אם הריון ומזון הם שילוב בעייתי, בעבודה השילוב הזה הופך לתיק. על הציר בין משלוחי הטייק אווי של הקולגות לבין הבחילות של הבוקר, את יכולה למצוא את עצמך עוברת לגור ליד העוגיות והבייגלה במטבחון, משמע אומר התרופפות בעייתית בתפריט.
אז איך בכל זאת אפשר לשמור על תזונה סבירה גם בשעות בעבודה? כמה טיפים שכדאי לאמץ.
1. הביאי אוכל מהבית. ואם לא בכל יום לפחות ברוב ימות השבוע. לפני ההריון יכולת להתעצל, ולאכול בחוץ כמה שאת רוצה. עכשיו, כשאת רגישה פי מיליון לזיהומים, את חייבת לוודא שכל מה שאת מכניסה לפה נקי, שטוף וטרי – והכי טוב שתסמכי (כמעט) רק על עצמך.
2. תדאגי לבקבוק מים ליד המסך. ותקפידי למלא אותו בתדירות גבוהה. נכון, את לא מזיעה, אבל את חייבת לשתות. המזגנים עושים את שלהם, ואפילו אם לא חם עדיין, את מוכרחה להקפיד על מפלס המים בגוף שלך. למה? כדי שלא יתחילו לך צרצורי התייבשות, שיכולים אמנם להיגמר "רק" בכאבי ראש ואינפוזיה במיון נשים, אבל גם עלולות גם להגיע ללידה מוקדמת.
3. תרגיעי עם הקפה. "הפסקת קפה" היא רגע של שפיות במשרד, ואף אחד לא אומר שאת צריכה לוותר עליה. הגבילי את עצמך לשלושה ספלים ליום. אם שתית תה רגיל, שוקו, קולה (רחמנא ליצלן) או שוקולד – קחי בחשבון שגרעת לעצמך מקצובת הקפאין היומית.
4. צמצמי בממתיקים. יש ממתיקים טובים יותר, כמו סוכרלוז, ובעייתיים יותר, כמו סכרין, יש רופאים שמאוד נגד וכאלה שטוענים שזה לא מזיק – מה שבטוח, הכל עניין של מינון, ולכן אל תקפיצי טבליות סוכרזית כאילו אין מחר.
5. חלקי את היום לארוחות קטנות. קודם בחילה, אחר כך צרבת – מערכת העיכול שלך מנסה לרמוז לך משהו: ולא, זה לא "תביאי עוד טוסט". ארוחות קטנות שומרות על רמת סוכר אחידה בדם, מאפשרות לך להגיע לארוחה הבאה כשאת רעבה אבל לא מורעבת והכי חשוב: נותנות לך הרבה הפסקות קטנות במשך היום. אם למעשנים יש הפסקות סיגריה, תרגישי חופשי לקחת הפסקות נשנוש.
6. לכי על פחמימות מלאות. ואם כבר בתחושות שובע עסקינן – תמיד, תמיד עדיף פחמימות מלאות. הן משביעות יותר, מעלות את רמת הסוכר לאט יותר אבל שומרות עליה לאורך זמן וגם מכילות יותר סיבים, שתורמים לעיכול וימנעו את נפילת המתח של אחה"צ, השעה שזה כולם מגששים ברגליים כושלות אחרי משהו מתוק.
סייעה בהכנה הכתבה: אורלי גלעד, דיאטנית קלינית