עוד לא התחלת להפנים את העובדה שאת בהיריון, והינה הן מופיעות במלוא הדרן - בחילות הבוקר. "כ-80% מההריוניות מדווחות על התופעה המטרידה, אולם למרבה השמחה - אצל הרוב המוחלט, הן חולפות בסביבות הטרימסטר השני", מציינת אורטל ברובין-חן, נטורופתית .N.D, המונה גם כמה טיפים יעילים במיוחד שיעזרו לך להתמודד עם התענוג המפוקפק.
- רווחי את זמני הארוחות: נכון שהדבר האחרון שמתחשק לך לעשות בזמן בחילה הוא לאכול, ובכל זאת - אם את סובלת מהתופעה, כדאי שתשתדלי לאכול בכל שעה-שעתיים ארוחה קלילה. נסי לפתוח את הבוקר עם משהו קטן, אפילו כשאת עדיין במיטה. מספר נגיסות ממזון יבש וקל כמו קרקרים מכוסמין מלא, יעשו את העבודה. מהר מאוד תגלי שפעולה כל כך פשוטה יכולה לשפר את כל היום שלך.
- למדי את דפוסי הבחילות שלך: נהלי יומן מעקב שבו תסמני את השעות שבהן את סובלת מבחילות. אומנם הן מכונות "בחילות בוקר", אבל אצל נשים רבות הרגישות מופיעה דווקא בשעה אחרת במהלך היום. כשתדעי מהן השעות הרגישות שלך, תוכלי לתכנן את היום שלך טוב יותר. אם מתאפשר לך, נסי להיות במנוחה בזמן הזה.
- הרחיקי נטילת תוספי תזונה ותרופות מהשעות המועדות: אם הקאת לאחר נטילת תרופה או תוסף, אל תעשי בהם שימוש מיידי חוזר מבלי להיוועץ באיש מקצוע, כיוון שייתכן שחלק מהם כבר נספגו. אם נטילת מולטי-ויטמין לנשים הרות גורמת לך להקיא, נסי לעבור לפורמט שלו ללעיסה או בנוזל.
- שמרי על משק נוזלים: נסי לשתות לגימות קטנות בכל פעם. לא מצליחה לשתות? השתמשי בכפית נוזל או נשנשי קוביות קרח כדי להכניס נוזלים לגוף. לרוב קל יותר לשתות שתייה קרה בזמן בחילה. תוכלי להקפיא שייקים או אפילו מרק צח במנות של קוביות קרח קטנטנות, כדי להצליח לשמור על מאזן מינרלים תקין.
- הימנעי מארוחות כבדות ושומניות: ארוחות כבדות, מתובלות במיוחד או שומניות, שנצרכות בשעות מאוחרות - לרוב מעוררות בחילה או הקאה. השתדלי להימנע מהן, או לחלופין הסתפקי בטעימה קטנה. בכל מקרה, דאגי להימנע מצריכתן על קיבה ריקה.
- ויטמין B6: ויטמין זה נחקר ונמצא כמסייע בהתמודדות עם בחילות היריון, והוא אף עשוי לסייע במצבי היפראמזיס (בחילות קשות במיוחד במהלך ההיריון). נסי ליטול אותו באופן קבוע, בנוסף לתוספים שאת נוטלת.
- התיידדי עם ג'ינג'ר: גם השורש הנפלא הזה נמצא כיעיל נגד בחילה. תוכלי לשתות חליטות עם ג'ינג'ר, לנשנש פיסות ג'ינג'ר, להקפיא קוביות קרח מחליטת ג'ינג'ר ולנשנש אותן, או ליטול תוסף תזונה המכיל ג'ינג'ר. ניתן לרכוש תוספים משולבים של ג'ינג'ר עם ויטמין B6.
- הקפיאי אומגה 3: אם את מנסה ליטול אומגה 3 והיא מעוררת בך הקאה או משאירה אותך עם בחילה קשה, נסי להקפיא את הכמוסות ערב קודם והשתמשי בהן לפני הארוחה הכבדה ביותר של היום. רק אל תשימי את כל החבילה במקפיא - הכמוסות יידבקו זו לזו.
- השתדלי להימנע מצריכה עודפת של קפאין: אומנם קפה זה אמנם תמיד נחמד, אך כדאי להביא בחשבון שהוא עשוי להחמיר את הבחילות ושבכל מקרה מומלץ להמעיט בו בהיריון. אגב, מלבד קפה, יש גם חליטות רבות, כולל תה ותה ירוק, המכילות קפאין וכמובן גם סוגים שונים של שתייה קלה או משקאות אנרגיה – כל אלה מכילים קפאין. השתדלי להחליף אותם בחליטות צמחים טבעיות, נטולות קפאין, במים או סודה, ולא במשקאות נטולי קפאין המכילים תחליפים כימיקליים.
- התייעצי עם רופא או רופאת הנשים: במקרים מסוימים ובמידת הצורך, ניתן להתאים תרופות מרשם ייעודיות למצב. לכן, אם הבחילות ממשיכות להשפיע על איכות חייך, גשי להתייעץ עם הרופא המטפל. אפשר גם טלפונית.