סטרס ידוע כגורם מאיים ולא בריא על אורחות חיינו, בכל גיל ובכל מצב, אבל בהריון, כשבתוך גוף האישה צומח לו עוד אדם נוסף, והוא בשלב התפתחותי קריטי, העניין מרובה תוקף. מחקרים שונים עוסקים בנושא כבר שנים, האחרון מהם מגיע אלינו בימים אלה מבריטניה, ומאחר שמדובר בימים מלחיצים ולא יציבים באופן גלובלי, כדאי לשים אליו לב.

המחקר החדש מראה כיצד הלחץ יכול להשפיע על המח הזעיר, ולהוביל לבעיות רגשיות שונות שנים אחר כך. רמות קורטיזול גבוהות המשתחררות לגוף האמהי יוצרות שינויים באמיגדלה, נוירונים בצדי המח המקושרים להתפתחות חברתית ורגשית בילדות. ״יש לספק יותר תמיכה רגשית להריוניות על מנת למנוע היווצרות סטיות מהנורמה באמיגדלה,״ מסבירים החוקרים מאוניברסיטת אדינבורו.

עובר בבטן הריון אולטרסאונד (צילום: By CLIPAREA l Custom media, shutterstock)
"יש לספק יותר תמיכה רגשית להריוניות על מנת למנוע היווצרות סטיות מהנורמה באמיגדלה"|צילום: By CLIPAREA l Custom media, shutterstock

לצד אי יציבות רגשית וקשיים ביצירת קשרים חברתיים, עוד תופעה שנמצאה קשורה בשינויים א-נורמליים ברצפי הנוירונים באמיגדלה היא ADD ו-ADHD, כמו גם דיכאון. המחקר פורסם בכתב העת המקצועי ג׳ורנל אי-לייף, ומחקרים נוספים עומדים בפתח, ויתמקדו בבחינת השפעות השינויים שנצפו באמיגדלה, בהתנהלותם ומצבם הרגשי של הילדים.

״הממצאים שלנו קוראים לפעולה על מנת לאתר את הנשים הזקוקות לאקסטרה סיוע בהריון שלהן בתקופה הזו, ובכלל. יש למצוא דרכים אפקטיביות לדאוג לרווחתן על מנת שילדיהן יתפתחו מוחית באופן בריא ותקני. על נשים החשות בדחק לחוש לרופא או לגורמים מטפלים אחרים ולבקש עזרה מיידית ותמיכה. עלינו לדאוג לכך על מנת לתת לתינוקות הללו את נקודת המוצא הטובה ביותר לחיים,״ אומרת החוקרת שרה בראון.

 בהריון? בשעה טובה! באיזי ריכזו עבורך את כל המקומות שחשוב להכיר לפני ואחרי הלידה: