הסנאט של מדינת תאילנד הצביע היום (שלישי) בעד הצעת חוק המאשרת נישואים גאים, וכעת היא בדרך להפוך למדינה הראשונה בדרום מזרח-אסיה עם שוויון מלא בנישואים. הדבר קורה לאחר שהחוק אושר בחודש אפריל בבית הנבחרים, רגע לפני היציאה לפגרה. 

הצעת החוק עברה בסנאט בקריאה אחרונה, לאחר ש-130 חברי סנאט מתוך 152 הנוכחים הצביעו בעד ורק ארבעה הצביעו נגד ו-18 נמנעו. "כולנו מאוד נרגשים", אמרה פעילת הלהט"ב פלייפה קיוקה שודלאד בת ה-18, רגע לפני אישור החוק. "אני יכולה להרגיש את כל העולם מעודד אותנו". 

כעת, זקוקה הצעת החוק לאישור ועדת הסנאט ובית המשפט לחוקה, הליכים בירוקרטיים הצפויים להיות מאושרים. לאחר מכן החוק יעבור לחתימתו של מלך תאילנד, מאהה וצ'יראלונגקון, ואז תתפרסם ההצעה בעיתון הממשלתי לצד תאריך כניסת החוק לתוקף תוך 120 ימים. 

למעשה, החקיקה החדשה מתקנת ביטויים מגדריים כמו "גבר", "בעל" ו"אישה" לביטויים נטולי מגדר כמו Spouse (בן/בת זוג), כך שלכל אדם ללא קשר לנטייתו המינית תהיה גישה לנישואים שווים וזכויות בתחומים אחרים כמו אימוץ וירושה. החקיקה חלה גם על אנשים על הקשת הטרנסית, אם כי מבחינה חוקית הם עדיין יוכרו בהתאם למין שנקבע בלידה. 

בכך תאילנד תהפוך למדינה השלישית באסיה כולה המאפשרת נישואים גאים, אחרי טייוואן ונפאל. הצעת חוק שוויון הנישואים שאושרה מעניקה זכויות משפטיות, כספיות ורפואיות מלאות לבני זוג מכל מין. "חיכינו לרגע הזה כל כך הרבה זמן", אמר טינפופ סינסומבונת'ונג, חוקר קווירי ועוזר פרופסור בפקולטה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה. "בוא נגיד שזה הסמל של השינוי החדש והטרנספורמציה החדשה המתרחשת בדרום מזרח אסיה". 

אישור החוק מדגיש עוד יותר את מעמדה של תאילנד כמדינה מכילה ללהט"ב ביחס לשכנותיה. בחלק ממדינות אסיה הומוסקסואליות עדיין נמצאת מחוץ לחוק וגוררת ענישה. באינדונזיה, למשל, מין אפילו מחוץ לנישואים הפך לעבירה פלילית בשנת 2022. ב-2019, הטילה מדינת ברוניי עונש מוות בסקילה על הומוסקסואליות, מה שהוביל למחאות בינלאומיות נרחבות. בסופו של דבר, הודיעה ברוניי כי לא תבצע הוצאות להורג תחת סעיף זה.