על רקע הצעת החוק לסגירת תאגיד השידור הישראלי "כאן" שאושרה היום (רביעי) בכנסת בקריאה טרומית, קשת 12 ורשת 13 פרסמו הערב הודעה משותפת וחריגה, שתומכת בתאגיד ויוצאת נגד הצעת החוק של שר התקשורת. בהודעה נכתב כי, החוק הוא "חציית קו אדום נוסף, כחלק בלתי נפרד מתוכנית הממשלה להשתלטות עוינת על התקשורת החופשית בישראל", כך בהודעה.

עוד נכתב במסמך המשותף, שמביע תמיכה מוחלטת בתאגיד השידור הישראלי, כי "תחת מעטה של מילים יפות כמו פלורליזם, גיוון וריבוי דעות, מקדם שר התקשורת שורה של חוקים דרקוניים שיביאו לסגירת ערוצי תקשורת בישראל. לצד עשרות סעיפי רפורמת השידורים, החוק להלאמת הרייטינג וניסיונות ההשתלטות על המועצות המפקחות, מובילה הממשלה פירוק שיטתי של ערוצי התקשורת תוך הטלת מורא על כל מי שמעז לבקר אותה. במקביל, היא שוקדת על תגמול מי שמהלל אותה ומיישר קו עם אג'נדותיה".

בנוסף נכתב על ההצעה, שאליה התנגדה מוקדם יותר השבוע נחרצות היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה: "אנחנו, קשת 12 ורשת 13, עומדים לצידו של תאגיד השידור הישראלי. זו הפיכה תקשורתית בחסות המלחמה – והיא כבר כאן".

שר התקשורת שלמה קרעי אמר מעל דוכן הכנסת כי "הליכוד הקים את התאגיד והליכוד רוצה עכשיו להפריט או לסגור אותו". מהתאגיד נמסר בתגובה כי "אישור החוק בטרומית הוא צעד נוסף בדרך להשתלטות על השידור הציבורי, חיסולו, מכירת נכסיו ומשאביו ששייכים לכל הציבור בישראל, והעברתם ישירות לידי בעלי הון פרטיים. הפרטת התאגיד משמעותה - חיסול הדרמות האהובות, סרטי התעודה זוכי הפרסים הבין-לאומיים, שידורי החינוכית שאין ילד בישראל שלא מחובר אליהם, הדיגיטל של כאן שהגיע בשנה האחרונה לקרוב לשני מיליארד צפיות, ביטול השתתפות ישראל באירוויזיון ומניעת שידור המונדיאל בחינם. ההפרטה עלולה להביא לפיטורי מאות עובדים ולפגיעה אנושה בפרנסתם של אלפי עובדי תעשיית הטלוויזיה בישראל".

לפי הצעת החוק של חברת הכנסת טלי גוטליב, הכוונה היא להפסיק את מימון פעילותו ותכניו של גוף השידור הציבורי בפלטפורמות השונות, באמצעות תקציב המדינה, ולהעביר את האחריות להפעלת שידורי הטלוויזיה והרדיו בכאן רשת ב' (תחנת האקטואליה) לבעלות פרטית. לפי החוק המוצע, מועצת הרשות השנייה תפרסם מכרז לבחירת בעל רישיון לשידורי טלוויזיה, באפיקים שבהם שידר התאגיד, כך שהגוף במתכונתו הנוכחית יופרט כאמור או ייסגר בהקדם.