יוזמה מרגשת למען משפחות חדשות ומגוון משפחתי בגני הילדים ברמת גן: לאור הגידול המשמעותי המספר המשפחות החדשות בעיר, כולל משפחות חד-מיניות וחד-הוריות, התעורר צורך משמעותי בפעילויות חיוביות למודלי משפחה שונים בגני הילדים. 

בהיעדר פעילות שכזו, ילדים בני משפחות חדשות נדרשים לא פעם להסביר מדוע "אין לך אמא/אבא". לרוב, שיח שכזה בין ילדים מתבטא אצל ילדים בהבנת "חסר", משום שלילד או לילדה "חסר" אבא או אמא. מצב שכזה יוצר תפיסה שלילית אצל הילדים וחבריהם כבר בשלבים הראשוניים של החיים ועלול לגרום לתחושת בושה ושונות שלילית.

עו"ד אסף וייס, סגן ראש העיר רמת גן, החליט לתת מענה לכך ויזם פעילות ראשונה מסוגה בגני ילדים בישראל: כל 246 גני הילדים ברחבי העיר רמת גן קיבלו השנה ערכת "משפחות מגוונות", שנבנתה בשיתוף פעולה בין אגף החינוך בעירייה למלחמת הגאים, מחלקת הקהילה הגאה וארגון החינוך של הקהילה הגאה, חוש"ן. הערכה היא סנונית ראשונה לפעילות רוחבית בגנים לאורך השנה, אשר תעסוק במגוון משפחתי חיובי ומעצים עבור כל ילד וילדה. 

ערכת
ערכת "משפחות מגוונות" שתחולק בגני הילדים ברמת גן

בערכה שתחולק היום (ראשון) בגני הילדים בעיר יקבלו הילדים והילדות ספר ילדים המציג משפחות מכל מיני סוגים ומערך פעילויות מותאם שנכתב על ידי ארגון חוש"ן ומחלקות העירייה, העוסק במגוון משפחתי בבתים שונים. בהמשך השנה יתקיימו פעילויות חיוביות ומעצימות על משפחות חדשות, כדי שכל ילד וילדה ברמת גן יגדלו בהעצמה אישית וגאווה משפחתית, תוך הכרה חיובית במגוון של החברה הישראלית. 

"כשיובל, הבת הגדולה שלנו, נכנסה לגן עירייה ברמת-גן, לא היה אף אחד שיסביר על משפחות חדשות", סיפר עו"ד וייס, שיזם את הפעילות. "השנה אנחנו דואגים שלא רק יובל אלא כל הגנים בעיר יקבלו ערכה מסודרת שתסייע להם לגדל דורות של ילדים וילדות שמכירים את המגוון המשפחתי הנהדר שיש סביבנו. לכולם יש משפחה. אני מודה למחלקות העירייה, למנהלת מחלקת הקהילה הגאה זהורית שורק, לחוש"ן והמנכ"לית מור נהרי ולראש העיר כרמל שאמה הכהן על התמיכה והעשייה בנושא חשוב כל כך. בקצב שיא אנחנו הופכים את רמת גן לעיר מובילה בישראל". 

"אנחנו מתרגשים לקחת חלק במהלך העירוני החשוב שהובילה עיריית רמת גן, ומאמינים שחינוך לערכים בשלב מוקדם בחיים הוא המפתח ליצירת דור שגדל על ערכים של קבלה, סובלנות והבנה הדדית, ויוביל לחברה פתוחה יותר", מסרה מור נהרי, מנכ"לית חוש"ן. "אנחנו קוראים לכל הצוותים החינוכיים לעסוק בהגברת סובלנות וביצירת מרחבים בטוחים עבור כל ילד וילדה, כל נער ונערה, בכל גיל, כדי שלכולם יהיה מקום שווה ובטוח במסגרות החינוכיות".