יובל אגרט (צילום: אופיר הראל)
יובל אגרט|צילום: אופיר הראל
ביו-גאווה: בחורף 2007 הוא קיבל מפתחות למבנה ישן ומוזנח בקצה גן מאיר, אשר לאחר 3 חודשים עבודות שפוץ אינטנסיביות הפך למרכז הגאה בגן מאיר.

יובל אגרט בן 43 אבא ליהלי (בת 12 מהורות משותפת), ויחד עם אבי בן זוגו ב- 13 השנה האחרונות, מצפה לילד שעדיין בהודו, הוא דמות דומיננטית בקהילה הגאה למעלה מ-20 שנה, מנהל את המרכז הגאה ואחראי על הפעילויות במקום. אגרט מנהל כ-60 מתנדבים שמגיעים מדי שבוע ומקדישים מזמנם למקום ולקהל שמגיע.

המרכז בגן מאיר הוא הישג אדיר שאין דומה לו בארץ ובעולם, שקם ביוזמת ראש העיר, רון חולדאי, ורבים וטובים בקהילה הגאה שנשפו בעורפו לפני כחמש שנים, ביניהם גל אוחובסקי, איתי פנקס, מיכל עדן, אדיר שטיינר ויניב ויצמן. ערים מודרניות כמו וינה וקופנהגן עומדות לשלוח לכאן נציגים לתהליך למידה איך מקימים ומנהלים מרכזים לקהילה גאה.

איך הייתה 2011? שנה עמוסת פעילויות, אירועים, טקסים וגם ריינסטוק אחד. המרכז הגאה אירח את פסטיבל הקולנוע הגאה ומועדון הסרט החודשי, העלה הצגות של קבוצת תה"ל ושל האנסמבל הגאה, ובמהלך השנה גם פתח את בית הספר הראשון בארץ לדראג בראשותו וניהולו של גיל נווה.

במקום מתקיימות פעילויות והרצאות בנושאי זהות, מגדר, משפחה חדשה וזהות טרנסג'נדרית, פועלת המרפאה הגאה של קופת חולים כללית, המעניקה שירותים לקהילה הגאה. ומעבר לכך, המקום משמש כמקום מפגש עבור חברי הקהילה הגאים: הומואים, לסביות, בי וטרנס שנהנים ממקום נעים וידידותי בלב תל אביב, זאת על אף שהשנה ידעו במקום גם מספר מקרי אלימות. בשל כך, מתכננים בשנה הבאה להקים משמר אזרחי ורוד-לבן של מתנדבים שיגן על באי המרכז.

איחולי המערכת ב-2012: המרכז הגאה עשה טוב לקהילה הגאה, והוא רק הולך וגדל. מקווים שישאר כמו שהוא גם בשנה הבאה – מינוס אירועי האלימות.

>> לרשימה המלאה של היכל הקהילה

>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?

>> היכנסו ותיהנו מכתבות נוספות בערוץ הגאווה