אייברי ג'קסון הפך בשנת 2016, כשהיה בן 9 בלבד, ל"ילדת הפוסטר של הקהילה הטרנסית" לאחר שהופיע על שער מגזין "נשיונל ג'יאוגרפיק" בגיליון שעסק כולו ב"מהפכת המגדר". "הדבר הכי טוב בלהיות בת הוא שעכשיו אני לא חייבת להעמיד פנים שאני בן", צוטט ג'קסון בשער המגזין מתחת לתמונה, שבה הוא נראה עם שיער ורוד ארוך לבוש בבגדים ורודים. 

ג'קסון זכה לתמיכה רבה ממשפחתו כשיצא מהארון כטרנסג'נדרית בגיל 7, ולאחר מכן אמא שלו והוא הפכו לדוברים ופעילים חברתיים למען זכויות הקהילה הטרנסג'נדרית. עשור עבר מאז, וכעת, לאחר שג'קסון חגג את יום הולדתו ה-17, מפרסמת מאיה פואט, לסבית ישראלית-אמריקאית שעברה בעבר הליך להתאמה מגדרית, התחרטה והפכה לדוברת נגד טיפולי התאמה מגדרית, טור חריף שמספר את סיפורו של ג'קסון וסוקר את התהליך שעבר מאז. 

הטור, שפורסם ביום חמישי האחרון בעמוד ה-X (טוויטר לשעבר) של Restore Childhood, עמותת צדקה ששמה לה למטרה "להגן על ילדים מהשגת יתר שלטונית בתחומי הבריאות והחינוך", כך על פי אתר הבית של הארגון. הטור הנוקב של פואט הפך ויראלי ונצפה יותר מ-51 מיליון פעמים, בין היתר בזכות שיתוף של היזם האמריקאי ומנכ"ל חברות "טסלה" ו"SpaceX", שצייץ "שווה קריאה" והפיץ את הטקסט לקרוב ל-30 מיליון אנשים.

"לפני הופעתו הוויראלית בנשיונל ג'יאוגרפיק בגיל 9, הנה סרטון של אייברי הקטן בגיל 7", כתבה פואט בטור, שבו שילבה תמונות וסרטונים רבים של ג'קסון. "אייברי היה ילד רגיל. הוא דיבר על כמה הוא אוהב לטפס, לשחק עם אחיו ולרצות להיות נינג'ה. ואז, לילד היה גילוי מזעזע: 'אה כן, ואני טרנסג'נדרית'. אייברי בן ה-7 מדבר על כך שהוא נולד בן עם איברי גוף של ילד, אבל יודע כי 'בפנים הוא ילדה'. ברגע שילדים צעירים טוענים שהם *באמת* בני המין השני, זה מעלה את השאלה: איזו רמת הבנה יש לילדים צעירים לגבי ה'מגדר' שלהם?". 

"הילד 'הטרנסג'נדר' בן ב-7 מציג מודעות עצמית גדולה כשהוא אומר: 'לפעמים אני אוהב להעמיד פנים שאני חיה, נינג'ה או נסיכה. אבל זה לא אומר שההורים שלי צריכים להתייחס אלי כך בגלל שאני רק מעמיד פנים'. אבל במקום להקשיב לו - ההורים שלו אישרו זאת", המשיכה פואט לתאר את השתלשלות חייו של ג'קסון. "בעקבות כתבת השער של אייברי בנשיונל ג'יאוגרפיק בשנת 2016, הוא הופיע לצד משפחתו ושלושה 'ילדים טרנסג'נדרים' נוספים בסרט התיעודי Transhood של HBO, שבה עקבו אחרי אייברי ושאר הילדים הטרנסים האחרים במשך חמש שנים. הצילומים הותירו את הצופים בהלם". 

פואט צירפה לטור סרטון קצר מתוך הסדרה וכינתה אותו "מזעזע". "אייברי מביע בסרטון את חוסר רצונו להמשיך בחייו הציבוריים ובפעילות הציבורית סביב הספרים שלו ואומר שזה 'הרס' את חייו. אמו הטרנס-אקטיביסטית דבי מגיבה בהלם מכך שהילד שלה שינה את דעתו", כותבת פואט. "הסרטון המזעזע הזה מראה כיצד אמו של אייברי, דבי, דוחה את שינוי הלב של הילד בנוגע למסלול כחייו כמיני טרנס-אקטיביסט. למרות שהפעילים הטרנסים אומרים שהורים חייבים להקשיב לילדים שלהם ולאשר אותם, האמא הטרנס-אקטיביסטית הזאת לא עשתה אף אחד מהדברים האלה"  

בטור שפרסמה הציפה פואט מידע שהיה ידוע רק למי שעקב אחרי ג'קסון ואמו, דבי, באדיקות מאז אותם ימים. "הילד בן ה-7 שאמר שהוא 'ילדה מבפנים', זה שאוהב ורוד, פרפרים ושמלות - גילה גילוי מזעזע עשר שנים מאוחר יותר: בגיל 17 ובעקבות הסירוס הכימי הקבוע שלו, אייברי הכריז שהוא לא באמת ילדה אלא 'א-בינארי'. אייברי היה ילד שאהב ורוד ושמלות. הייתה לו אי נוחות לגבי איבר המין הגברי שלו. אמא שלו חיפשה באינטרנט ושם נאמר לה שהילד שלה 'אולי' טרנסג'נדר. ואז רופא הילדים אישר זאת ודבי התחייבה לחלוטין לשינוי של בנה". 

"ההתנגדות החברתית לתת לילד לגדל את שערו וללבוש נצנצים גרמה לאייברי למצוקה", המשיכה פואט. "לילדים האחרים לא היה אכפת מאי-ההתאמה של אייברי, אלא ההורים שלהם עשו זאת. משפחתו של אייברי הסתתרה כדי שהוא יוכל להאריך שיער ולחיות בתור 'בחורה מקובלת'. גבי ג'קסון התמודדה עם מצוקתו הבלתי פתירה של בנה לאחר שפנתה לחוות דעתו של 'מומחה', שהמליץ לגדל את הילד כילדה. החלטתה של דבי למלא אחר עצות המומחים הפכה אותו למנודה חברתית. הרדיפה הובילה עוד יותר את דבי לאחיזה של אקטיביסטים-טרנסיים"  

"אחרי שהמומחים אמרו לאמא של הילד הקטן הזה שהיא חייבת לשנות את בנה והיא התמודדה עם תגובה חברתית בגלל זה - היא התחפרה עוד יותר בעמדתה. היא לא הביאה לעולם הזה ילד לפני 17 שנה בציפייה לעסוק באקטיביזם טרנסי. היא באמת האמינה כי סירוס בנה יציל את חייו", סיכמה פואט. "דבי ג'קסון הרגישה נרדפת על כך שהלכה בעקבות חוות דעת המומחים לשנות את בנה. היא הפכה מאישה ספקנית למאמינה אמיתית. כשהוא החל להשתנות ולצאת מתוך ההתנהגויות הנשיות שלו, אמו כבר הייתה מחויבת לחלוטין לשינוי. אפילו כשהילד הקטן שהפך ל'ילדה חלוצה טרנסית' החל לצאת משלב 'זהות הילדה' שלו, אמו כבר ניתבה מחדש את משימת חייה במרדף אחרי פנטזיה טכנו-רפואית. לו רק היה היא הייתה מאפשרת לילד הקטן שלה לעבור את שלב הנסיכות שלו בשלום". 

כאמור, הפרסום של פואט הפך ויראלי וזכה לעשרות אלפי לייקים ואלפי תגובות, ביניהן גם תגובה מאמו של אייברי בן ה-17. "את צריכה לחפש טיפול לבעיות שלך", כתבה דבי. "אייברי משגשג. אני יודעת שלא שאלת כי את מרוכזת בלשפוט חיים של אחרים דרך הטראומה האישית שלך, אבל זה פשוט עצוב אם להיות כנה. אייברי הוא א-בינארי (לא סיסג'נדר) ומאושר".

מטעם הארגונים "מעברים לקשת הטרנסית" ו"פרויקט גילה להעצמה טרנסית" נמסר: "כארגונים הפועלים לקידום הרווחה ואיכות החיים של אנשים על הקשת הטרנסית ולמען חופש מגדרי לכולםן, אנו מאמינים שלא.נשים ולמשפחותיהם יש את הזכות לעבור מסע מיטיב בחקירת המגדר שלהםן. משפחת ג'קסון מצטיירת כמשפחה כזו, ואייברי כאדם שגדל.ה עם היכולת לבחון ולבחור. לא מצאנו שום עדות עכשווית לחרטה מגדרית במקרה זה ואנו מצרים על פרסומה של כתבה זו. 

כארגונים טרנסים אנו מלווים גם אנשים שהחליטו לחזור בהם מהתאמה מגדרית או הבינו שהם לא טרנסים, ומסייעים להם בתהליך שלהם לכיוון הנכון להם. חרטה היא דבר שיכול לקרות בכל תחום ועל אף שהיא מצויה באחוזים קטנים במיוחד בתהליכי התאמה מגדרית, אין זו סיבה לשלול התאמה מגדרית מקטינים או מבגירים.

עם זאת, חשוב לציין כי הטור הזה, שקיבל פרסום נרחב ע"י אילון מאסק, מפורסם בתוך הקשר אנטי-טרנסי ובתוך מערכת פוליטית סוערת שמשתמשת בזהות הטרנסית ככלי ניגוח. אילון מאסק, אב לאישה טרנסית (שאינה מתחרטת על התהליך שלה), לא מפספס הזדמנות להתנגד לקהילה הטרנסית ואף השקיע עשרות מיליוני דולרים בקמפיינים כנגד הקהילה. סיפורים מורכבים ועדינים ראויים לחמלה והבנה, אך הופכים לתחמושת בתעמולה ושיח שנאה שלא נועד כדי לדאוג לרווחתם של ילדים, אלא כדי לזרוע פחד  ובהלה בקרב הציבור".