חודש הגאווה כבר כאן וכמו בכל שנה כוכבי וכוכבות הפופ של ישראל בוחרים להביע תמיכה בקהילה הגאה בעזרת מוזיקה, כל אחד בדרכו שלו. הראשונה להשיק את שיר הגאווה שלה השנה הייתה עדי ביטי, שהוציאה אתמול (שלישי) לאוויר העולם את "גריינדר", שיר הגאווה הראשון שלה, עליו עבדה עם המפיק המוזיקלי עמרי סגל, המוכר בשם 69.
"אני מתרגשת בטירוף. מתהפכת לי הבטן", סיפרה ל-mako ביטי בראיון בלעדי לאחר צאת השיר וגילתה שהיא רצתה לעשות זאת כבר מזמן. "זה מרגיש כמו הבייבי שלי. זה משהו שרציתי לעשות לפני המון שנים אבל הייתי במערבולת מבחינת קריירה והחיים האישיים, אז לא הייתי מספיק סגורה על עצמי כדי לקחת החלטה כלשהי מבחינה מוזיקלית".
כידוע, בשנים האחרונות ביטי נקלעה לסערה תקשורתית, לאחר שנחשף כי אביה הורשע במעשים מגונים והטרדה מינית. היא עצרה את הפעילות המוזיקלית שלה ובהמשך העניקה ראיון אמוציונלי על התקופה הקשה שעברה, אבל בשנה האחרונה היא חזרה לעמוד על הרגליים, לקחה חלק בעונה האחרונה של "הזמר במסכה" בדמותה של הדגה, ולדבריה בזכות התוכנית ובזכות השיר שהוציאה בעקבותיו היא "חזרה למסלול".
"למדתי בתקופה הזאת שאם אין אני לי, מי לי. שאם לא איזום פרויקטים בעצמי הם לא יקרו מעצמם", מספרת ביטי על הימים בהם חזרה לעבוד על המוזיקה שלה. "במקביל לתוכנית אמרתי לסגל שאני רוצה לעשות פרויקט לחודש הגאווה. רציתי להיות חלק מהשיח, במיוחד בתקופה מורכבת שכזאת. היה לי חשוב להבהיר שאני תומכת בקהילה הגאה ולעשות את זה בדרך שאני הכי טובה בה - המוזיקה שלי".
מאותו רגע ואילך, החלו ביטי ו-69 לעבוד על "גריינדר", כשהמטרה של שניהם הייתה להביא שיר הומוריסטי וקליל שנוגע לחיי הקהילה הגאלה, אבל לא רק. "רצינו לדבר על נושא ההיכרויות והקושי שיש בו, נושא שנוגע לא רק לקהילה, אלא לכל בן אדם", מסבירה ביטי. "רצינו לדבר על האפליקציה, אבל לא בהכרח מהמקום המיני שלה. אנחנו חיים בעולם מבלבל בכל מה שקשור להיכרויות, אבל כולנו רוצים להרגיש אהובים ושייכים".
הכוונה של ביטי הייתה טובה, אבל זמן קצר אחרי שהשיר יצא לאוויר העולם החלו המאזינים להציף את הרשתות בתגובות נגד השיר ונגד ביטי. "איך יתכן ששיר גאווה נשמע כמו פיגוע הומופובי?", שאל אחד המגיבים לקליפ ביוטיוב, בעוד שאחר תקף "מה עדי ביטי קשורה לגריינדר? צאי לנו מהווריד". המתקפה נגד ביטי זלגה גם לרשתות החברתיות, שם גולשים רבים השחירו את השיר והתבדחו על חשבונה של הזמרת.
"כמו בכל דבר שאני עושה תמיד יש תגובות פחות טובות, וזה בסדר גמור, זה חלק מהעניין", אומרת ביטי ומוסיפה שהיא מקבלת באהבה את הביקורת ונהנית מהתגובות החיוביות שהיא מקבלת. "השיר נכתב ברוח טובה, הומוריסטית וכיפית, כמקובל בשירי גאווה. אנחנו צריכים לפזר אהבת חינם ולחגוג ביחד", היא אומרת עם חיוך ומאחלת לכולם חודש גאווה שמח.
ביטי המשיכה וסיפרה כי האתגר הגדול ביותר עבורה בכתיבת השיר היה "להפוך אותו ממשהו על אפליקציית דייטינג למשהו שהוא לא שטחי לגמרי". "היה לי חשוב להביא משהו יותר אדג'י וצבעוני, אבל שמי ששומע את השיר ישמע גם את המסר - שכולם רוצים לאהוב ולהיות נאהבים".
"גריינדר" מציג את הזמרת הצעירה באור שונה ממה שהכרנו עד היום. בין אם שמעתם את "חמסה חמסה" או את "ביט הביטי" (למאזינים הוותיקים), זו הפעם הראשונה בה ביטי נוגעת בקרוסאובר - כמה ז'אנרים בשיר אחד, אם כי זה לא בא לה כל כך בקלות. "השיר עבר המון שכתובים וההפקה השתנתה בהרבה חלקים", היא נזכרת. "בחלקים מסוימים היא הפכה ליותר אתנית וים תיכונית".
כמיטב המסורת, הקליפ ל"גריינדר", שצולם במועדון ה"לימה לימה" בתל אביב, כולל הופעות אורח של מלכות דראג ודמויות מזוהות מהקהילה הגאה, וביטי מספרת כמה מהנה זה היה בשבילה לעבוד על הסט. "בגלל שהקליפ היה בזמן אפס זה היה יום נורא אינטנסיבי ומאוד ארוך, אבל היה כל כך צבעוני וכיפי", היא אומרת ומתארת הווי משפחתי על הסט. "זה ממש חימם לי את הלב, הייתה חפלה אחת גדולה. הייתי בהיי, כולנו הרגשנו שיש משהו מיוחד באוויר".
אבל עם כל הפאן סביב שיר הגאווה וההומור שביטי השתדלה לשלב בשיר, היא מסבירה שהמטרה העיקרית שלה הייתה לתמוך בקהילה הגאה. "אני לא מתיימרת להיות פוליטיקאית, אבל אני מאוד מקווה שנגיע לימים שבהם לא נצטרך להתייחס לדברים כאלה", היא אומרת ונזכרת בחתונתם של אוהד חיטמן ורן הרוש, החתונה הגאה הראשונה בה נכחה כשהייתה בת 11. "אלה שמלווים אותי מהיום הראשון אלו חברים ואנשים מהקהילה הגאה שהיו שם בשבילי בכל רגע, בקריירה וגם בחיים האישיים. הרגיש לי שזה זמן טוב לתת בחזרה לקהילה שתמכה בי. לא חושבת שיש דרך טובה יותר מאשר המוזיקה והקול שלי, שהם הצינור לנשמה שלי".
כעת ביטי מתכוננת להופעות הראשונות עם השיר החדש במועדון ה"לימה לימה", ביום שלישי ה-6.6, ובמצעד הגאווה בתל אביבי שיתקיים ביום חמישי ה-8.6. "אנחנו נעשה שמח, אני גם אבוא לבקר בברים ויהיה חודש מטורף", היא מסכמת. "איזה כיף שיש לנו כל כך הרבה צבעים וגוונים במדינה הקטנה והמתוקה והתוססת שלנו. לא לפחד לאהוב, אני חושבת שזה הבסיס".