עיר הבירה של ארה"ב, וושינגטון DC, מייצרת לפעמים סיפורים שמזכירים יותר סדרות נטפליקס עתירות תקציב כמו "בית הקלפים" מאשר המציאות עצמה. כך לדוגמה, הפעילה הטרנסג'נדרית הבולטת רובי קוראדו, שייסדה את עמותת "קאסה רובי", המקבילה הוושינגטונית של "בית דרור" לטיפול בנוער להט"ב בסיכון מחוסר דיור, נעצרה בשבוע שעבר באשמת הלבנת הון, לאחר שלכאורה הסיטה כספי סיוע שניתנו מהממשל הפדרלי לאחר הקורונה ונמלטה לאל סלבדור.
הכספים האלו, מעל 800 אלף דולר, היו חלק מחבילה כוללת בסך 1.3 מיליון דולר שהיו מיועדים לנזקקי העמותה שבניהולה של קוראדו, נשאי HIV בסיכון ולסיוע בעקבות מגפת הקורונה, אך הם מצאו את עצמם בחשבונה הפרטי במדינת אל סלבדור, מקום הולדתה. החשבון נרשם תחת השם הקודם שלה ולא דווח, וכך חמק מרשויות המס בארה"ב.
קוראדו (53) נעצרה על ידי ה-FBI אחרי כמעט שנתיים שבהן נמלטה מארה"ב ,והעמותה שאותה ניהלה קרסה כלכלית לאחר חשיפת ההונאה. היא נעצרה כאשר חזרה בשבוע שעבר באופן מפתיע למרילנד, וכעת היא ממתינה לדיון בבית המשפט, אז תואשם מספר סעיפים פליליים פדרליים של הונאה פיננסית, אי דיווח לרשויות המס ותביעות אזרחיות. אם תורשע, צפויה קוראדו לקבל עונש של עד 30 שנות מאסר וקנסות בסך רבע מיליון דולר. בנוסף, עולים נגד האקטיביסטית חדשות כי עברה על חוקי העבודה המקומיים ולא שילמה משכורת כחוק או בהתאם לשכר המינימום המונהג בעיר.
"קאסה רובי", הארגון שהקימה קוראדו ב-2012 לטיפול בנוער להט"ב מחוסר דיור, נסגר ביולי 2022, אז נחשפה הונאת הענק. על פי כתב התביעה האזרחית שהוגש נגד הפעילה החברתית על ידי "קרן וונדה אלסטון", שמונתה מטעם בית המשפט לרשת את ארגון הסיוע, קוראדו הקימה שלוש חברות שקיבלו כספי סיוע מהממשל הפדרלי לרכישת תרופות. החברות רכשו את התרופות בהנחה, אך קיבלו מחברות ביטוח שונות החזר מלא, וכך על פי חוק זכה הארגון "קאסה רובי" לשמור את ההפרש.
קוראדו הקימה אז חשבונות בנק לחברות הללו ומואשמת שבין השנים 2019-2022 היא משכה מהם ישירות לחשבון האישי באל סלבדור יותר מ-800 אלף דולר ללא אישור מועצת המנהלים. באל סלבדור היא אף פתחה משרד והגדילה לעצמה את המשכורת פי 10, כל זה ללא הליך תקין בעמותה.
התביעות נגד קוראדו הוגשו לאחר שהתובע הכללי במדינת מרילנד הוציא צו הקפאה לחשבונות העמותה, אז גם נחשף כי הארגון כלל לא שילם משכורות לעובדיו או שכירויות במספר שיכוני נזקקים שבתמיכתו וכעת הם צפויים להיות מפונים. על פי הפרסום של הוושינגטון פוסט, מאז 2016 ועד חשיפת הפרשה קיבל הארגון שהקימה קוראדו יותר מ-9.5 מיליון דולר במענקים מסוכנויות עירוניות שונות, במטרה לשרת את צרכיה של קהילת הלהט"ב הלטינית הצעירה במחוז.
בדיווחי המלכ"ר מהשנה האחרונה בלבד מצוינות הכנסות של מעל 4 מיליון דולר במענקים והכנסות אחרות, בעוד שמשכורתה של קוראדו עומדת על 260 אלף דולר בשנה (כאשר בשנת 2014 עמדה על 32 אלף דולר בלבד), אך עובדים בארגון ובעלי נכסים רבים מדווחים שהם לא קיבלו תשלום מהעמותה כפי שמגיע להם.
בראיון טלפוני שנערך עמה בנובמבר 2022 ממקום מושבה באל סלבדור, הכחישה קוראדו את האישומים נגדה מבלי להתייחס לאישומים באופן פרטני. היא אף טענה שהרשויות המקומיות מתנכלות לה בשל היותה אישה טרנסית לטינית ומהגרת. "לאחר 30 שנות פעילות העבודה שלי מדברת בעד עצמה", היא סיפרה לוושינגטון פוסט, "אבל הם רצו לצייר אותי בתור מישהי שלא ראוי לסמוך עליה, וזו הייתה הדרך הטובה ביותר שלהם למוטט את הארגון".
טיילור ליאן צ'נדלר, שעבדה בארגון בתחום יחסי הציבור, מעריכה שהארגון חייב לה במשכורות והוצאות בערך 3000 דולר. "מהצד של קאסה רובי בכלל לא היה פיקוח", מספרת צ'נדלר, "כולם מספקים כספים ממענקים, אז קל להם לתת כסף כדי להעלים עין ושלא יצטרכו להתמודד עם הנוער הטרנסי. רחוק מהעין רחוק מהלב. היו המון נורות אדומות לאורך השנים".