המועמד הרפובליקני לנשיאות, מלניה טראמפ, השיקה אתמול (שלישי) את ספר הזיכרונות "מלניה", שבו היא חושפת באילו נושאים פוליטיים בעלה והיא מסכימים ובאילו לא ומגלה כי גם היא, כמו דונלד, מתנגדת לשילוב טרנסג'נדרים בספורט תחרותי. 

"היום קבוצות מסוימות מנסות לכפות את האידיאולוגיות שלהן על כולם ולהעמיק את השסעים בחברה שלו", כתבה הגברת הראשונה של ארצות הברית לשעבר בספרה. "דוגמה אחת היא הוויכוח המתמשך על הכללת טרנסג'נדרים בספורט, במיוחד כאשר ספורטאים שנולדו זכרים ומזדהים כנשים מתחרים נגד נשים".

מלניה המשיכה ופירטה יותר על דעתה, אך הדגישה כי למרות עמדתה בנושא הזה היא "תומכת באופן מלא בקהילת הלהט"ב". "לגוף הגברי יש בדרך כלל יתרונות פיזיים: כוח שרירים, גובה, צפיפות עצם ויכולת ריאות, שעלולים להשפיע על הוגנות בתחרות, אפילו בבתי הספר התיכוניים. יש הטוענים שמספר הספורטאיות הטרנסג'נדריות נמוך, אבל אפילו אחת יכולה להפר את האיזון בליגה או בטורניר נשים בגלל היתרונות הפיזיים הללו. ספורטאיות בתיכון לרוב מקדישות שנים לאימונים בתקווה שיגויסו על ידי אוניברסיטאות, ולראות את התמוטטות החלום הזה זו תוצאה מיותרת ובלתי נמנעת".

דונלד טראמפ (צילום: EVA MARIE UZCATEGUI, getty images)
מלניה ודונלד טראמפ |צילום: EVA MARIE UZCATEGUI, getty images

העמדות הללו של מלניה טראמפ מתיישבות עם אלה של המועמד הרפובליקני, שצבר בימים האחרונים יתרון קל על פני המועמדת הדמוקרטית קמלה האריס. טראמפ ספג בחודשים האחרונים ביקורת על הדרך שבה התבטא כלפי המתאגרפות האולימפיות ומחזיקות מדליית הזהב אימאן חליף האלג'יראית ולי יו-טינג מטייוואן, שתיהן נשים מלידה שלטענתו נולדו זכרים. 

בפרק אחר בספר מלניה מביעה תמיכה בזכות להפלות ואף כינתה זאת "זכות יסוד", זאת בניגוד לעמדתו של בעלה, שטען כי הוא היה זה שהוביל לביטול הפסיקה התקדימית של בית המשפט העליון בארצות הברית בתיק "רו נגד וייד", שקבע כי הזכות להפלה מעוגנת בתיקון ה-14 בחוקה. "הזכות הבסיסית של אישה לחירות הפרט, לחייה שלה, מעניקה לה את הסמכות להפסיק את הריונה אם תרצה", כתבה מלניה. הגבת זכותה של אישה לבחור אם להפסיק הריון לא רצוי זהה לשלילת השליטה שלה על גופה. נשאתי את האמונה הזו איתי לאורך כל חיי הבוגרים".