הנשיא הנבחר הודיע על המינוי לאחרונה בפלטפורמת Truth Social, שבה ציין את הרקע של ברוס בתור אנליסטית פוליטית, פעילה ליברלית משנות התשעים, שלטענתו "ראתה את השקרים וההונאות של השמאל הרדיקלי, והפכה במהירות לאחד הקולות השמרניים החזקים ביותר ברדיו ובטלוויזיה".

"זהו כבוד גדול עבורי להודיע שתמי ברוס תצטרף למועמד המדהים שלנו לתפקיד מזכיר המדינה של ארצות הברית, מרקו רוביו, כדוברת מחלקת המדינה של ארצות הברית", כתב הנשיא הנבחר בפרופיל המדיה החברתית שלו.

ברוס, בת 62, שהחלה להיות פרשנית פוליטית ברשת פוקס ניוז בשנת 2019, התפרסמה לשמצה עוד הרבה לפני באמצעות התבטאויותיה השנויות במחלוקת, כולל הטענה שהיא מתחרטת שקיבלה את חיסון הקורונה ונאומים יוצאי דופן נגד שפה נייטרלית מגדרית. בשנת 2021, במהלך שיחה עם מנחה התוכנית "Fox & Friends" פיט הגסת', היא אמרה שהלוואי ויכלה "להחזיר" את החיסון. "יש לנו הוראות שמכריחות אנשים מסוימים לא להתחסן בגלל סוג כזה של חוסר אמון שממשיך", אמרה ברוס בתוכנית. "במובנים מסוימים, זה כאילו 'אם רק הייתי יכולה להחזיר את זה!'".

 

 על פי מגזין The Advocate, ברוס כיהנה כנשיאת הסניף של הארגון הלאומי לנשים (NOW) בלוס אנג'לס בתחילת שנות השעים וכחברת מועצת הארגון הלאומית "עד שראתה את האור השמרני", כך לפי הביוגרפיה הרשמית שלה ברשת פוקס ניוז. על שמה רשום ההישג של האישה הלסבית הראשונה בארצות הברית עם תכנית אירוח מיינסטרים ברדיו "המופע של תמי ברוס".

בהמשך, התנערו בארגון NOW מברוס והיא פוטרה מתוכנית הרדיו אותה הגישה בשל התבטאויות גזעיות שנויות במחלוקת בקשר למשפט של שחקן הפוטבול שזוכה מרצח, או ג'יי סימפסון. לטענת ארגוני פמיניסטיות שחורות ופעילים לזכויות אדם הקטינה ברוס את משקל הגזענות שבסיקור התקשורתי שנסוב סביב המקרה ופוטרה בעקבות התבטאויות "שאינן הולמות".

לאחר פיטוריה באמצע שנות התשעים הלכה ברוס והפכה שמרנית. בתחילת שנות האלפיים פרסמה את ספרה "משטרת המחשבות החדשה" שבו היא מבקשת "לחשוף את העלייה המסוכנת של המקאראת'יזם בשמאל". בשנת 2021 יצאה ברוס למתקפה נגד הנשיא ג'ו ביידן על כך שאמר "כל הנשים והגברים נבראו שווים", וטענה כי זוהי סטייה מהכתוב במגילת העצמאות, על כך ספגה ביקורת ולעג.

"שימו לב שהוא הוסיף 'נשים וגברים נבראו שווים' ולא רק גברים", אמרה בתוכנית "פוקס ניוז פריים טיים": "זה משנה, נכון? זה לא מה שהמייסדים כתבו. כנראה שהמילים המקודשות של המייסדים לא היו מספיק 'כוללות' עבור סליפי ג'ו, אז הוא תיקן אותן".

בנוסף לכל זה, טענה ברוס שהדמוקרטים מממנים מחקר על כלאיים של בני אדם ובעלי חיים, אותם כינתה "מהגיהנום", תוך שהיא מתארת מחקר על התחדשות תאי גזע שמטרתו ייצור רקמות או איברים אפשריים כניסיון ליצירת "מוטנטים": "מחקר כימרי הוא תיבת פנדורה, שברור שהיא מהגיהנום, ושאסור לפתוח", פסקה והוסיפה: "אבל הקהילה המדעית, שמונהגת על ידי ההיבריס שלה, עשויה בהחלט לפתוח אותה, תוך שימוש בכספי משלמי המיסים האמריקאים. ואם זה יקרה, לדמוקרטים יהיה דם על הידיים בגלל שלא הצטרפו לרפובליקנים ועצרו את זה עוד כשהייתה להם ההזדמנות".

בתחילת דרכה התייחסה לעצמה ברוס בתור ביסקסואלית, אך בהמשך, בראיון לרשת C-SPAN משנת 2005, היא מזדהה כלסבית שתומכת בהפלות חוקיות. על פי עמוד הוויקיפדיה עליה בהיותה בת 17 ניהלה ברוס רומן עם השחקנית בת ה-34 ברנדה בנה, שאיתה אף חלקה דירה במשך מספר חודשים. בשנת 1982, לאחר מות בנה שקעה ברנדה בדיכאון ולבסוף התאבדה באמצעות ירייה, ממש לפני שהייתה אמורה לפגוש את ברוס לארוחת צוהריים.

תמי ברוס (צילום: תמי ברוס, C-Span)
תמי ברוס|צילום: תמי ברוס, C-Span

המגישה השנויה במחלוקת ידועה גם בעמדותיה הניציות כלפי הקהילה הטרנסית, כאשר לפי דיווח במגזין Them, בפברואר שנה שעברה, כתבה מאמר שלם על כיצד הצעת חוק מקומית במדינת מיין מספר 1735, המציעה פתרון דיור מוגן לאוכלוסייה הטרנסית במימון המדינה, היא בעצם "חלק ממזימה גדולה יותר של השמאל", מידי אקטיביסטים מקליפורניה. היא הרחיקה לכת עד כדי הטענה שהחוק המציע הגנה ומקלט למי שירחיק עד המדינה הצפון-מזרחית כדי לקבל טיפול מאשש מגדר עלול להוות "זרז לסחר בקטינים".

בפוסט אותו פרסמה ביום הראשון לשנת 2025 ללמעלה מ-700 אלף עוקביה ברשת X, היא נראית מחויכת עם הנשיא הנבחר דונלד טראמפ ובו היא מודה לו: "אני כל כך גאה באיש הזה. במשך כל כך הרבה שנים הוא עמד איתן מולם, ספג את כל מה שהיה להם, ונשאר לעמוד, בשבילנו", כתבה, והוסיפה: "2025 זו רק ההתחלה. יהיו עליות וירידות, אבל אנחנו נמשיך להילחם על העתיד שלנו, אבל זו ההתחלה של השיבה המפוארת של המדינה שלנו, באדיבות דונלד טראמפ". ברוס נחשבת לתומכת בולטת של ישראל.