הדרמה של משפחת מוניהאן החלה כשלורן, אמה של אווי התינוקת, הובהלה לבית החולים בחודש השישי להריונה עם צירים מוקדמים. עד מהרה התברר כי הלידה המוקדמת היא רק חלק מהבעיה, וכי לורן פיתחה רעלת הריון, מצב המסכן את האם בסיבוכים כמו כשל כלייתי, כשל של הכבד, בצקות, חנק, התקפים דמויי שבץ ואפילו מוות. הרעלת מסוכנת, כמובן, גם לעובר, וברוב המקרים הדרך היחידה להציל את שניהם היא ליילד מיידית – ובמקרים כמו זה של אווי, לסבך את התינוק בלית ברירה בתלאות הפגות.
כצפוי, אווי נולדה קטנטונת: רק 538 גרם. היא נלקחה מיד לטיפול נמרץ וחוברה למכונת הנשמה, שהחליפה את ריאותיה הזעירות שלא הספיקו להתפתח. כשלורן התאוששה מהניתוח, היא הייתה מאושרת לשמוע שהתינוקת שלה שרדה את הלידה הקשה. "הייתי מטושטשת כולי, אבל הדאגה לבת שלי גרמה לי להתאושש מהר. אחרי שבועיים כבר שחררו אותי מבית החולים, אבל החודשיים שלאחר מכן עברו עליי רובם ככולם שם, במחלקת טיפול נמרץ ליד האינקובטור של אווי, שפשוט נאבקה על החיים שלה בכל הכוח. רק אחרי שהצליחו לייצב אותה היא עברה לפגייה רגילה, לחמישה חודשים נוספים".
"מאושרים שהכל נגמר בטוב"
בשבוע שעבר הגיע הרגע המיוחל: אווי שוחררה מהפגייה, ונסעה עם הוריה הנרגשים הביתה, בפעם הראשונה. היא אמנם מחוברת עדיין למתקן חמצן שמסייע לה בנשימה, אבל שוקלת 6 ק"ג ונראית כמו תינוקת רגילה לכל דבר. "אני לא מאמינה שהיינו כל כך קרובות למוות", סיכמה לורן. "כולנו אסירי תודה לכל מי שהציל אותנו, ומאושרים שהכל נגמר בטוב".
רעלת הריון מתפתחת בקרב פחות מעשרה אחוזים מקרב הנשים ההרות, ומופיעה בדרך כלל בשליש השלישי להריון, אם כי במקרים מסוימים יכולה להתפתח גם בשליש השני. מכיוון שהטיפול היעיל היחיד הוא יילוד, ככל שהשבוע מוקדם יותר כך פוחתים סיכוייו של העובר לשרוד. רעלת מתבטאת בין היתר בלחץ דם גבוה ועודף חלבון בשתן. תסמינים נוספים הם כאבים ברום הבטן, טשטוש ראייה ובצקות קשות. מי שנמצאות בסיכון מיוחד ללקות ברעלת הן נשים צעירות מאוד או מבוגרות מאוד, נשים הסובלות ממחלות רקע (במיוחד של הכליות, הכבד או הלב) וכן נשים בהריון ראשון או בהריון שישי ואילך.
>> אמא לשלושה מעוררת זעם: "מה התירוץ שלך להישאר שמנה?"
>> בלוג האופנה שיגרום לך להיכנס לדיכאון לפני לידה