מדי שנה דנה ועידת המשפיעים של הקהילה הגאה בסוגיות המעסיקות את חברות וחברי הקהילה הגאה בתחומים המרכזיים בחיים במדינת ישראל, כחלק מחזון לקדם בצורה מפורשת יותר את מאבקה, בראש ובראשונה לשוויון זכויות מלא לכולם. 

השנה הוועידה החמישית במספר תדון בהשפעת אסון 7 באוקטובר והמלחמה שנפתחה בעקבותיו על הקהילה הגאה פנימה, וגם מחוץ לגבולות ישראל. את הוועידה ינחה השנה השחקן יניב ביטון והיא משודרת כאן ב-mako בשידור חי, היישר מאולם הכנסים החדש של המרכז הגאה בתל אביב, שנפתח לאחרונה מחדש בגן מאיר בהשקעה של כ-30 מיליון שקלים. 

הוועידה מרכזת אליה השנה מובילי דעת קהל עולמית ודמויות מהשלטון המקומי והארצי, חלקן פורצות דרך של ממש, במטרה לקיים רב שיח בסוגיות הליבה של קהילת הלהט"ב בישראל. בין היתר יתארח על הבמה הקומיקאי הקנדי דניאל ריאן ספולדינג, שידבר עם דרור רפאל על הסרטונים הויראלים ופעילות ההסברה למען מדינת ישראל. 

גם שילה ויינברג, חברת המועצה הטרנסג'נדרית הראשונה בארץ, ומעיין גרוס, הלוחמת הטרנסג'נדרית הראשונה מחוץ לארון יגיעו לדבר על תקרות הזכוכית שנפרצו, וערן סויסה יוביל פאנל על ההתמודדות הקהילה הגאה גם בחזית האזרחית בשנה החולפת. באירוע יתקיימו גם ראיונות עם חברי כנסת ישראלים ממשכן הכנסת, ועל הבמה יתארח חבר מפלגת "יש עתיד", יוראי להב הרצנו. 

עומר אוחנה
עומר אוחנה

בתחילת הערב עלה לבמה לנאום בפניי הנוכחים עומר אוחנה, ארוסו של רס"ן במילואים שגיא גולן ז"ל, שנפל בקרב על קיבוץ בארי ביומה הראשון של המלחמה. במהלך הנאום, הביע אוחנה רצון להביא לעולם את ילדו של בן זוגו. "עזרו לי להביא ילד לעולם את הילד של שגיא", הוא ביקש. "אין דבר בעולם ששגיא רצה יותר מאשר להיות אבא. זו משימת חיי". 

יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ שלח מסר מיוחד, בו הוא דיבר על השלכות המלחמה על מדינת ישראל והקהילה הגאה. גנץ אף ביקש להוסיף לדבריו את המובן מאליו: "הקהילה הגאה היא חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית. לחברי הקהילה הגאה מגיעות זכויות שוות כמו לכל אזרח בישראל - זה התחדד במלחמה. מה שמכונה חוק שגיא גולן הוא רק דוגמה אחת, לצערנו זה תוקן מתוך טרגדיה ואין סיבה שנגיע לרגעי קצה כדי להעניק זכויות. הן צריכות להיות מוענקות מעצם היותך ישראלי, בלי הדל דת, גזע, מין ונטייה מינית. נמשיך להיאבק יחד איתכם למען שוויון זכויות מלא". 

בני גנץ
בני גנץ

בהמשך דרור רפאל ראיין את דניאל ריאן ספולדינג, שסיפר על התובנות שצבר מאז הפך לשגריר הסברה לא-רשמי של ישראל. "אנשים צריכים להבין שאף אחד לא איבד עבודה או בוטל בגלל שתמכת בישראל", הוא סיפר. "אנשים מבוטלים רק כי הם תומכים בחמאס, כמו סוזן סרנדון. אבל אם אתה לצד ישראל, אתה לצד ארצות הברית ולצד הדמוקרטיה. הבעיה היא הנרטיב שנוצר סביב 'תמיכה בישראל'. האמת של המצב היא שזאת מלחמת קיום ואנשים לא מבינים את זה. וזה קשור לעתיד של העולם. המבנה החברתי הוא סביב ישראל, אבל הקיצונות גדלה וגדלה". 

למרות שהיום הוא דובר רבות לטובת ישראל, ספולדינג חשף שעד לפני חמש שנים הוא לא ידע הרבה על הסכסוך. "עבורי, לפני חמש שנים, לא ידעתי כלום על ישראל. היו לי הרבה מיסקונספציות, חשבתי שזאת מדינת אפרטהייד. זה הוסבר לי כל חיי שיש את פלסטין וישראל, וישראל מדכאת את פלסטין. מעולם לא עלה בדעתי שהבעיה היא ההנהגה הפלסטינית. הלכתי לאוניברסיטה, הייתי בן 30 פלוס, אבל לא הייתה לי שיחה עמוקה עם ישראלי, כי אין הרבה מכם" . 

דניאל ריאן ספולדינג
דניאל ריאן ספולדינג

את הוועידה הוביל המרכז הגאה של עיריית תל אביב-יפו, שפועל לאורך כל השנה ומפתח מענים לטובת הקהילה הגאה בכל תחומי החיים - סוציאליים, בריאותיים, תרבותיים וחברתיים מענים לכל הזהויות והגילאים.