התינוק שבדרך ישנה לך את החיים. זו אולי הקלישאה הכי שחוקה והכי נכונה. הוא ישנה אותך מבפנים החוצה, ולא ישאיר כמעט פינה אחת בחייך לא נגועה. התינוק, שיהפוך במהרה לאדם היקר בך ביותר על פני הפלנטה, אמנם יעניק לחייך משמעות ויכניס לתוכם אושר ואהבה שלא הכרת, אבל הוא יפנק אותך גם בדברים פחות רצויים. אנחנו פה עם רשימת מכולת של כל השינויים שהגוף ההריוני נאלץ להתמודד איתם (וזה בלי שנזכיר בכלל את הלידה!), כדי שתדעי למה להתכונן. טיפ: בסוף זה שווה הכל.

1. ביגפוט

הרגליים גדלות בהריון, בעיקר משתי סיבות: עליה במשקל והורמונים. מחקר אמריקני גילה שהמשקל הנוסף שסוחבת עליה האישה ההריונית, 11 עד 16 ק״ג במקרה נורמטיבי, משטח את קשת הרגל, ורוב הנשים נשארות אחרי כל הריון עם רגל שגדלה בחצי מספר. הורמון רלקסין שמופרש בגוף מרכך את העצמות והרקמות, ומעניק אלסטיות, מה שמשפיע גם על הרגל. השינוי הזה קבוע, וכדאי להפנים שאתן עשויות להפרד מהנעליים הישנות והאהובות.

2. צמיחה קבועה

המשקל שמעלות נשים בהריון לא אמור להיות קבוע, אבל אצל רבע מההריוניות, לפחות 5 ק״ג שנוספו להן בהריון ישארו עמן שנה לפחות אחרי הלידה. בממוצע, נשים יהיו כבדות בכ-2 ק״ג בכל הריון. מדובר במשקל שיותר מורכב להוריד אותו, ויש להתכונן לכך.

>> בואי לגלות מה קורה לך בגוף בכל אחד משבועות ההריון

3. שינויים וגינליים

נשים שעוברות לידה וגינלית, ויעבירו ראש של תינוק דרך האיזור העדין ההוא לא ישארו, ברוב המקרים, אותו הדבר. הוגינה תחזור כמעט לגודלה ומצבה הטבעי, במקרים הטובים, אבל תהיה מעט רחבה יותר באופן קבוע, לתמיד.

4. בורח לך

לא כל הנשים מתמודדות עם התופעה הלא נעימה של בריחת שתן, אבל במקרים מסויימים, לאחר לידה וגינלית, אובדת לעד חלק מהשליטה על השלפוחית. הלידה הוגינלית עשויה להחליש את השרירים באיזור בעקבות צניחת רצפת האגן. מצער לגלות שהתופעה קיימת גם במקרים של ניתוחים קיסריים, אבל יש מה לעשות: תרגילי אימון לרצפת האגן יחזירו ברוב המקרים את השליטה.

5. שן תחת שן

מתברר ש׳ילד תחת שן׳ הוא פתגם די מדוייק עבור חלק מהנשים. מחקר שנערך בין אלפי נשים בשנת 2008 מצא כי נשים ולדניות נוטות לאבד שיניים. המחקר גילה שככל שנשים מביאות יותר ילדים, כך מצב השיניים שלהן נעשה גרוע יותר. ישנן שלל בעיות שיניים שקשורות בהריון ובלידה: דימומים רבים מהחניכיים בגלל זרימת וכמות הדם המוגברת, ונשים שסובלות מבחילות והקאות, השיניים שלהן נאכלות מחומצה. גם ההורמונים שמשתחררים יוצרים בקטריות ודלקות בפה, וחשוב מאוד לשמור על היגיינה אוראלית גבוהה בתקופה זו.

6. מה עובר על החזה

החזה עובר שינויים רבים בתקופה זו. הוא מתכונן להנקה, גדל ואז קטן, מתמלא ומתרוקן. רוב הנשים שיולדות, מניקות ומפסיקות, נשארות עם זוג שדיים קטן יותר ויציב פחות לאחר סיום ההנקה. מיתוס אחד שחשוב להפריך הוא שהנקה הורסת את מראה החזה. היא לא, טוענים החוקרים. יש דבר חיובי אחד בכל הסיפור: נשים שהרו נוטות פחות לסבול מסרטן השד, ונשים שמניקות מפחיתות את הסיכוי לסרטן השד בארבעה אחוזים שלמים אחרי שנת הנקה.

7. המתיחה הגדולה

סימני מתיחה מכל הסוגים והמינים מופיעים בזמן ההריון. הם לא באמת נעלמים, ואי אפשר באמת להתגונן בפניהם בעזרת מריחת שמנים, אבל אפשר לשפר את המצב. עם הזמן הסימנים מבהירים ונעשים פחות בולטים, זאת עד ההריון הבא.ֿ

8. השיער כמרקחה

נשים מגלות לא פעם שההריון מעניק לשיערן זוהר ועוצמה שלא הכירו. כל זה מתרחש בזכות ההורמונים, שפעמים רבות גורמים לנשירה פחותה ולשיער בריא יותר. כל זה נחמד, אבל אחרי הלידה חוזרים ההורמונים להשתחרר בכמות הקודמת, והתוצאה היא כשישה חודשים של נשירה. אם העניין לא מתייצב כעבור שנה, ממליצים המומחים ללכת לבדוק את העניין.

9. הפתעות על העור

ההריון לא פוסח על העור. לרוב הנשים יופיע קו שחור - לינאה נגרה, על הבטן, לקראת הלידה, יש נשים שמפתחות ׳מסיכת הריון׳, כתמים כהים שמופיעים על הפנים, וגם נקודות חן ונמשים נוטים להתכהות. זה קורה בעקבות עליה ברמת המלנין בגוף, זהו פיגמנט שנמצא בשיער ובעור. רוב השינויים יחלפו אחרי הלידה, אבל לא תמיד ולא אצל כולן. כדאי באופן כללי להקפיד בתקופה זו על קרם הגנה.

10. רכבת ההרים של חיי המין

המין הכניס אותן למצב הזה אמנם, אבל יש נשים שההורמונים בהריון עושים אותן חשקניות במיוחד, ואחרות מרגישות שסקס זה הדבר האחרון שהן חפצות בו. כמעט כולן מסכימות על כך שאחרי הלידה, החשק המיני צונח לגמרי. זה שילוב של עייפות, כאבים ומשאבים שנתונים בתקופה זו ליצור אחר שאינו בן הזוג. גם ההנקה, מאמינים המומחים, פוגעת ביצר המיני וברמות האסטרוגן.

11. ורידים וטחורים

זה עניין של נטייה גנטית, אבל אצל בנות המזל יתחילו להתנפח הורידים ברגליים, ויהפכו לכחולים ובולטים. המראה לא נעים וגם לא התחושה, וכשזה קורה ברקטום זה בכלל לא להיט גדול, וקוראים לזה טחורים. העניין מתרחש בעקבות המשקל החדש והלחץ שלו על האיברים הללו, וזרימת הדם שלא מתרחשת באופן אופטימלי. ברוב המקרים המצב ישתפר עד שנה אחרי הלידה, אבל המומחים ממליצים למנוע את התופעה בעזרת פעילות גופנית בהריון, אכילת הרבה סיבים ובכך המנעות מעצירות, והרמת רגליים באויר.

A post shared by BabyPrepping (@babyprepping) on

12. רחם רחב

הרחם גדל בהריון בערך לגודל של אבטיח, ואז מצטמק בסופו, בכיווצים די כואבים, שמומרצים בעזרת הנקה, אלא שבמירב המקרים הוא כבר לא יחזור לעולם לגודלו המקורי, גודל אגס ממוצע, אלא יהיה קצת גדול יותר, עד ההריון הבא, וחוזר חלילה. אל חשש, בימי הבלות, שנמצאים ממש מעבר לפינה, הוא יצטמק לגודל קטן מאי פעם.

13. היפרדות

הצמיחה המטאורית של הבטן לא משאירה תמיד את הכל במקום שהיה. השרירים, פעמים רבות, נפרדים, ונוצר ביניהם רווח. כל הנשים יעברו את זה ברמה כזו או אחרת, אבל אצל כשני שליש מהן ההיפרדות תהיה משמעותית ולא לגמרי תתאחה. אצל חלקן הקטן היא תהווה בעיה אמיתית שיש לטפל בה.

14. ירכיים של ביונסה

ירכיים רחבות זה הדבר הכי אופנתי בעולם כרגע, וחובבות הז׳אנר ישמחו לשמוע שהאיזור מתרחב בעקבות ההריון והלידה. שוב אחראי על השינוי הורמון הרילקסין שמעניק אלסטיות לשרירים ולרקמות באגן. יש גם מי שמאמינים שזה בגלל ריבוי רקמות שומן באיזור בתקופה זו. בכל מקרה, אם ביונסה או הקרדשיאנס הן המודל לחיקוי, מדובר בשינוי חיובי.

A post shared by BabyPrepping (@babyprepping) on

>> 10 שמות לבנים עם הקארמה הכי טובה לילדים שלכם

9 חודשים - כל מה שצריך לדעת 

על היריון, לידה וכל מה שקורה

לגוף שלך