שוודיה ידועה בעולם עבור מספר דברים: בילבי, איקאה, להקת אבבא, בלונד ותנאים סוציאליים מדהימים. האומה הצחורה אמורה להיות השוויונית והמפנקת ביותר בעולם מבחינת רמת החיים ושירותי המדינה. אב שוודי שביקש להראות לעולם מקרוב כיצד נראה מקום בו כל האבות מקבלים חופשת לידה מצא בדרך תובנות מעט אחרות על אבהות ועל המדינה בה הוא חי, אותן הוא משתף כעת בפרוייקט צילום חדש.
התנאים בשוודיה הם בגדר חלום לישראלי המצוי: כל זוג שוודי מקבל מהמדינה 480 ימי חופש בתשלום לאחר לידה או אימוץ, הניתנים לניצול עד שהילד מגיע לגיל שמונה. אילו הגבר מחליט שלא להשתמש בימים המגיעים לו כחוק, הוא יוותר עליהם ולא יכול להעביר אותם לבת הזוג. כעת ישנה תוכנית להוסיף עוד 30 ימי חופשת חובה לסכום הקיים. בני הזוג שיתחלקו בחופשה שלהם וינצלו אותה יקבלו מהמדינה בונוס שיוויון בסך 6,500 שקלים. המטרה היא לגרום לאבות לקחת חופשה, מה שלתקוות המחוקקים יוביל לחברה שוויונית יותר מבחינה מגדרית.
״במעגלים בהם אני מסתובב, יש שוויון מגדרי די מלא״, אומר בוומן. ״אבל לא כך ברוב המקומות בשבדיה. התחלתי להסתכל במספרים וגיליתי שהשוודים מחמיאים לעצמם הרבה יותר מדי על השוויוניות הזו״. רק רבע מהשוודים, גילה בוומן, משתמשים בזכות הזו שעומדת להם, לקחת שני חודשי חופש מלאים, ורק 12 אחוז מהאבות מנצלים את כל החופשה. ״זו הנקודה בה החלטתי להפנות את המצלמה להורים הטריים בחופשת לידה, אלה שבחרו להיות עם הילדים, ושחלקם אפילו מתכוונים להשאר עצמם הרבה אחר כך״.
בוומן לא מאמין שהסיבה של רוב האבות לוותר על חופשת הלידה היא כלכלית, אלא מבוססת על קיבוע ודימוי תרבותי ומגדרי. ״הרבה גברים שוודיים פשוט לא יכולים לראות את עצמם יוצאים לחופשת לידה ולהרבה אמהות קשה לתת לאבות את המושכות. לא מספיק שרק 12 אחוז מהאבות יתחלקו עם האמהות שווה בשווה. אני רוצה להעניק לגברים פה מודלים לחיקוי״.