העיר השנייה בגודלה במדינת מסצ'וסטס שבארצות הברית הצביעה בעד הפיכת העיר לעיר מקלט עבור אנשים טרנסג'נדרים, ברוב של תשעה תומכים אל מול שני מתנגדים. בכך הפכה וורצ'סטר לאחת הערים הראשונות במדינה שיוצאות נגד מדיניותו של הנשיא הנכנס דונלד טראמפ ונגד הצווים שעליהם חתם ומכוונים נגד הקהילה הטרנסג'נדרית. 

ההחלטה של מועצת עיריית וורצ'סטר אושרה ביום שלישי בלילה ונקבע בה כי העיר תהווה עיר מקלט לא רק לאנשים טרנסג'נדרים, אלא גם לשאר חברי קהילת הלהטב"ק+, ובפרט אנשים א-בינאריים ואנשים בעלי זהות מגדרית קווירית רחבה יותר. להחלטה אין תוקף משפטי מחייב, אך היא מסמנת התחייבות של העירייה שלא לשתף פעולה עם גורמים פדרליים אשר ינסו לפגוע בזכויותיהם של אנשים טרנסג'נדרים או קווירים. 

"לא יעשה שימוש במשאבי העיר או בנכסיה לצורך מעצרם של אנשים שמטרתם היחידה היא חיפוש או מתן טיפולים מאששי זהות מגדרית", נכתב בהחלטה בין היתר. "לא יעשה שימוש במשאבי העיר לצורך שיתוף פעולה עם גורמים חיצוניים או מסירת מידע לאף גורם מטעם המדינה בנוגע למתן טיפולי מאששי מגדר". 

על פי הפרסום ב"ניו יורק פוסט", את ההצעה הגישו למועצת העיר "תושבים קווירים של וורצ'סטר ובעלי בריתם", שדרשו להכריז על העיר כ"עיר מקלט ומקום בטוח אנשים טרנסג'נדרים ואנשים מגוונים מגדרית. "הקהילה הטרנסית, הא-בינארית והלהט"בית ברחבי המדינה מותקפות על ידי טראמפ", נכתב בהחלטה.

הנשיא טראמפ הכריז כבר ביום ההשבעה שלו כי הממשל הפדרלי תחתיו יכיר רק בשני מינים - זכר ונקבה - והתחייב "למגר את אידיאולוגיית המגדר הרעילה". כבר בשבוע הראשון לכהונתו הוא חתם על סדרת צווים נשיאותיים המכוונים נגד הקהילה הטרנסג'נדרית ונגד הגנות על זהות מגדרית, ביניהם צו האוסר על סימון מגדר X בדרכונים, צו האוסר על טרנסיות להשתתף בספורט נשים וצו נוסף האוסר על מימון פדלי של טיפולים מאששי מגדר לקטינים מתחת לגיל 19. 

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ (צילום: Anna Moneymaker/Getty Images)
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ|צילום: Anna Moneymaker/Getty Images

וורצ'סטר, שבה מתגוררים כ-200,000 תושבים, היא כנראה העיר הראשונה שמכריזה על עצמה כ"עיר מקלט לטרנסים" מאז כניסת הצווים של טראמפ לתוקף. לפני כניסתו של טראמפ לתפקיד הנשיא בפעם השנייה היו אלה סן-פרנסיסקו, סקרמנטו, פיטסבורג ואית'קה שעשו צעד דומה. ההצבעה בליל שלישי במועצת העיר וורצ'סטר התקיימה לאחר מספר שבועות של שמיעת עדויות בנושא, ולפניה ההצבעה נאמו בפני הוועדה שורת מלכות דראג. 

"כאשר נשיא ארצות הברית אומר בנאום ההשבעה שלו שאינך קיים - זה צריך להיות עניין מקומי שחשוב לנו", אמר ג'ושוע קרוק, מייסד-שותף של ארגון ללא מטרות רווח לילדים להט"ב בעיר וורצ'סטר. "זה מתיש לחלוטין להמשיך להיאבק על עצם קיומך. תגידו את המילים הללו כדי שנרגיש בטוחים כאן", הוא הפציר בחברי מועצת העיר לקראת ההצבעה.