נשיא ארצות הברית הנבחר, דונלד טראמפ, מתכנן להוציא ביומו הראשון לכהונה צו נשיאותי שיאסור על של טרנסג'נדרים לשרת בצבא ארצות הברית. על פי הדיווח של The Sunday Times, הצו עלול להביא לשחרורם המיידי של עד כ-15,000 טרנסג'נדרים המשרתים בצבא בטענה שאינם כשירים לכך, זאת למרות הקושי המתמשך בגיוס כוח אדם בכל ענפי הצבא.
הידיעה מגיעה לאחר שטראמפ בן ה-78 הבטיח לטהר את כל סוכנויות הממשלה ממדיניות ה"ווק" (Woke) ומינה לתפקיד שר ההגנה של ארה"ב את מגיש הטלוויזיה והסופר פית הגסת', קצין מעוטר של המשמר הלאומי של ארצות הברית שכינה לאחרונה את שילובם של טרנסים בצבא "פריצת גבולות".
לטענת הגסת', לא ניתן לשלב בצבא טרנסים באותה הקלות שבה ניתן לשלב אנשים מגזעים שונים, זאת משום שלדבריו "להיות טרנס בצבא גורם לסיבוכים ופערים". עוד הוסיף הגסת' כי טרנסים אינם כשירים ליציאה לקרב משום שהם "תלויים בכימיקלים".
זו לא הפעם הראשונה שטראמפ מנסה להרחיק אנשים טרנסג'נדרים משירות צבאי. ב-2017 הוא הודיע בציוץ בטוויטר (X כיום) כי יאסור על טרנסים לשרת בצבא, מהלך שזכה לתמיכתו של הגסת'. הבית הלבן הודיע אז כי שמירה על חיילים עם היסטוריה או אבחנה של דיספוריה מגדרית "מציבה סיכון משמעותי ליעילות ויכולות הצבא". "הצבא אינו יכול לשאת את העלויות הרפואיות העצומות ואת השיבושים שתגרום נוכחות טרנסג'נדרים בצבא", כתב טראמפ באותם הימים.
ממשל אובמה שינה בזמנו מדיניות שהייתה קיימת זמן רב והודיע כי חיילים טרנסג'נדרים מחוץ לארון יוכלו לשרת בצבא, ומאז יש ניסיון להדגיש את סיפורם של חיילים טרנסג'נדרים. הטייס הטרנסג'נדר רב-סרן ג'ייסון וארו, למשל, זכה במספר פרסים ועיטורים ב-2022. "בשנת 2017 עברתי מספר טרגדיות בתקופה קצרה. הרגשתי אבוד בים כשראשי בקושי מעל המים והגלים מתנפצים שוב ושוב", סיפר וארו, שניהל מופע אווירי בבסיס ג'וינט אנדרוז. "בתקופה הזו עשיתי חשבון נפש. אחרי שיחות ארוכות עם הכומר שלי, קיבלתי את ההחלטה לעבור תהליך התאמה מגדרית".
רב בן רייצ'ל ג'ונס, ראש יחידת הסייבר של פיקוד התמיכה בצבא ארה"ב, אמרה כי האפשרות לחיות ולשרת "באופן אותנטי" הצילה את חייה. "הייתי משוכנעת שאני רעה מטבעי רק כי אני טרנסג'נדרית", היא סיפרה. "הלחץ להסתיר את עצמי היה כל כך קשה שגדלתי מדוכאת עד כדי כך שתמיד הייתה לי תוכנית לסיים את חיי".
בחודש מאי האחרון התגלה ברישומים רשמיים כי הפנטגון הוציא מאז שנת 2020 יותר מ-26 מיליון דולר לטיפול בחיילים טרנסג'נדרים. מספר אנשי הצבא עם דיספוריה מגדרית הכפיל את עצמו בתקופה הזו - מכ-1,800 לכ-3,700, על פי נתוני משרד ההגנה שנמסרו ל"דיילי מייל". מאז 2021 הוצאו כ-17.5 מיליון דולר מכספי משלם המסים על פסיכותרפיה לחיילים טרנסג'נדרים, ו-1.5 מיליון דולר על תרופות הורמונליות. בנוסף, 7.6 מיליון דולר נוספים שימשו לניתוחים שונים להתאמה מגדרית, כולל ניתוחי פנים לקבלת מראה גברי או נשי יותר, וכן הסרת או השתלת חזה ואיברי מין.
מערכת הבריאות הצבאית של ארצות הברית מוציאה מדי שנה כ-50 מיליארד דולר בשנה לטיפול בכ-9.6 מיליון אנשי שירות צבאי פעילים וגמלאים ובני משפחותיהם. על פי אתר האינטרנט של תוכנית הבריאות Tricare התוכנית אינה מכסה בדרך כלל ניתוחים להתאמה מגדרית, אך אנשי שירות פעילים "יכולים לבקש אישור לניתוחים מאששי מגדר הנחשבים הכרחיים מבחינה רפואית".
מספרם הכולל של טרנסג'נדרים בצבא ארצות הברית אינו ידוע, מכיוון שייתכן שלא כולם פנו לקבלת טיפול. באותה נשימה, נכון לאפריל 2024 אובחנו וטופלים 3,700 אנשי צבא פעילים עם דיספוריה מגדרית, כך לפי דובר סוכנות הבריאות הביטחונית פיטר גרייבס. מתוכם 1,240 חיילי צבא היבשה, 1,046 חיילי חיל הים, 1,024 משרתים בחיל האוויר ו-278 משרתים בחיל הנחתים. נתון זה מהווה 0.3% מאנשי הצבא, שיעור נמוך יותר משיעורם של טרנסג'נדרים בקרב האוכלוסייה הכללית.
בשנת 2020 שיעורים של טרנסג'נדרים בצבא עמד על 0.1%, והעלייה באבחון דיספוריה מגדרית בצבא אינה חורגת מהעלייה שנצפתה באוכלוסייה הכללית, המתרחשת בעקבות קבלה הולכת וגוברת של אנשים טרנסים בחברה. מאז בוצעו מגוון הליכים להתאמה מגדרית על משרתי צבא, כאשר ההליך הרפואי הפופולרי ביותר הוא ניתוח פנים, אשר כולל עיצוב מחדש של המצח והגבות, שיוף קו הלסת והסנטר והסרה או יצירה של גרגרת. ההליך השני הפופולרי ביותר היה כריתת חזה, עם 192 ניתוחים מאז 2021.