המושל הדמוקרטי של קליפורניה, גווין ניוסום, חתם אתמול (שני) על הצעת "חוק הבטיחות" שמטרתה יצירת מדיניות, שתמנע מבתי ספר להוציא תלמידים מהארון. זאת, באמצעות דיווח להורים על שינוי שמם, שינוי לשון פנייה או זהות.
החוק מגיע על רקע שמונה מדינות ברחבי ארה"ב, ביניהן אלבמה, טנסי ואיידהו, שהכניסו חקיקה שמאלצת בתי ספר להוציא צעירים טרנסים מהארון בפני הוריהם. בשנה שעברה, בתי ספר במחוז סן ברנרדינו שבקליפורניה הודיעו על מדיניות דומה – לדווח להורים אם תלמיד ביקש לשנות את לשון הפנייה או את שמו, במהלך שספג ביקורת רחבה, ונחסם על ידי שופט, זאת במקביל לתביעה של משרד המשפטים נגד המחוז.
Gov. Gavin Newsom signed the SAFETY Act today - a bill that prohibits the forced outing of transgender and gay students, making California the first state to explicitly prohibit school districts from doing so. pic.twitter.com/78RYs88vkk
בנאום שנשא בחודש שעבר כריס וורד, חבר אספה שהעלה את הצעת חוק הבטיחות, ציין כי הוא "נובע מהתקפה לאומית הולכת וגוברת על להט"בים, טרנסג'דרים בפרט, כאשר כמה בתי ספר במחוזות קליפורניה ומדינות אחרות מחוקקים מדיניות, שמחייבת מורים במפורש לספר להורים שהילד שלהם מזדהה כטרסג'נדר. מדיניות יציאה כפויה מהארון פוגעת בכולם, בהורים, במשפחות ובצוות בית הספר, בכך שהיא מאלצת אותו להתערב בעניינים משפחתיים שלא לצורך, ומסירה את ההזדמנות למשפחות לבנות אמון, ולנהל שיחות בתנאים שלהן".
בעיתון "לוס אנג'לס בלייד", אמנדה אסטרדה, מורה בחטיבת ביניים, סיפרה שהחקיקה הנוכחית העניקה להם "שקט נפשי מול רטוריקה הומופובית וטרנספובית ברחבי המדינה". לדבריה, "כמחנכת א-בינארית, אני מרגישה הקלה שיש לי הגנה ברמת המדינה, ואני מרגישה מועצמת להמשיך ולתמוך בתלמידיי הלהט"בים".
אלא שהקרקע לחוק הבטיחות נעשית פורייה גם במדינות אחרות, כאמור. בשנה שעברה פרסמה בריטניה הנחיות לפיהן יש ליידע הורים על תלמידים טרנסים, א-בינאריים וכאלה שאינם תואמי מגדר. מאט אדמס, ראש מחלקה בבית ספר ממלכתי במערב לונדון, אמר אז לאתר החדשות הקווירי הבריטי PinkNews כי "למורים ולבתי ספר אין את כל המידע על הסביבה הביתית של כל ילד, ובמקום לתמוך בתלמידים להיות הם עצמם בבית הספר, אנחנו עלולים להעמיד אותם בסכנה". עוד הוסיף בזמנו: "זו התנהגות מסוכנת. זה לא פותר בעיה, זה יוצר בעיה".