גם הבלתי צפוי קורה לפעמים, ובעולם שמלא בסיפורי הפחדות יוצאים מן הכלל שמגיעים לכותרות, כדאי גם להעלות למודעות את הצד השני, של ניסים ונפלאות, ולזכור שלעולם לא כדאי להרים ידיים ולאבד תקווה. הסיפור הנדיר שלפנינו, של כמעט הפלה שסופה בהריון ולידה בריאים ובידיים מלאות, הוא בדיוק כזה.

לפני מספר חודשים הגיעו למרפאתו של ד"ר ברוך מסינג, מנהל מערך האולטראסאונד בבית החולים מעייני-הישועה, בני-זוג עם בעיה דחופה. האשה הייתה בשבוע ה-26 להריונה ומסיבה לא ברורה התרוקנו מרחמה מי השפיר ללא ירידת מים, והדופק של העובר היה נמוך. כל הרופאים שנבדקה אצלם, כולל רופאים מבית חולים מרכזי, המליצו על הפסקת הריון.

בני הזוג הגיעו לד"ר מסינג על מנת לקבלת חוות דעת נוספת. "כשבדקתי את העובר התרשמתי מנפח ריאות קטן אך לא מצומצם כמו במקרים של מיעוט מי שפיר מוקדם מאוד,״ נזכר ד"ר מסינג. ״גם בדיקות התפקוד של הלב הפתיעו בתפקוד לבבי טוב. גם השליה היתה במראה תקין עם זרימת דם תקינה בחבל הטבור. ולכן, למרות דעת היועצים הקודמים, המלצתי לבני הזוג להמתין עם ההחלטה לביקור הבא, במחשבה כי אולי מדובר כאן בארוע זמני, שיחלוף".

אכן, חזר הזוג לאחר הזמן הנקוב בו ביקש ד"ר מסינג לחכות ולהמתין במנוחה. "להפתעתנו", המשיך לספר ד"ר מסינג, "בביקורה הבא החלו להופיע מי-שפיר בשק ההריון ובהמשך, עם כל ביקור, עלתה כמות המים עד לרמת נורמה והעובר חזר לנוע בחופשיות ברחם. מדידות דופלר הראו על שינוים בזרימות הדם בעובר והיה ניתן להמשיך ולהמתין ללידה." ואכן, לאחר מעקב צמוד, מידי שבועיים, ילדה האשה את בנה, תינוק בריא ומתוק.
את בשורת הלידה קיבל ד"ר מסינג בחצות הלילה כאשר התקשר האב המאושר בקול חנוק מדמעות, לבשר לרופא שנתן תקווה לבנו. היכן שהרימו ידיים כל הרופאים.

על מיעוט וחשיבות מי שפיר ברחם בזמן הריון מסביר ד"ר מסינג: ״כמות מי השפיר הרצויה אינה מדויקת והיא בעלת טווח רחב. ישנן שיטות שונות להערכת הכמות באולטרסאונד, אם על ידי מדידת ארבעה כיסי נוזל ב׳פינות׳ הרחם ואם בבדיקת כיס מקסימלי אחד. מה שחשוב לצורך המעקב היא התמדה בשיטה קבועה אחת. אם קיים חשד למיעוט מי שפיר יבוצע מעקב באולטרסאונד לכמות מי השפיר ובדיקות מכוונות שבין השאר יכללו גם את בדיקת מערכת השתן העוברי, כליות, אורטרים, שלפוחית שתן ואיבר מין. נשים הסובלות מהפרעות בזרימת דם אם על רקע קרישיות יתר או גורם אחר, יכולות לפתח הפרעה בזרימות דם לרחם, הפרעה בזרימות בין השליה לעובר וכך בצורה עקיפה להביא למיעוט מי שפיר. במקרים רבים מיעוט המים הינו מצב שאינו בר חלוף. ולכן בהתאם לגיל ההריון יש לשקול את דרכי הפעולה והטיפול.״