הבדיקה הראשונה שעשינו נקראת "בדיקת חלחול", מסביר אלון לוי ממכון התקנים הישראלי. בודקים כיצד החומר מחלחל בתוך החיתול. כלומר, אם האמא או האבא קמים לתינוק באמצע הלילה, הם לא יצטרכו להחליף את כל הבגדים, אלא רק את החיתול.
מי שקיבל תוצאות משביעות רצון במבחן הזה הוא לייף (שעלו לנו 29.90 לחבילה), בייביסיטר (32 שקלים לחבילה) והאגיס (45 שקלים לחבילה).
החברות שקיבלו תוצאות לא משביעות רצון הן: פמפרס (51 שקלים וחצי לחבילה), שופרסל (34.90 שקלים לחבילה). שם הנוזל חלחל גם מחוץ לחיתול.
צריך להדגיש, כיום בישראל אין תקן רלוונטי לחיתולים. התקן הקודם בוטל לפני חודש. בעוד כמה חודשים אמור להיכנס תקן חדש לתוקף.
המבחן השני בו העמדנו את החיתולים הוא מבחן הספיגה. בפשטות: בדיקה של יכולת הספיגה של החיתולים.
מי שקיבל את התוצאות משביעות הרצון הן לייף, בייביסטר והאגיס.
החברות שלא השביעו רצון הן שופרסל ופמפרס.
חשוב לומר, לא מדובר בחיתולים שמסוכנים לתינוקות, או כאלו שלא עומדים בתקן.
תגובת פמפרס: "מדינת ישראל ביטלה בדיקה זו מאחר והכירה בכך שמדובר בבדיקה בעייתית שאינה מצביעה כלל על איכות החיתולים. כך למשל: באותה בדיקה עצמה, עם אותם חיתולים במכון התקנים, קיבלו פמפרס גם את הציונים הגבוהים 15 במבחן הספיגה ו-0 במבחן החלחול. כלומר, אין בתוצאות עקביות וזה רק חלק מהבעיה. פמפרס הוא המותג המוביל בעולם ומאות מיליוני הורים בוחרים בו כי הוא מצוין. חיתולי פמפרס תמיד עמדו בתקן הישראלי וקיבלו את אישור מכון התקנים".
תגובת שופרסל: "המוצר נבדק טרם השקתו ונמצא איכותי וסופג בצורה מיטבית. לאור ממצאי בדיקתכם נבדוק את הנושא בשנית".