הפרקליטות באוגנדה הגישה בפעם הראשונה כתב אישום נגד גבר בן 20 על "הומוסקסואליות חמורה". כתב האישום מבוסס על החוק האנטי-להט"בי החדש שאושר במדינה לאחרונה ומעמיד את הנאשם בפני עונש מוות.
החוק החדש, הנחשב המחמיר ביותר בעולם נגד להט"ב, מעניש כל מי שנמצא אשם ביחסי מין חד-מיניים בלהט"ב במאסר עולם. במקרים הנחשבים "חמורים" יותר הנאשם עומד בפני עונש מוות. יוורי מוסווני, נשיא אוגנדה, חתם על החוק בחודש מאי האחרון ומאז בוצעו מספר מעצרים, אך זו למעשה הפעם הראשונה בה גבר נאשם ב"הומוסקסואליות חמורה".
על פי החוק החדש, מקרים "חמורים" של הומוסקסואליות כוללים יחסי מין עם קטין, גילוי עריות או קיום יחסי מין בעוד אחד המשתתפים חיובי ל-HIV. בכתב האישום, שנצפה על ידי כתבי רויטרס, לא ציינו התובעים באיזה סעיף ספציפי מואשם הגבר, אלא פשוט ציינו כי הוא ביצע "מגע מיני בלתי חוקי עם גבר בן 41".
כשנשאלה לפרטים נוספים, אמרה דוברת לשכת מנהל התביעות ג'קלין אוקוי כי "מכיוון שמדובר בעבירת מוות עליה דנים בבג"ץ, האישום הוקרא והוסבר לנאשם בבית המשפט, והוא נעצר". עוד הוסיפה אוקוי כי היא לא מודעת לנאשמים אחרים שנגדם הוגשו כתבי אישום על "הומוסקסואליות חמורה", והיא סירבה למסור פרטים נוספים על המקרה. למרות שעונש מוות מעולם לא בוטל לחלוטין באוגנדה, המדינה לא יישמה את העונש מאז 2005.
באופן טבעי, אישור החוק הלהט"בופובי על ידי הפרלמנט במאי האחרון הצית אימה בקרב הקהילה הגאה במדינה, ומיד לאחר מכן ארגוני זכויות אדם, מנהיגים מכל רחבי העולם וועדת זכויות האדם של האו"ם גינו את החוק באופן נחרץ.
ארה"ב הטילה הגבלות ויזה על פקידים ממשלתיים באוגנדה, הנשיא ג'ו ביידן הורה לבחון מחדש את הסיוע האמריקאי למדינה והבנק העולמי הודיע כי יפסיק את המימון למדינה, זאת משום שהחוק "סותר את ערכיו". למרות זאת, נשיא אוגנדה, שנמצא בשלטון מאז 1986, לא הביע שום כוונה לעצור את החוק, או למנוע ממנו להיות מיושם.