ארגון "קמפיין נגד אנטישמיות" (Campaign Against Antisemitism) שלח מכתב בהול ליוג'ין ויילד וסטיוארט גלן, המנהלים המשותפים של DL Food and Drink Limited, החברה שמחזיקה את הרישיון לנכס שמארח את המועדון הגאה "אדוניס" בלונדון, לאחר ההתבטאויות האנטישמיות של המפיקים שכונו "שנאה ברמה של נאציזם".
כפי שדיווחנו בשבוע שעבר, מועדון הרייב הלונדוני הגאה הכריז באינסטגרם כי הכניסה למסיבות אסורה לציונים, בנוסף למגוון אמירות להט"בפוביות שנכתבו בראש הפרופיל. הם ציינו שאין כניסה "לאף פאקינג ציוני" והוסיפו ש"אין מקום לציונות במרחבים קוויריים". לאחר תגובות חריפות רבות שחטפו מארגני המסיבה, עודכנה שורת הביו בפרופיל ל"ללא מטורפים רוצחי-עם בבקשה" ופורסמו שלוש תמונות של דגלי פלסטין בעמוד.
במכתב שנשלח על ידי "קמפיין נגד אנטישמיות" צוין כי בסקר שנערך ב-2023 עלה כי 80% מהיהודים הביטים מחשיבים עצמם ציונים, ורק 6% לא. לאחר מכן צוין כי "אדוניס" משתמש ברטוריקה אגרסיבית שמדירה 80% מהלקוחות היהודים הפוטנציאליים.
"עד כמה שידוע לנו הם לא ביקשו להחריד את הרוב המכריע של כל קבוצה אתנית או דתית אחרת", נכתב. "אנו מטילים ספק כיצד גישה זו מתיישבת עם טענותיהם לקדם הכלה. במקרה זה נדמה כי הם מתכוונים לכך שהם מכילים, חוץ מאת הרוב המכריע של היהודים הבריטים". בעוד המכתב מציין כי "אדוניס חזרו בהם מההערות המקוונות המסיתות", הוא מדגיש כי "הנזק כבר נעשה" והפוסטים הרשת החברתית "עלולים להסתיים בהפרות של החוק הפלילי, כולל הסתה לשנאה וגזענות".
במכתב אף הוטל ספק בצעדים שמנהלי המסיבות נקטו כדי "להרחיק בבטחה ובשלווה 'ציונים' מהתור או מהמתחם", ושאלו ספציפית את בעלי הרישיון של הנכס "אילו הנחיות ניתנו לשומרים בכניסה כדי להשיג את המטרה המדוברת?". בהמשך קרא הארגון לחברה "לשאול בכובד ראש האם להמשיך לאפשר לאדוניס להשתמש במתחם, בהתחשב ברטוריקה מלאת השנאה שניהלו אותו עד יום זה".
לסיום, הזהיר הארגון את בעלי הרישיון כי הם עשויים לפנות למועצה בבקשה לשלול למועדון את הרישיון, במידה ולא ינקטו בצעדים מתאימים. האירוע הבא של "אדוניס" עתיד להתקיים ב-7 בספטמבר במתחם, אך הארגון דורש מבעלי הרישיון להשיב למכתב עד ה-27 באוגוסט "לכל המאוחר".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
בינתיים, 'אדוניס' פרסמו הצהרה בעמוד האינסטגרם שלהם לפני מספר ימים במטרה להבהיר את "ערכיהם ועמדתם", בעקבות מה שהם מכנים כעת "מסע הכפשה" נגדם. "יהודים תמיד היו נוכחים ורצויים", הם כתבו והוסיפו "אנחנו מאוד גאים שיש לנו די-ג'יים יהודיים קבועים". 'אדוניס' טענו כי ההאשמות נגדם מבוססות על "שילוב תכליתי של הביקורת על רצח העם שמבצעת ישראל עם אנטישמיות", ויצאו נגד "הניסיון המכוון למסגר את הביקורת על האידיאולוגיה הציונית בתור שנאת העם היהודי".
סטיוארט גלן, אחד המנהלים המשותפים, הגיב לבקשת הארגון אתמול (רביעי) בשעות הבוקר. "אנו עורכים סקירה פנימית של המצב והאירוע של אדוניס ב-7 בספטמבר לא יתקיים", הודיע והוסיף: "לא נוכל להגיב יותר עד שהבדיקה תושלם. אנו עומדים מאחורי ההצהרה שפרסמנו ב-7 באוגוסט, ביחס לנושא נפרד לחלוטין, אם כי היא מתייחסת לעמדתנו לגזענות ושנאה".
בהצהרה אליה התייחס גלן נכתב "אנחנו מאמינים שכל בני האדם שווים וצריכים להיות חופשיים לחיות ללא שנאה או פחד". "אנחנו לא מקבלים כל סוג של העדפה, שפה פוגענית, אפליה, התעללות, דחיקה לשוליים או התנהגות מעליבה על רקע מגדר, מוצא אתני, דת, רקע, צבע עור, אמונה דתית, זהות מינית ומגדרית, מעמד סוציו-אקונומי, מוגבלות או גיל. איננו מקבלים סקסיזם, גזענות, הומופוביה, ביפוביה, אינטרפוביה וטרנספוביה, או עוינות, אנטישמיות, איסלאמופוביה, פאשיזם, אפלייה על בסיס גיל, על בסיס מוגבלות או צורות אחרות של אפליה".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
שי בלחסן, ישראלי יהודי גאה המתגורר בלונדון, מספר בשיחה עם mako שהזהות היהודית שלו הובילה אותו להתמודד עם האנטישמיות הגוברת, במיוחד בתור הקהילה הקווירית. "זאת חוויה מכאיבה ומורכבת. רבים בקהילה הקווירית מזהים ציונות עם תמיכה במדיניות ממשלת ישראל בעזה, ולכן האשמה מופנית בקלות יתרה כלפי כל מי שמזדהה כציוני".
גלי השנאה הובילו אותו לקחת חלק במאבק במסגרת התנועה Queers Against Antisemitism (קווירים נגד אנטישמיות), שגם פרסמה תגובה חריפה נגד 'אדוניס'. "אמירותיהם האנטישמיות לא ישארו ללא תגובה. הם משלמים את המחיר, אך לצערנו כל הקהילה הקווירית משלמת מחיר גם כן. גזענות, בכל צורותיה, לא יכולה לנצח!", נכתב בפוסט התנועה פרסמה אמש.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
"ההתבטאות החמורה של 'אדוניס' היא דוגמה מוחשית ומעוררת אימה לאופן שבו זהות ציונית נתפסת כישראלית והופכת למוקד של הדרה ואפליה, אבל בעיקר לאלימות ובריונות אשר מהווה קרקע פוריה להסתה, לשנאה ומעשי אלימות", אומר בלחסן. "לא משנה באיזה גוון יהיה צבוע סלוגן התמיכה של בעל המועדון במאבק הקהילה הקווירית למכן אזרחי עזה ותושבי הגדה, כאשר מאבק זה מדיר באלימות ובוטות את כל מי שתומך בציונות או בזכותו של העם היהודי למדינה בארץ ישראל. מדובר בהכרזה על הדרת מרבית יהודי העולם, אין דרך אחרת לקרוא לזה מלבד אנטישמיות".
בלחסן מוסיף שדווקא ברגעים שכאלה הקהילה היהודית הופכת למשאב חיוני. "אני מוקף בחברים יהודים, ישראלים ובעלי ברית, וכולנו יחד נאבקים להוקיע אנטישמיות וליצור מרחבים בטוחים ומכילים", הוא מספר. "אנחנו מארגנים מפגשים, דיונים ואירועים שמטרתם להעלות מודעות ולהדגיש את הכוח של קהילה מאוחדת. המאבק שלנו הוא לא רק אישי, אלא קולקטיבי-חברתי. אנחנו פועלים כדי שהקהילה הקווירית, שמתגאה בהכלה ובחופש הביטוי, תבין, תכבד ותכיר בזהויות של מיעוטים, כמו הזהות היהודית והציונית, כחלק בלתי נפרד מהזהות שלנו".
הצגת פוסט זה באינסטגרם