הנקה זה אולי טבעי, אבל זה לא בהכרח בא בקלות
ולכן אל תהססי להתייעץ ולקבל עזרה מקצועית ממומחים, אפילו כבר ביום הראשון שאחרי הלידה. הניסיונות הראשונים להניק לא תמיד מצליחים, הייאוש והלחץ שמתלווים לקשיים יכולים להקשות מאוד על ההצלחה העתידית. בכל בית חולים אפשר לבקש שיועצת הנקה תגיע לסייע לך בפעמים הראשונות שאת מנסה להניק את תינוקך. אל תהססי לקרוא לאחת שכזו ולהטריד אותה בשאלות. זה התפקיד שלה. בקשי ממנה גם להיות נוכחת בשעת ההנקה ולהדריך אותך תוך כדי פעולה. כשיש לידך מישהי מנוסה שיכולה לכוון ולעזור, ההנקה הופכת למעט פחות מתסכלת בהתחלה.
דאגי שיהיה לך נוח
אחד הדברים החשובים בהנקה הוא רווחתה של האם. אם האם כואבת ולא נינוחה, המהלך התקין של ההנקה לא יצלח. השתדלי בכל פעם שאת יושבת להניק לארגן לעצמך, עד כמה שאפשר, סביבה תומכת: בקבוק מים בהישג יד, חיתול טטרה כדי לנגב את השד או כדי להצמיד מתחת לשפת התינוק היונק, ספר או טלפון - או שלט כדי להעביר את הזמן. אל תתפשרי על פחות מישיבה נוחה וארגני לעצמך מרבץ כריות שיתמוך בך או כרית הנקה טובה. כשאת בטוב – גם התינוק שלך בטוב.
הכניסי לפה של התינוק את השד כמו שצריך
הפה של התינוק צריך להקיף לא רק את הפטמה שלך, אלא גם חלק מההילה המקיפה אותה. סחטי טיפה או שתיים של חלב באופן ידני, געי בעדינות עם קצה השד מעל לשפתיים של התינוק (מתחת לאף) כדי שהוא יפתח פה גדול, והכניסי את הפטמה לפה שלו רק כאשר הוא פוער אותו לרווחה. כדי לחלץ את השד משפתיי התינוק הכניסי בעדינות זרת נקייה לזווית הפה על מנת לשחרר את הוואקום.
עזבי את השעון
קשה לשחרר את השליטה ואת הניסיון לתעד, לעקוב ולנתח את נתוני ההנקה: מתי הוא אכל בפעם האחרונה, כמה דקות נמשכה ההנקה ומאיזה שד זה היה? לפחות בשבועות הראשונים, כאשר כאוס גדול שולט בחיים שלך ושל התינוק, וכל ניסיון להסדיר כאלה רק יתסכל אותך ואותו, היינו ממליצים לך – לזרום. הוא רוצה לינוק? תני לו. אל תספרי ואל תחשבי, אל תחששי שהוא אוכל יותר מדי או שצריך לרווח בין ארוחות, פשוט הניקי. זה קשה מאוד, אבל את תראי שהוא יגדל קצת וזה ישתפר.
אל תהססי לשלב בקבוק
היום מקובל לשמוע עמדות קיצוניות למדי, שתובעות מנשים להניק הנקה מלאה בכל מחיר ולהימנע ממתן תוספות תחליפי חלב לתינוק. אבל במקרים בהם את צריכה להתרחק מהתינוק הצעיר לשעה או יותר, אם את מבקשת להיעזר באדם נוסף להאכלות, או כאשר נדמה לך שהתינוק לא שקט וההנקה לא מספקת אותו – חלב אם שאוב או תחליף החלב יכולים להיות פתרון מצוין. זכרי שאין סיבה לבחור בין לבין – אפשר לשלב בתזונת התינוק גם תמ"ל וגם חלב אם. את לא חייבת לוותר על ההנקה וגם לא חייבת להשתעבד אליה. בחרי את מה שטוב לך ולתינוקך והכי חשוב - היי שלמה עם הבחירה שלך.