"לפני 18 שנה ילדתי את בני הבכור שרון. הוא נולד בניתוח חירום, בשבוע 30, כשהוא שוקל 830 גרם בלבד. הלידה בוצעה בניתוח חירום עקב רעלת הריון ושרון הקטנטן אושפז בפגייה בבית החולים לניאדו במשך שלושה חודשים עד שהתחזק והשתקם.
חזרתי לעבוד באותה מחלקה בה הכול התחיל
"האשפוז של שרון בפגייה גרם לי להבין מה אני באמת רוצה לעשות בחיים. ראיתי מה האחיות עושות, ואמרתי לעצמי שאני רוצה לעזור לתינוקות ולמשפחות בדיוק כמו שטיפלו ועזרו לי. מי שלא ראה את זה לא יכול להבין מה כולל הטיפול הזה. מי שלא יודע מה כולל טיפול בפגים - לא יבין את המשמעות של העבודה במקום המיוחד הזה. לכן, מיד כשהשתחררנו הביתה – נרשמתי ללימודי סיעוד, לאחר מכן המשכתי להתמחות בטיפול נמרץ יילודים, וחזרתי לעבוד באותה מחלקה, בדיוק באותו בית החולים.
"בשנה השלישית ללימודים, הריתי בשנית, וגם הפעם היה זה היריון שהסתיים מוקדם מן הצפוי בעקבות רעלת. זה קרה בשבוע 30 ובתי הקטנה, גליה שרה חיה, נולדה במשקל 850 גרם. האשפוז שהיה מוכר לי כל כך מהפעם הראשונה היה הפעם סבוך עוד יותר. גליה סבלה מסיבוך מורכב שעלול להופיע אצל פגים, ועד היום היא סובלת מנכות מסויימת. אך על אף כל אלה, ואולי דווקא בזכות החוויה המיוחדת עם בתי – ידעתי שאני לא חוזרת בי. הרצון להיות אחות במחלקה היה חזק ממני.
"סיימתי את הלימודים בהצלחה ואחרי כל ההשלמות המקצועיות הנדרשות, התקבלתי לעבודה במקום בו הכול התחיל, במחלקה שהפכה להיות הבית שלי, בבית החולים לניאדו. אני עליתי לארץ מרוסיה, וזה ברור לי שאילו הייתי יולדת שם - לילדים שלי לא היה סיכוי לשרוד. עבורי, לעבוד בפגייה בה טופלו ילדיי זו סגירת מעגל מאד מיוחדת. אגב, שרון שהיום הוא בן 18 התחיל גם הוא ללמוד רפואה במסגרת העתודה, בהדסה עין כרם בירושלים".
עוד ב-9 חודשים:
>> לרגל יום הפג הבינ"ל: מוצרים לתינוקות קטנים במיוחד
>> צפו: התאומים שלא נותנים מנוח לאמא שלהם
>> מה יקרה אם "יברח" לי בלידה?