"רייס פרייד", ההתארגנות הסטודנטיאלית הלהט"בית באוניברסיטת רייס, אחד ממוסדות ההשכלה הגבוהים הנחשבים ביותר בטקסס, ניתקה כל קשר עם הקרן היהודית "יוסטון הלל", בטענה כי היא "מבטלת את החוויה והמורשת הפלסטינית".

הקרן היהודית, ארגון ללא מטרות רווח, מקדמת בברכה סטודנטים יהודים ואנשי מקצוע צעירים בכל אזור יוסטון וסביבתה, כך על פי אתר הבית של הקרן. האירועים אותם היא מפיקה הם תמיד אירועים חינמיים ופתוחים לקהל הרחב, גם לקהל לא יהודי, והארגון עצמו שוויוני ופלורליסטי, אשר מחבק גם סטודנטים להט"ב וכאלה המגיעים מרקע בין-דתי. הארגון הוקם כדי לספק לסטודנטים יהודים דרך להביע ולאמץ את הזהות והמורשת היהודית שלהם, ומפעיל מרכז סטודנטים המשמש גם בתור משאב קהילתי, זאת בהובלתו של הרב קני וייס. 

מטבע הדברים, "יוסטון הלל" שמר על קשרים הדוקים גם עם ההתארגנות הסטודנטיאלית הגאה באוניברסיטת רייס עד יום רביעי האחרון, אז הנשיא המשותף של ההתארגנות, קול הולאדיי, הכריז כי "הסטנדרטים של 'הלל' אינם עולים בקנה אחד עם הערכים של 'גאווה'". הולאדיי הצהיר כי הארגון הגאה החליט לנתק כל קשרים עם הקרן היהודית, זאת משום שלטענתו ערכיה של הקרן היהודית שימשו כדי "לנתק קשרים או לעורך סכסוך עם ארגונים אחרים אשר תומכים בפלסטין", כך על פי הדיווח של "דה ת'ראשר". 

חורחה ארנז, הנשיא המשותף השני של ההתארגנות הלהט"בית, כתב כי הוא "מקווה לבנות את אותה קהילתיות אינקלוסיבית לכולם", וציין כי ניתוק הקשרים לא קשור לשום פעילות ספציפית של הקרן היהודית. עם זאת, הוא כתב שהעובדה כי הסניף ביוסטון נמצא תחת ניהולו של ארגון "הלל אינטרנשיונל", הדבר הספיק לסטודנטים רבים לנתק את הקשר עם הקרן היהודית. 

הודעה רשמית מטעם "רייס פרייד" באינסטגרם התייחסה לסטודנטים הלהט"ב באוניברסיטה, והכירה בעובדה כי ההחלטה עלולה "להכביד על ליבם". יחד עם זאת, הדגישו ראשי ההתארגנות כי הסטנדרטים של הלל "לא עולים בקנה אחד" עם המשימה של הארון "ליצור מרחב נגיש ושוויוני לסטודנטים קווירים מכל הרקעים". מסתבר, גם רקעים הקוראים להשמדתה של ישראל ואף תומכים בארגוני טרור המבצעים טבח אכזרי שלא נראה כמותו מאז השואה. 

בין התנאים לשותפות של ארגון "הלל" הבינלאומי קיים התנאי כי הקבוצה "לא תתקשר או תארח ארגונים אשר מכחישים את זכותה של ישראל להתקיים… עושים דה-לגיטימציה, דמוניזציה או עוסקים במוסר כפול בנוגע לישראל, תומכים בחרם, אי השקעה או סנקציות כנגד מדינת ישראל, מציגים דפוס התנהגות דיספרטיבי כלפי אירועי קמפוס או נואמים אורחים, או כאלה המטפחים אווירה של חוסר ציות אזרחי". 

הרב קני וייס (צילום: university of houston)
הרב קני וייס|צילום: university of houston

מנכ"ל ארגון "הלל יוסטון", הרב קני וייס, אמר כי הארגון שלו אירח יחד עם ההתארגנות הגאה "רייס פרייד" 12 אירועים משותפים מאז שנת 2016, כולל אירועים תחת השם "הזהויות הבלתי נראות של יהודים קווירים", "להפוך את שלושת הרגלים לקווירים", וגם "השלמה בין מרחבים קווירים למרחבים דתיים". וייס מסר שהוא קיווה שארגון רייס פרייד היה מתייעץ איתו לפני קבלת ההחלטה הסופית, אך ארנז השיב כי הדבר לא היה משנה את ההחלה. "סביר להניח כי שיחות בין הארגונים לא היו משפיעות עליהם מספיק כדי לשנות את תנאי ההצטרפות שלהם", אמר ארנז. 

הנשיאים המשותפים של "רייס פרייד" גם לא ערכו דיון בקרב חברי ההתארגנות הסטודנטיאלית בטרם ביטלו את השותפות עם "הלל", בטענה שדיון כזה היה "מרחיק עוד יותר ומבודד את ציבור הסטודנטים הפלסטינים, שכבר כעת מרגישים מודרים". על פי הדיווח, ההחלטה הובילה לפחות חבר אחד הארגון הגאה לעזוב. 

הולאדיי מסר כי הם חשים חרטה על כך שההחלטה נפלה דווקא באחד משלושת הרגלים. "התזמון היה משהו שבאמת לא התייחסנו אליו. אנחנו מבינים שזהו אחד מהזמנים החשובים ביותר לעם היהודי". במגזין "דה קולג' פיקס" שאלו באמצעות אימייל את ארנז והסטודנטים החברים בהתארגנות הסטודנטיאלית "צדק לפלסטין" כמה אירועים משותפים נערכו בין הארגון הפרו-פלסטיני לבין הארגון הגאה, אך אף אחד מהם לא השיב לשאלה. אנחנו יכולים רק לנחש שהתשובה היא אפס.