פרויקט State of The Art של הוועד למלחמה באיידס הושק לראשונה לפני חמש שנים והביא לקדמת הבמה פרויקטים אמנותיים במטרה להילחם בסטיגמה החברתית שעדיין קיימת. אחרי שבשנים הקודמות הפרויקט הוצג דרך תחומי הטקסטיל, המוזיקה והאמנות הדיגיטלית, בחרו השנה בוועד לשתף פעולה עם מפיקי ליין הדראג המצליח One Night Only לצורך הפקת מופע שיפתח את פסטיבל הדראג הישראלי הגדול, שיתקיים החל מיום רביעי הקרוב בהיכל התרבות בתל אביב.
המופע, אשר מתקיים בחסות חברת ViiV - GSK ללא מעורבות בתכנים, הוא תוצר של שיתוף פעולה בין שבעה מלכי ומלכות דראג בולטות בסצנה הישראלית לבין אנשים החיים עם HIV. במסגרת התהליך היצירתי נפגשו האומנים עם מגוון רחב של אנשים שאובחנו לאחרונה עם הנגיף, החל מצעירים, דרך אישה בשנות ה-50 לחייה בפרק ב' ועד לגבר חרדי לשעבר. המפגשים הובילו ליצירת שבעה מופעים ייחודיים המשלבים ליפסינג, סטנד-אפ ושירה, המשקפים את המציאות העכשווית של חיים עם HIV.
"ממופעי ההתרמה הבין-לאומיים ועד לוויגסטוק הישראלי, לאורך כל ההיסטוריה של ה-HIV נרתם עולם התרבות לתמוך בהתמודדות עם אתגרי המגפה", אומר ג'ורג' אבני, מנכ"ל הוועד למלחמה באיידס. "כיום, עם הטיפול התרופתי המתקדם שהפך את ה-HIV למצב רפואי כרוני, ההתמודדות העיקרית היא עם הסטיגמה שעדיין קיימת. במשך שנים מאפשר פרויקט State of the art לאמנים ישראלים מכל התחומים לקחת חלק במשימת ההסברה ולתרום בצורה יצירתית וייחודית למיגור הסטיגמה. מופע הפתיחה של פסטיבל הדראג הראשון בישראל הוא חוליה נוספת בשרשרת צבעונית ומרגשת של אירועים ודמויות שהפכו לחלק מההיסטוריה של ה-HIV בישראל".
כידוע, בזכות החדשנות הרפואית הטיפולית, בין אם בכדורים ובין אם בזריקות, אנשים החיים עם HIV ומקבלים טיפול רציף מגיעים למצב בשם "אנדידקטיבל" (Undetectable), כלומר, רמת הנגיף אינה מזוהה בגופם והם אינם מדביקים שותפים מיניים אחרים. הם יכולים להביא ילדים בריאים לעולם ותוחלת החיים שלהם זה לחלוטין לזו של כל אדם אחר. יותר מכך, גם מי שמאובחן בשלב מאוחר יכול להגיע למצב זה בעזרת הטיפולים המודרניים.
עם זאת, האתגר המשמעותי שעומד כיום בפני אנשים החיים עם HIV, כאמור, הוא דווקא הסטיגמה החברתית שלא רק פוגעת באיכות החיים, אלא גם מונעת מאנשים להיבדק בזמן ובקביעות, מה שעלול להוביל לאבחון מאוחר או סיבוכים מיותרים.
למידע נוסף ולרכישת כרטיסים ניתן לפנות לאתר הפסטיבל