"זה מזכיר משטרים חשוכים מתקופות חשוכות אחרות": "הרשימות השחורות" של מפלגת נעם, שכפי שנחשף בידיעות אחרונות בסוף השבוע האחרון מסמנות עיתונאים מקהילת הלהט"ב, מעלות תחושות קשות בקרב התקשורת הישראלית. בשלב זה, אנשי התקשורת עוד לא החליטו לנקוט בצעדים אקטיביים נגד מפלגת נעם, אך הם שוקלים את צעדיהם. נדב בורנשטיין, מגיש "חי בלילה" בקשת 12 ודמות מובילה בקהילה הגאה, היה הראשון להיחשף ברשת כמי ששמו מופיע ברשימות. הוא משתף כי כמה כמה עיתונאים כבר פנו אליו במחשבה על נקיטת צעדים משפטיים או מחאתיים אחרים.
"עצם זה שיש רשימה כזו זה משהו שגרם לי להלם", משתף בורנשטיין בשיחה שקיים היום (ראשון) עם mako. "התלבטתי אם לתת לזה התייחסות – כלומר, אם זה לא רק להגדיל את זה – אבל הבנתי שחייבים. אני מאמין שדברים צריכים להיאמר וצריך להציף אותם, אסור לשתוק. אז העליתי סרטון באינסטגרם ובטיקטוק שמספר על זה שיש רשימה כזאת, שהשם שלי מופיע בה, ושמתי את זה בפרספקטיבה – זו לא עוד מפלגה אזוטרית וקיצונית כפי שהיא אולי הייתה. זו מפלגת שלטון עם נציג בקואליציה".
הפרסום של בורנשטיין הוליד תגובות רבות: "קיבלתי הרבה תגובות מודאגות של חברים בקהילה הגאה, ולא רק, שרואים שנעשה צעד כזה וזה מזכיר להם משטרים חשוכים מתקופות חשוכות אחרות. קיבלתי הרבה תגובות מחזקות, קיבלתי תגובות מאנשים בארון, הומואים דתיים וחרדים בארון שזה גורם להם למצוקה ולתחושות מאוד קשות".
עיתונאי תאגיד השידור הישראלי ומגיש התוכנית "השעה הבינלאומית" בכאן רשת ב, ערן סיקורל, אמר ל-mako כי הוא לא מכיר התארגנות של עיתונאים ואף אחד לא פנה אליו בתחום הזה. לצד זאת, הבהיר סיקורל: "עקרונית, אני חושב שזו בושה וחרפה שמפלגה שפועלת במסגרת של הדמוקרטיה הישראלית מנהלת רשימות מהסוג הזה. מעולם לא הסתרתי ומעולם לא התביישתי בזהות שלי, ואין לי שום כוונה להתחיל עכשיו. כעיתונאי אני אמשיך למלא את השליחות העיתונאית שלי בלי משוא פנים וללא קשר לרשימות של מפלגת נעם.
"אני עיתונאי 20 שנה, ואני מרגיש שאני מקצועי מספיק כדי להבחין בין התחושות האישיות שלי לעבודה המקצועית שלי. אין לי הרבה הזדמנויות לראיין את חברי מפלגת נעם, אבל אני בטוח שאם היו לי הזדמנויות ואם יהיו - אני אשאל אותם שאלות קשות כמו שאני שואל כל אחד אחר, וכמו שצריך לשאול כל עיתונאי מקצועי בשידור הציבורי".
עיתונאי בכיר נוסף שיתף בשיחה עם mako על תחושותיו בנוגע ל"רשימות השחורות" של נעם: "מסמנים עיתונאים, ואז יתחילו לסמן גם אנשים אחרים, יסמנו רופאים ויסמנו מדענים. כשמתחילים לסמן זה לא נעצר. זו לא בעיה אישית של עיתונאים להט"בים, זו בעיה שאמורה להטריד את כל אזרחי המדינה. כי לסימון הזה יש מטרה, ולסימון בכלל יש מטרה. כשמתחילים לסווג ולסמן אוכלוסיות זה לא נגמר טוב".
העיתונאי הבכיר הסביר כי למרות זאת, הוא ימשיך להתנהג במקצועיות וימשיך להידבר עם חברי המפלגה. "אני לא מחרים חברי כנסת", אמר. "אני לא חושב שעיתונאים צריכים להחרים מפלגות. כן יש מחאה ציבורית ועיתונאים הם חלק מהציבור, וכל עיתונאי הוא חלק מהציבור והוא ימחה על זה. אני חושב שעיתונאי לא צריך להחרים חברי כנסת. אז כן מראיינים וכן מדברים, ובראיונות תוקפים את העמדות החשוכות האלו. אבל אני מדבר עם כולם".
גם בורנשטיין הדגיש כי הפרסום לא ישפיע על פעולותיו בעתיד, וזאת מפני שעמדותיה של מפלגת נעם היו ידועות גם קודם לכן. "כשאנחנו מסקרים מפלגות אנחנו מתייחסים לפעילות שלהם", אמר בורנשטיין. אני חושב שמי שצופה ב'חי בלילה' יודע מי אני, מאיפה אני בא ומה הרקע שלי, ומן הסתם יודע מה דעתי על מפלגת נעם. גם היו לי לא מעט מונולוגים בחודש-חודשיים האחרונים סביב ההחלטה לתת לאבי מעוז (יו"ר מפלגת נעם, כ"ש) את האחריות על התוכניות החוץ חינוכיות. אני לא חושב שזה ישנה משהו במובן הזה, שהכול מאוד על השולחן גם לפני".
מארגון העיתונאים והעיתונאיות נמסר: "הרשימות השחורות של נעם אודות חברי קהילת הלהט"ב שעובדים בכלי בתקשורת, ותכנית הפעולה שעלולה לעמוד מאחוריהן, הן מעשה פסול במדינה דמוקרטית. לא נאפשר כל צעד שיהווה פגיעה בעיתונאים ועיתונאיות להט"בים, ובמידת הצורך נעשה שימוש בכל האמצעים המשפטיים העומדים לרשותנו. אנו קוראים לכל עיתונאי או עיתונאית, שחשים שיש פגיעה בזכויותיהם או בביטחונם התעסוקתי על רקע נטייה מינית, לפנות אלינו, ואנו נסייע להם ונעמוד לצידם".