שינה היא רק אחת מהמותרות שמספקים מרכזי הטיפול לאחר לידה של דרום קוריאה. למדינה יש את התואר המפוקפק של שיעור הילודה בין הנמוכים ביותר בעולם, אבל היא גם מספקת כמה מהטיפולים הטובים ביותר לאחר לידה. במרכזים כמו סנט פארק, מרכז בוטיק קטן לאחר לידה, או joriwon שבסיאול, אימהות טריות מתפנקות לכמה שבועות לאחר הלידה ומטופלות במקומות לינה דמויי מלון.
ארוחות טריות מסופקות שלוש פעמים ביום, ויש טיפולי פנים, עיסויים וחוגים לטיפול בילדים. אחיות משגיחות על התינוקות מסביב לשעון. אימהות טריות מזומנות מחדריהן רק כשמגיע הזמן להניק בחדר ההנקה המשותף, שם הן נצפות על ידי האחיות. נשים שבוחרות לא להניק חופשיות לבלות את זמנן בהתמקדות בריפוי. (התינוקות מוחזקים בחדר הילדים לאורך כל היום, אם כי אימהות יכולות לבקש שיילודיהן יישלחו לחדרים בכל עת).
"אנחנו המעבר בין בית החולים לבית"
אז כמה יעלה לכם כל התענוג הזה? השהות ב-joriwon יכולה לעלות בין אלפים בודדים לעשרות אלפי דולרים, בהתאם למשך השהייה, שלרוב הוא 21 יום, משך הזמן שלוקח לגוף האישה להחלים לאחר הלידה, על פי המנהג הקוריאני. אבל המרכזים לא תמיד היו כל כך מפוארים, לדבריה של סוהיון שרה קים (46) הבעלים של סנט פארק. "כשילדתי את הילד הראשון, לא היה לאן ללכת", אמרה, "בדרך כלל בקוריאה, הסבתא צריכה לטפל בתינוק החדש, אבל לאמא שלי לא הייתה את המיומנות, אז החלטנו ללכת ל-joriwon".
בשנת 2007, כשקים הייתה בהריון עם בנה הראשון, joriwon עדיין לא היו פופולריים. מדובר היה בבניין משרדים, המעלית הייתה משותפת לעובדים שחזרו מהפסקות עשן יומיות. החדר היה קטן ולא נוח. "באותה תקופה, לא הייתה אחות שתטפל בתינוק", היא משתפת. את סנט פרק היא פתחה בשנת 2008 מתוך משימה לספק טיפול יוצא דופן לאימהות טריות בנסיגה בהשראת באלי. זה הפך לאחד המקומות היוקרתיים הראשונים בסיאול. "זה כאילו אנחנו המעבר בין בית החולים לבית", אמרה קים. "אנחנו לא רוצים שאימהות יתקלו בצרות בבית, זו הגישה שלנו".
פילאטיס על הגג וארוחות גורמה
בין מסדרונות המקום תוכלו למצוא שירותי כביסה, תזונת מותאמת ליולדות על בסיס אבות המזון והערכים התזונתיים החיוניים ליולדת, חדר הנקה בהדרכת יועצת הנקה שמסייעת לכל מי שמגיעה, מדריכת פילאטיס שמעבירה שיעורים על הגג, אחריות, תזונאים ורופאים ילדים - ומה לא? בעוד שקים ממליצה לאורחים להישאר 21 יום, היא בעיקר נטשה את המנהגים העממיים שעדיין היו כשהיא ילדה את ילדה הראשון, כמו לוודא שידיה של אם טרייה לעולם לא יוכנסו למים קרים ולהימנע ממיזוג אוויר, אפילו בקיץ. "יש לנו מיזוג", היא אמרה.
כיום 8 מתוך 10 אימהות דרום קוריאניות הולכות למרכז כזה לאחר לידה, ומרכזים פרטיים כמו סנט פארק ידועים בקרב נשים קוריאניות כאחד החלקים הטובים ביותר בהחלמה מהלידה. לאט לאט הביקוש נהיה כל כך גבוה שנשים מזמינים את השהות שלהן במלונית כבר כשהן רואות שני פסים בבדיקת ההיריון שלהן.
נושא המעמד, והעלות רגיש מאוד בדרום קוריאה, שם אי השוויון נמצא במגמת עלייה. שבועיים בסנט פארק - לא כולל עיסויים, טיפולי פנים וטיפולי שיער - עולים יותר מ-6,000 דולר. הביטוח אינו מכסה את העמלות, אך ניתן לסבסד אותן על ידי הממשלה באמצעות קצבה שנועדה לעודד יותר משפחות ללדת תינוקות. עד כמה שחלק מהמרכזים יכולים להיות יקרים, העלות שלהם היא רק נגיעה מההוצאות הכוללות של גידול ילד בדרום קוריאה, עובדה שעשויה לעזור להסביר את שיעור הילודה של המדינה.
"אחת הסיבות שאנשים לא רוצים ללדת היא כי כל הטיפול לאחר הלידה שהוא כל כך נהדר כאן, זה רק לשבועיים, ואז יש את החיים שאחרי זה, שהם לנצח", מספרת אחת היולדות.
אליסון קאנג, קוריאנית אמריקאית המתגוררת בסיאול, ילדה את ילדה הראשון בחודש מרץ האחרון. היא אמרה שהשהייה ב-joriwon עזרה לה להתאושש מהלידה המסובכת שלה. "אני חושבת שהסיבה לכך שזה עובד בקוריאה היא בגלל שיש כזה דגש על התאוששות, ואני באמת רוצה שיהיה את אותו דגש בארצות הברית, או בכל מקום", אמרה.
חלק מהאימהות טוענות שיילודים פגיעים מכדי להישאר בטיפולם של זרים במערכת ה-Joriwon. אבל קאנג אמרה שהחדר שלה נמצא במרחק צעדים ספורים מבתה בחדר הילדים ושהיא מעולם לא הרגישה רחוקה. "זה חשוב להפליא לאפשר לעצמנו להיות בנוח ולא להרגיש רע אם אנחנו צריכות להתחזק", אמרה.