בחודשים הראשונים לחייהם תינוקות סובלים מאי שקט שמתבטא בבכי רב. לתופעה הזו קוראים גזים או בספרות המדעית: קוליק ומדובר אמנם ב חלק טבעי בהתפתחות מערכת העיכול, אך טבעית כמה שתהיה - היא אינה פשוטה קל.

מכיוון שדרך התקשורת העיקרית של התינוק בימים הראשונים היא באמצעות הבכי, הדרך להבחין בין בכי של עייפות לזה של כאב בטן היא בעיקר על ידי אינטואיציות הוריות והיכרות עם התינוק. הקשיבו לסוגי הבכי. "בכי של גזים לרוב יופיע בבת אחת, יהיה ממושך למדי ולא יחלוף במהרה", מסבירה רננה מזרחי דיאנית ומנהלת מדעית במטרנה

הבשורה הטובה היא שיש כמה דברים להקל על הכאב, בעיקר לפני ההתקף אך גם במהלכו. נועם גונן, מומחית בהתפתחות תינוקות, ממליצה להתחיל בלחיצה במגע עמוק על הבטן, עם כיוון השעון, אך שוב מדגישה שלא לעשות זאת בזמן התקף, שכן התינוק סובל ולא מעוניין במגע מסוג זה. "עיסוי כזה לפני עשוי להקל מאוד על הכאב בזמן קוליק. נסוהקפצות אגן, תנועות מעגליות, ניתן לתפוס את כפות הרגליים של התינוק ולהניח יד מתחת לאגן. גם רפלקסולוגיה בכף הרגל עצמה מאוד עוזר. (ראו בסרטון את ההדרכה המלאה)".

ומה בזמן ההתקף? תנוחת "הנמר על העץ" מאוד מסייעת בשל המגע העמוק בבטן. הוסיפו לזה תנועה מעגלית/שמיניות. אפשרות נוספת היא להחזיק את התינוק בערסול קדמי. זכרו: החזקת תינוקות על הידיים אינה פינוק. בשלושה החודשים הראשונים, שנחשבים גם הטרימסטר הרביעי של ההריון, התינוק עדיין זקוק להיות עטוף ומחובק ולכן אל תחששו מ"פינוק יתר". 

כמו כן, תזונה מאוד משפיעה במצבים כאלו, במיוחד אם התינוק יונק. ישנם מיתוסים רבים שרובם לא מבוססים מחקרית. מה שכן, ניתן לנסות להימנע ממוצרי חלב ולראות אם יש הקלה. יש עוד מזונות כמו ירקות מצליבים, חריף וקטנייות אבל זה כאמור ענין של ניסוי וטעייה. 

אם התינוק ניזול מתמ"ל, מומלץ לעבור למטרנה קומפרוסט בעל הפטנט הייחודי. הוא מכיל פרוביוטיקה שמוכחת מחקרית כמסייעת להקלה על כאבי הבטן ומפחיתה את משך הבכי. 

מה שלא יהיה, כמו בכל שלב בתינוקות, זכרו כי זה חולף. כאבי גזים לרוב חולפים סביב גיל ארבעה חודשים. עד אז נסו להיות רגועים ולהיתמך בסביבה.

 

לפרקים נוספים היכנסו>

*לתשומת לב: חלב אם הוא המזון הטוב ביותר לתינוק.