"אני, שלמה ויצמן, גדלתי בבית חרדי, הייתי קצין ביחידה מובחרת, אני ספורטאי תחרותי בנינג'ה - ואני הומו וגאה בזה". במילים מרגשות אלו פתח שלמה 300 את הראיון המיוחד שהעניק למגיש אסי עזר, במהלכו יצא מהארון וסיפר איך אחרי שנים ארוכות של הסתרה וטיפולי המרה הגיע אל הרגע הזה שבו הוא מודה בפני עצמו, בפני משפחתו וחבריו הקרובים ובפני מדינה שלמה כי הוא נמשך לגברים - ולא מתבייש בזה.

שלמה התחנך על ברכי החינוך החרדי-ליטאי אבל כבר בילדותו הרגיש משיכה לגברים. "הרגשתי את זה בגיל מאוד צעיר, שמונה-תשע. היו חברים בחיידר שמאוד רציתי להיות בקרבתם, אבל לא באמת הבנתי מה זה. כשהייתי בישיבה קטנה, בגיל 13, חבר שמאוד נמשכתי אליו קילל מישהו 'הומו'. הוא צעק את זה בצורה מזלזלת, כאילו מי שנמשך לגבר הוא הדבר הכי גרוע שיש בעולם. רציתי למות, לא רציתי להיות".

"התפללתי שלוש פעמים ביום ובכיתי לאלוהים - תיקח ממני את הדבר הזה. בגיל 16, כשהייתי בישיבה גדולה, הייתי קם באמצע הלילה מסיוטים, סבלתי מחרדות קשות. בישיבה הכל היה פיקס, אבל בלילה דברים היו קורים. לא ישנתי. אמא שלי לקחה אותי לטיפול רגשי, שזה שם אחר לפסיכולוג. לא היה לזה הטייטל של 'טיפולי המרה', אבל זה היה טיפול כדי לעזור לי 'להתחזק'. הייתה לי מוטיבציה מלאה להשתחרר מהנטייה הזאת שאני לא רוצה אותה. רציתי להתחתן עם אישה, להביא ילדים ולהיות אברך".

מה המטפל אמר לך?
"הוא סיפר לי שהנטייה המינית שלי מגיעה מכל מיני חסכי ילדות, שלא נולדתי ככה. הוא אמר שאם אעצים את שלמה החלש ואחזק אותו, אז שלמה הישן והחלש ילך. הוא אמר ששלמה שנזקק לדמות גברית, כבר לא יזדקק לאחת כזאת. הטיפולים נמשכו ארבע שנים במהלכן עשיתי את כל מה שאמרו לי, התמסרתי לזה. אחרי שנה בטיפול קראתי לאמא שלי לחדר וסיפרתי לה שאני נמשך לגברים. זה היה רגע מאוד קשה, גם אני וגם אימא בכינו".

שלמה 300 ויצמן יוצא מהארון (צילום: מתוך האינסטגרם של אסי עזר)
"רציתי להתחתן עם אישה, להביא ילדים ולהיות אברך". שלמה 300 בישיבה|צילום: מתוך האינסטגרם של אסי עזר

מתי החלטת להפסיק עם הטיפולים האלה?
"השבירה האמיתית הגיעה אחרי שסיימתי קורס קצינים וקיבלתי את תפקיד חלומותיי, לפקד על צוות לוחמים בסיירת חרוב. חשבתי לעצמי - בשביל מה? אתה עדיין מרגיש שאתה נמשך לגברים. התקשרתי לאחותי מיכל שאמרה לי - 'ברגע זה אתה מפסיק את הטיפול ומקיף את עצמך באנשים שיתמכו בך'".

בשנה האחרונה לשירותו הצבאי, שלמה החל לשתף את חבריו ומשפחתו הקרובה בסוד שהסתיר במשך שנים. בשיחה הקשה מכולם עם אביו, רב בכיר בתנועת ש"ס שכיהן כסגן ראש העיר חיפה, עזרה לו אחותו הגדולה. "היא סיפרה לו, הוא הקשיב לזה אבל לקח לו שנתיים-שלוש לעכל את זה. עד היום הוא מנסה להבין וללמוד".

שלמה 300 ויצמן יוצא מהארון (צילום: מתוך האינסטגרם של אסי עזר)
השבר הגדול הגיע במהלך השירות הצבאי. שלמה 300 ויצמן|צילום: מתוך האינסטגרם של אסי עזר

מאז הופעת הבכורה שלו ב"נינג'ה ישראל" בשנת 2019, אביו מלווה אותו בצד המסלול, תומך בו ומעודד אותו. "בעונה הראשונה שלי בנינג'ה, אבא חיבק אותי אחרי שנפלתי. היה שם רגע שחיבר בינינו. אחרי היום הזה הוא התקשר אליי".

מאז שנפגשו בנינג'ה, אסי מלווה את שלמה במסע שלו לעבר השלמה עם זהותו המינית והיציאה מהארון. שלמה חזר ואמר לאסי כי לפני שייצא מהארון, הוא רוצה לעשות באזר. "חשבתי שבגלל שאני הומו, לא אוכל להיות ספורטאי ברמה הכי גבוהה שיש כמו האחרים. חשבתי שאוטומטית יהיו עליי טריגרים שליליים, הרי זו סביבה תחרותית".

שלמה ויצמן (צילום: מתוך
החיבוק המרגש עם אבא, "נינג'ה ישראל 2019"|צילום: מתוך "נינג'ה ישראל", קשת 12

היום, שלמה יכול להתגאות לא רק בבאזר הראשון שעשה העונה בנינג'ה והבטיח לו מקום בחצי הגמר, אלא כמובן גם בצעד הגדול והמשמעותי שעשה בחייו האישיים. "הרגשתי שאני בשל וצריך לספר את זה, כדי שאם יש מישהו שנמצא במקום שאני הייתי בו - בישיבה, בצבא או כלוא בעולם הפנימי שלו, שלא רוצה להיות בעולם הזה, שמרגיש מוקצה, שמרגיש פסול, שמרגיש רע, אשם וחוטא רק בגלל מי שהוא ומה שהוא - אני רוצה שיישמע אותי, שיידע שהוא לא לבד ושאני יכול לעזור לו. לא האמנתי שיש סיכוי שיום אחד אחיה עם זה בשלום, אבל היום אין שלם ממני ומאושר ממני. אני אפילו מודה לאלוהים שאני הומו".

שלמה 300 ויצמן יוצא מהארון (צילום: ירדן עדי, מתוך האינסטגרם של אסי עזר)
יד ביד לאורך המסע הזה. אסי עזר ושלמה 300 ויצמן|צילום: ירדן עדי, מתוך האינסטגרם של אסי עזר