העולם עצר את נשימתו בפעם השלישית כשקים קרדשיאן הודיעה שהיא מתכננת עוד הריון. אחרי נורת', בת 4, וסיינט, אוטוטו שנתיים – קים וקנייה החליטו להמשיך להתרחב. אבל לפני שהספקנו להתלהב מתמונות הריון נוספות של קים, השניים הודיעו שאת ההריון השלישי קים לא תשא עצמה, ושהם שכרו פונדקאית שתהרה עבורם. השניים, כך דווח, כבר מצפים לילדם השלישי.
סיבוכי ההריון של קרדשיאן הם לא סוד, היא מדברת עליהם בגלוי ובפתיחות בתוכנית הריאליטי שלה, אבל מה הם בעצם אומרים? בעוד ששני המצבים הם הריון בסיכון, הם לא קשורים אחד לשני. רעלת הריון גורמת ללחץ דם גבוה ולסימנים של פגיעה באיברים כמו הכבד והכליות. הרעלת עלולה להתפתח לרעלת הריון חמורה אם היא לא מטופלת, ואז כבר עלולים לחוות התקפי פרכוס, שבץ, התקף לב ואף מוות לעובר או לאם. כך מסביר ד"ר מייקל קקוביץ', רופא אם-עובר במרכז רפואי באוהיו למגזין SELF.
הרעלת של קרדשיאן בהריון הראשון שלה, גרמה לה להתנפח בצורה קיצונית, והיא נאלצה ללדת מוקדם כדי לא לסכן את חייה, בשבוע 34. הרעלת היא לא בלתי שכיחה, עם 5-7 אחוז מהנשים שסובלות מהגרסה הקלה של רעלת הריון לקראת סוף ההריון שלהן. למרבה המזל מדובר בסיבוך שמאובחן מוקדם, באמצעות סטיק שתן ובדיקת לחץ דם, והוא לרוב גם תחת שליטה עם כדורים להורדת לחץ דם.
הסיבוך השני של קרדשיאן, שלייה נעוצה, הוא לא סימפטי ממש, וקשור לחיבור השלייה לרחם. במצב הזה, כלי דם וחלקים אחרים מהשלייה מתחברים ומשתרשים עמוק מדי לדופן הרחם. הסיכון הגדול במצב הזה הוא בלידה עצמה. שלייה רגילה מתנתקת מעצמה אחרי הלידה, אבל במצב של שלייה נעוצה, חלק מהשלייה או כולה נשאר מחובר לרחם גם אחרי שהתינוק נולד. המצב הזה עלול לגרום לאובדן דם קיצוני אחרי לידה, והוא עלול להסתיים בכריתת רחם כדי להציל את חייה של היולדת. "במקרים קיצוניים אנחנו צריכים לעשות כריתת רחם מיד אחרי קיסרי", מסביר ד"ר קקוביץ', "זה לא אידיאלי, אבל אתה רוצה שהאישה תחיה".
המצב הזה הופך נפוץ יותר לאחרונה, לאור זה שיותר נשים עוברות ניתוחים קיסריים. הסיבה היא שהניתוחים משאירים צלקות בדופן הרחם, אליהם השלייה יכולה להתחבר בצורה עמוקה יותר, וליצור את המצב הזה הלא נעים הזה. אפשר לזהות את הסיבוך הזה באולטרסאונד, אבל עדיין מדובר בלידה בסיכון גבוה.
>> בלידה הבנתי למה אומרים מזל טוב רק אחרי שהשילייה בחוץ: סיפור הלידה של ליזה פחימה