>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

יאיר הוכנר (צילום: קובי קלייטמן)
יאיר הוכנר, מנהל הפסטיבל|צילום: קובי קלייטמן
על אף איומים בנוגע לקיומו ופגיעה בתקציבו, ה-TLVFest, הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע גאה שייפתח ב- 9 ביוני, שיחגוג שבע שנים לקיומו ויימשך שמונה ימים, יציג מספר שיא של יצירה ישראלית עם חמישה סרטי קולנוע ישראלים עלילתיים ותיעודיים בבכורה עולמית.

מגוון עצום של סרטים

במהלך שמונת ימי הפסטיבל יוצגו 35  סרטים קצרים ישראלים, מרביתם בבכורה עולמית, אשר יתמודדו על פרס הסרט הקצר הטוב ביותר בשווי 8,000 ש"ח מטעם קרן הקולנוע הישראלי. הסרטים עוסקים בשלל נושאים: התמודדות עם מחלת האיידס, יציאה מהארון, סיפורי אהבה, כדורגלן בארון, החיים בירושלים, חיילים הומואים, חיי הלילה, סרט תיעודי על  קים קונקשן ועוד.

אין תמונה
פיני טבגר על דראג (משמאל) וגיא לואל ב"יותא איטי מלב"
בין הסרטים הישראליים שיוקרנו, "יותר איטי מלב" סרטם של יוני זיכהולץ וינאי גוז, בהשתתפות: גיא לואל, פיני טבגר ורוני הדר, המתאר את סיפורם של שלישיה: לילי, סופרת צעירה, נינו, אמן רחוב רומנטיקן ומציצן לילי ופרדי, חברו הקרוב ביותר של נינו שחי חיים כפולים כחרדי בעל משפחה ביום וכאמן דראג בלילה. לילי מחפשת גיבור חדש לספר החדש שלה ומחליטה לפתות את נינו, לחדור לחייו ולהפוך אותו לגיבור שלה – ללא ידיעתו. בנוסף, היא מחליטה לעשות הכל כדי לנתק בין שני החברים את הקשר ולשמור את נינו רק לעצמה. הסרט יוקרן כאירוע טרום בכורה במסגרת הפסטיבל.

"Air Time"  סרטם של ערן קובליק קידר וריקרדו רויסטשר בהשתתפות אלחי לויט, טל מאירי, נרקיס טפלר וערן קובליק קידר, המתאר את סיפורה של שיר, אחותו הצעירה של נוי, המגיעה לבקר אותו. נוי מעדיף להשליכה על מייק – המארח המושלם. אצל מייק מתוודעת שיר לבלוג האנונימי שלו – סיפור בהמשכים בגוף ראשון, על דיילת מיוחדת במינה שחיה בין הצללים של העיר. שיר מציעה לתת את פניה למספרת.

"יורופאלש" - סרטם של רועי עברון ודניאלה איזנמן הנו סרט תיעודי מרגש המתאר את חייהם של קבוצת חברי ה"יורופאלש", המופיעים בלהיטים של קדם אירוויזיון ואירוויזיון מדי יום ראשון ב"אוויטה" – הגיי בר התל אביבי. הערב משמש להם בריחה מהמציאות האפרורית הלא פשוטה בה הם חיים.

"Home is You" - סרטן של איה ויעל שוויד, המתעד את חייהן ומתאר את ההתמודדות של הזוג עם הוריה השמרנים של יעל המסרבים להכיר באהבתן.

פרויקט Gay in a Day

בנוסף, יוצג במהלך הפסטיבל הפרויקט המדובר "Gay in a Day" , פסיפס של סרטונים שצולמו על ידי חברי הקהילה הגאה שנערכו יחד ומתארים את ההתרחשויות במהלך יום אחד ב- 11.11.11. מהרגעים האינטימיים עם בני ובנות הזוג, מונולוגים למצלמה, מפגשים חברתיים, ארוחות ערב, טיול עם הכלב, שיחות עם ותיקי הקהילה ומסיבות.

אין תמונה
מתוך "הצגה יומית"
"אנחנו שמחים שהיוצרים בחרו בפסטיבל לקולנוע גאה להיות הבמה המרכזית שבה הם יקיימו את הקרנות הבכורה של סרטיהם", מסר יאיר הוכנר, מנהל הפסטיבל. "אנחנו נמצאים במאבק על הישרדות הפסטיבל ועל כך שיוצרים יהיו מעוניינים לקיים את הבכורות הארציות של סרטיהם אצלנו. מועצת הקולנוע הסירה את האיום שלה וזכינו לקבל מהם תמיכה השנה אבל המאבק על התקציב נמשך. אנו מברכים על איכות הסרטים שיוצגו אצלנו ובאלטרנטיבה הקולנועית הייחודית שהם מספקים".

כמו כן, יוקרנו שלושת הסרטים התיעודיים המתמודדים בתחרות המרכזית בפסטיבל דוקאביב, אשר עוסקים בקהילה הגאה: "גברים בלתי נראים" של יריב מוזר על פלסטינאים הומואים המתחבאים בתל אביב, "פודרה" של אייל גולדברג על משבר הזהות של הבמאי מול ההיסטוריה המשפחתית, דעותיו הפוליטיות ושרות המילואים שלו ו"כל הבקרים השמחים" של עומר יפמן המתאר את חייו של ביסקסואל בתל אביב וההתמודדות בת זוגו עם נטייתו המינית.

אין תמונה
מתוך "באני"
"הצגה יומית" סרטה של עינת פרנבך, שהוקרן לראשונה במסגרת פרויקט "פרינג'ידר" מאגד שלושה סיפורים אורבניים על שלוש נשים בשם נעמה. אחת הנשים הוא השחקן טל קלאי המוכר גם כמלכת הדראג, טלולה בונט.

מחווה לעמוס גוטמן ול"חסד מופלא"

לראשונה בתולדות הפסטיבל יתארח יהונתן סגל שיציג את שני סרטיו: "אודם" ו"קשר עיר". כמו כן הפסטיבל יציין 20 שנה לסרט "חסד מופלא" סרטו הקלאסי של עמוס גוטמן.

"אחת המשימות המרכזיות שלנו בפסטיבל היא לתת במה לא רק לסטודנטים לקולנוע אלא לאנשים מתוך הקהילה שיוצרים סרטים קצרים ובעצם אין להם במה מרכזית אחרת להציג את סרטיהם", הוסיף הוכנר. "ברור שישנן מסגרות אחרות שמציגות סרטים גאים אבל החשיפה של הסרטים בפסטיבל לקולנוע גאה מאפשר לאותן יוצרות ואותם יוצרים להגיע גם לחו"ל עם סרטיהם. אחת המטרות המרכזיות של הפסטיבל היא קידום הסרטים הישראלים שמציגים בו בפסטיבלים בינלאומיים גאים ברחבי העולם". 

>> הקהילה הגאה נגד צה"ל

>> עומר שריף הבן: "אני הומו ויהודי"

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה