השבוע שמה קץ לחייה נטע חדיד בת ה-24, בחורה טרנסג'נדרית שהייתה מהדמויות המוכרות בבית הפתוח בירושלים, מקום מגוריה עד לפני כחצי שנה. בפברואר השנה גם נטלי וייסברג בת ה-26, טרנסג'נדרית מתל אביב שגדלה בשכונת מאה שערים בירושלים, שמה קץ לחייה. בנוסף, שיעור ניסיונות התאבדויות הגבוה ביותר הוא בקרב בני נוער להט"בים.
באגודה למען הלהט"ב החליטו להילחם בתופעה ויצאו בקמפיין חדש שיתן מענה לבני נוער, וגם מבוגרים, הנמצאים במצוקה. את הפרויקט מובילים עופר וליהי, שמספרים את סיפורים האישי.
"כשהגעתי לצבא, אני הגעתי בן אדם מאוד סגור ומסוגר ומבולבלת מאוד. ידעתי שמשהו בי שונה. ידעתי שיש בין איזו מן משיכה לא מוסברת לנשים", מספרת ליהי בסרטון שפרסמו באגודה, "יום אחד כשהיית בצבא נשברתי, והרגשתי שאני פשוט לא רוצה לחיות יותר. שזה משהו שאני פשוט לא מסוגלת להחזיק יותר".
וההתמודדות ביום-יום עם תחושת בדידות ומצוקה שיכולה להוביל למעשים בלתי הפיכים. "תחושת המועקה, הבדידות, זה משהו שאני זוכר שליווה אותי כל החיים בעצם סביב הסוד של הזהות המגדרית שלי, שאז בכלל לא ידעתי שיש לה שם, לא ידעתי להגיד שאני טרנס", מספר עופר. "ככל שהזמן עבר, חייתי חיים כפולים, שלא חשבתי שיש איזשהי דרך לצאת מהם".
לרוב מדובר בבעיות חולפות, אך לעיתים המצוקה קשה מאוד ונראה שאין אור בקצה המנהרה. דווקא בתקופות כאלו, כדאי ורצוי לפנות לעזרה וסיוע מקצועי אותה תוכלו למצוא באגודה למען הלהט"ב. ש תמיד עם מי לדבר"י. יש את מי שיוכל לתמוך ולתת יד וממש לשלוף החוצה מהמקום המאוד אפל הזה", מוסיפה ליהי.
"בהתחלה נורא נורא חששתי כי לא ידעתי את מי אני אפגוש", מסכם עופר. "אבל בצד השני היה בן אדם שהיה אכפת לו ממני וידע איך לעזור לי".
"אנו ניצבים לפני חודש הגאווה, חודש שמסמל תקופה משמחת המלאה באירועים חגיגיים של מסיבות ומצעדי גאווה", מסבירים באגודה למען הלהט"ב, "למרות כל זאת, הקהילה הגאה סובלת מאפליה, הדרה ואלימות. נתונים מצביעים על שיעורים גבוהים של ניסיונות אובדניים בקרב חברי הקהילה הגאה, הנעים בין 20%-42%. חוויות הבדידות, השונות והדחייה עלולות להתגבר כתוצאה מהפער בין חגיגות החודש לבין התחושות האישיות".
>> לא רק דנה: מצעד הרגעים הכי גאים בתולדות האירוויזיון
>> להרים בזהירות: ערכת הישרדות מנטלית לכמסקס וחגיגות הגאווה
>> "המפקד אמר מול הפלוגה: שלא אחשוב אפילו בצחוק שאתה כזה!"
עוד הם מוסיפים כי: "בחסות משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים ובשיתוף עמותת חוש"ן, יצאנו בקמפיין שנועד להעלות מודעות למצוקות ולקשיים בהם נתקלים חברי וחברות הקהילה הגאה. כמו כן, הקמפיין נועד להעלות מודעות בקרב הציבור על גורמי הסיוע שניתן להיעזר בהם. חשוב לדעת כי פנייה לעזרה וסיוע מקצועי יכולה להציל חיים! על מנת שנוכל לדאוג לחברינו, חשוב שכל אחד ישים לב לסביבה שלו. ישנם סימני אזהרה שאליהם יש לשים לב - ייאוש, עצבות, ירידה בתיאבון, התבודדות, מחסור/ ריבוי שינה, הימנעות מפעילויות ועוד. אנו מזמינים אתכם להשתמש בשירותי האגודה לצורך קבלת עזרה".