אלכוהול והריון לא מסתדרים ביחד, וידוע שנשים הרות לא צריכות לשתות, וגם אלא שמקוות להרות, מוטב להן שיתרחקו מהדרינקים, וינקו ויחזקו את הגוף. אבל מה לגבי האב, ומשמעות השתייה על איכות הזרע שלו? ובכן, המדע החליט לבדוק את העניין, וחזר עם ממצאים שחלק מהגברים לא ממש ישמחו לשמוע.

מחקרי עבר הראו שלנשים שצורכות הרבה אלכוהול באופן יחסי, יקח בממוצע זמן רב יותר עד שיכנסו להריון, ושהשתיה גם עשויה לפגוע בסיכויים של האישה להביא תינוק בריא. המחקר החדש, מחקר מטא שפורסם בכתב העת האירופאי לקרדיולוגיה מניעתית, הוא הראשון לבחון את הקשר בין פוריות לבין מנהגי השתיה של שני ההורים. על פי המחקר על האדם שתורם את הזרע לתהליך להמנע מאלכוהול לתקופה של חצי שנה לפני המשגל, באופן אופטימלי.

אלכוהול וסקס (צילום: shutterstock | Olena Yakobchuk)
אם המטרה היא תינוק, מוטב לכם לזנוח את האלכוהול|צילום: shutterstock | Olena Yakobchuk

החוקרים מסבירים שצריכת אלכוהול מצד הגבר מייצרת סיכוי רב יותר לפגמי לידה, מחלות לב, תסמונות גנטיות, מוות ברחם ומוות בעריסה. הסיכונים המדוברים עולים כשהגברים שותית מעל 375 גרם אלכוהול ביום. כמות נכבדת ביותר לכל הדעות. מדובר בעלייה קיצונית - של 47 אחוזים. זוהי תגלית מעניינת בעולם שבו נתפס ומוסכם שהאחריות הבריאותית היא בידי האם שהתינוק צומח בתוכה, והחברה אף חשה מאוד בנוח לבקר ולבחון בזכוכית מגדלת את התנהלות ההריון של הנשים.

הנתונים האלה מגיעים מבחינת תוצאות של 55 מחקרים שונים בנושא, ומקרים של 41,747 תינוקות שסבלו ממחלות שונות לצד 297,587 תינוקות בריאים, והקשר בין השתייה לבין המחלות נעשה ברור: ככל שהאב לעתיד שתה יותר לקראת ההפריה, הסיכון למחלות, ובייחוד למחלות לב אצל התינוק גדל. מחלות לב הן הפגם השגור ביותר אצל תינוקות, והחוקרים מאמינים כי יכול להיות שעכשיו תתבהר הסיבה לכך, ואפשר יהיה לצמצם את התופעה בעזרת מודעות הציבור.